علوم میوه
1. تأثیر محلول پاشی تاج درخت با سدیم سلنات بر غنی سازی زیستی سلنیوم و حفظ کیفیت میوه سیب ’استارکینگ دلیشس‘ در طول دوره انبارمانی

شیدا محبی؛ مصباح بابالار؛ ذدبیح اله زمانی؛ محمدعلی عسکری

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 501-514

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.224137.1159

چکیده
  در این پژوهش اثر محلول­پاشی تاج درخت سیب ’استارکینگ دلیشس‘ با سلنات­سدیم در 4 سطح (صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلی­گرم در لیتر) در 2 نوبت (در دوره بزرگ­شدن میوه)، بر خصوصیات کمی و کیفی و انبارمانی میوه و همچنین امکان­پذیری محلول­پاشی تاج درخت به­عنوان روش تولید میوه­های غنی از سلنیوم مورد مطالعه قرار گرفت. میوه­ها بعد از برداشت ...  بیشتر

علوم میوه
2. اثر پوشش خوراکی آلژینات‌سدیم بر ماندگاری میوه توت‌فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa)

سولماز پورعزیز؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ مجید اسماعیلی زاده

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 515-526

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.255508.1435

چکیده
  مصرف توت‎فرنگی تازه به‌دلیل داشتن ویتامین، فنل، آنتوسیانین‌ و دیگر مواد پاداکسنده که در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های مختلف مؤثر است افزایش بسیاری داشته، ولی کاهش ویژگی‌های کمی و کیفی این محصول در طی نگهداری و عرضه به بازار، یکی از چالش‌های مهم محسوب می‌شود. استفاده از فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی، به­دلیل دارا بودن مواد طبیعی ...  بیشتر

علوم میوه
3. اثر محلول پاشی با اسیدهای آمینه و پپتون بر کیفیت و ماندگاری میوه انار رقم ملس ساوه

زهرا جلیلی مقدم؛ سیامک کلانتری؛ ابوالقاسم حسن پور اصطهباناتی؛ دانیل والروگاریدو

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 527-537

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261060.1465

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر اسیدهای آمینه و پپتون بر ویژگی‌های کیفی و عمر انبارمانی میوه انار رقم ملس ساوه بررسی گردید. این آزمایش در دو سال، در طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی با سه تیمار شاهد، آسیدهای‌آمینه، پپتون (پروتئین هیدرولیزشده سویا) در سه تکرار بر روی میوه انجام شد. محلول­پاشی با اسیدهای‌آمینه و پپتون با غلظت دو در هزار، در سه ...  بیشتر

علوم میوه
4. تأثیر نوع محیط کشت و تنظیم‌کننده رشدی در کشت مریستم ارقام مختلف گیلاس

محمد اسماعیل نداف؛ غلامرضا ربیعی؛ ابراهیم گنجی مقدم؛ عبدالرحمان محمدخانی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 587-594

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.249980.1378

چکیده
  تولید گیاه جدید از طریق کشت مریستم، روش کارآمدی برای به­دست­آوردن گیاهان سالم و عاری از ویروس است. این مطالعه به‌منظور بررسی تأثیر نوع محیط کشت و تنظیم‌کننده رشدی بر کشت مریستم در گیلاس در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد که فاکتور اول، رقم در هفت سطح (زرد، سیاه مشهد، دوم‌رس، بینگ، پیش­رس، تکدانه و حاج ...  بیشتر

علوم میوه
5. بررسی کاربرد اسید جاسمونیک و اسید آبسایزیک بر متابولیسم گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری

سلما جمالیان

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 595-607

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.255893.1440

چکیده
  این پژوهش با هدف ارزیابی اثر اسید جاسمونیک و اسید آبسایزیک در رژیم­های مختلف تنش شوری با نمک کلرید­سدیم (NaCl)، روی تغییرات متابولیکی برگ گیاه توت­فرنگی از دو رقم ʼکردستانʻ و ʼکوئین­الیزاʻ در قالب طرح کاملا تصادفی به انجام رسید. کاهش اثرات نامطلوب تنش ناگهانی نمک کلرید­سدیم و تنش شوری تدریجی با NaCl با افزایش مقدار فنول کل و ظرفیت ...  بیشتر

علوم میوه
6. مطالعه اثر کاربرد برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید‌های‌چرب سه رقم زیتون

رضا غلامی؛ نوراله معلمی؛ اسمعیل خالقی؛ سید منصور سید نژاد

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 609-620

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.258386.1448

چکیده
  بررسی تأثیر محلول­پاشی برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید­های چرب میوه سه رقم زیتون کرونایکی، کایلت و میشن در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در باغ زیتون دانشگاه شهید چمران صورت گرفت. درختان چهار مرحله، یک هفته قبل از تمام گل، دو هفته بعد از تمام گل، مرحله سخت­شدن هسته و مرحله تجمع ...  بیشتر

علوم میوه
7. کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونه‌های سیب تحت تنش شوری در شرایط درون‌شیشه‌ای

فاطمه زاهدزاده؛ فریبرز زارع نهندی؛ محمدرضا دادپور؛ علی رضا مطلبی آذر؛ سعیده علیزاده سالطه

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 667-681

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.255705.1437

چکیده
  در این پژوهش اثر 5- آمینولولینیک اسید در پنج غلظت 0، 5/2، 5، 10 و 20 میلی­گرم در لیتر در تعدیل تنش شوری (چهار سطح 0، 30، 60 و 90 میلی­مولار) در ریزنمونه‌های سیب پایه  بوداگوسکی نه، بررسی گردید و برخی خصوصیات بیوشیمیایی اندازه­گیری شدند. شاخساره و کالوس بر روی محیط کشت قرار داده شدند و تغییرات فیتوشیمیایی با وجود یا عدم وجود 5- آمینولولینیک ...  بیشتر

علوم میوه
8. مقایسه صفات رویشی نارنگی انشوی میاگاوا روی 6 پایه مختلف در شرق مازندران

نگین اخلاقی امیری

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 683-695

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261277.1470

چکیده
  تأثیر شش پایه مختلف (سوینگل‌سیتروملو؛ ترویرسیترنج؛ کاریزوسیترنج؛ سیترنج C-35؛ اسموت‌فلت‌سویل و گوتو) بر صفات رویشی نارنگی انشوی پیش‌رس میاگاوا طی 8 سال (1396-1389) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار و چهار درخت در هر تکرار در ایستگاه تحقیقات باغبانی قائم‌شهر انجام شد. نتایج نشان داد که در پایان ...  بیشتر

علوم میوه
9. اثر محلول‎‏پاشی برگی براسینواستروئید بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو رقم توت‏فرنگی تحت تنش شوری در شرایط کشت بدون خاک

ابراهیم لطیفی خواه؛ سعید عشقی؛ علی قرقانی؛ عنایت اله تفضلی؛ فاطمه رزاقی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 697-707

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.262213.1480

چکیده
  به خاطر کمبود منابع آب شیرین، این پژوهش با هدف تعیین دامنه تحمل شوری توت‏فرنگی رقم‏های ʼ پاروسʻ و ʼ آروماسʻ و نقش احتمالی براسینواستروئید در تخفیف اثر منفی شوری برنامه‏ریزی شد. در این پژوهش محلول‌پاشی برگی با 24- اپی براسینولید (0، 25/0، 5/0 و 1 میلی گرم در لیتر) و چهار سطح شوری (0، 20، 40 و60 میلی‏مولارکلرید سدیم) به‏صورت آزمایش فاکتوریل ...  بیشتر

علوم میوه
10. پایش ترکیبات بیوشیمیایی در برگ مکزیکن‌لایم طی پیشرفت بیماری جاروک لیموترش

طاهره رئیسی؛ ابوذر هاشم پور؛ مرتضی گلمحمدی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 733-743

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261192.1469

چکیده
  بیماری جاروک لیموترش، که توسط Candidatus Phytoplasma aurantifolia ایجاد می­شود، مهم‌ترین عامل محدودکننده تولید لیموترش در مناطق جنوبی ایران است. بنابراین تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات برخی ویژگی‏های بیوشیمیایی در برگ نهال‌های ریشه‌دار مکزیکن‌لایم آلوده‌شده با فیتوپلاسما و مکزیکن‌لایم سالم طی پیشرفت بیماری (330-90 روز) و امکان جداسازی نهال­های ...  بیشتر

علوم میوه
11. اثر سوپرجاذب و شرایط کم‌آبیاری تنظیم‌شده بر کیفیت انبارمانی میوه آلوی ژاپنی (Prunus salicina) رقم سانتاروزا

یاسر خندانی؛ رضا فتوحی قزوینی؛ محمود قاسم نژاد؛ محمدرضا خالدیان

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 255-263

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.224023.1155

چکیده
  حدود 75 درصد وسعت کشور ایران مناطق خشک و نیمه­خشک است؛ بنابراین استفاده از روش­های آبیاری با بازده بالا در بخش کشاورزی حائز اهمیت است. به­منظور مطالعه اثر کم­آبیاری تنظیم­شده (RDI) و سوپرجاذب (SA) بر کیفیت انبارمانی میوه آلو ژاپنی Prunus salicina)) رقم سانتاروزا، درختان از مرحله سخت­شدن هسته (7 هفته بعد از تمام­گل) در شرایط سه سطح آبیاری(ETc100%، ...  بیشتر

علوم میوه
12. تغییرات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در گیاهان جوان سه رقم زیتون (Olea europaea L.) در شرایط تنش خشکی

صمیرا احمدی پور؛ عیسی ارجی؛ علی عبادی؛ وحید عبدوسی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 275-286

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.242485.1326

چکیده
  به­منظور بررسی عکس­العمل به خشکی برخی از ارقام تجاری زیتون، آزمایش گلدانی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در شهرستان گیلانغرب واقع در استان کرمانشاه در سال 1394 در هوای آزاد به اجرا در آمد. تیمارها شامل سه سطح آبیاری به­میزان 100 (شاهد)، 75  و 50 درصد ظرفیت مزرعه و سه رقم زیتون (زرد، آمیگدالولیا و کنسروالیا) بودند. ...  بیشتر

علوم میوه
13. ارزیابی برخی از پاسخ‌‌های فیزیولوژیکی پایه‌‌های پیوندشده و غیر پیوندی بادام به تنش خشکی

حسین مرادی؛ محمود اثنی عشری؛ احمد ارشادی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 311-323

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.246776.1356

چکیده
  این پژوهش به­منظور بررسی اثر تنش خشکی روی برخی از ویژگی­های فیزیولوژیکی پنج پایه‌ی پیوندشده و غیر پیوندی بادام انجام گرفت. پایه‌­های رویشی GF677، گارنم و یک هیبرید بادام×هلوی محلی، به­علاوه پایه­های بذری بادام (رقم فرانیس) و هلو (ژنوتیپ محلی) در حالت پیوند­شده و بدون پیوند تحت تنش خشکی قرار داده شدند. رقم پیوندک فرانیس ...  بیشتر

علوم میوه
14. بررسی خصوصیات رویشی، پومولوژیک و عملکردی برخی از ارقام گلابی وارداتی در شرایط اقلیمی ارومیه

مشهید هناره؛ قاسم حسنی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 337-348

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.248975.1372

چکیده
  گزینش و ارزیابی ارقام برتر، یکی از برنامه­های اصلی به­نژادی درختان میوه و از جمله درخت گلابی است. این تحقیق با هدف بررسی رشد و عملکرد 11 رقم گلابی وارداتی شامل رقم­های ابت­فتل، بوره­هاردی، دوین­دو­کومیس، ملینا، نارت، کنفرنس، بوره­بوسک، پاکامز­تریومف، ویلیامز، رد­بارتلت، جنرال­لیکلرک همچنین دو رقم ایرانی شاهد ...  بیشتر

علوم میوه
15. اثر زمان محلول‌پاشی اوره بر عملکرد و کیفیت میوه درختان پرتقال تامسون‏ ناول

طاهره رئیسی؛ بیژن مرادی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 349-359

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.249971.1377

چکیده
  تحقیق حاضر با هدف تعیین مناسبترین زمان محلول‌پاشی اوره جهت بهبود کمیت و کیفیت میوه (درصد تشکیل میوه، عملکرد، اندازه میوه، ضخامت پوست میوه، اسید قابل‏تیتراسیون و مواد جامد محلول) پرتقال ’‌تامسون‏ناول‘ (Citrus sinensis L. Osbeck.) طی دو سال اجرا شد. بدین منظور اوره با غلظت 5/0 درصد بر تاج درختان 20 ساله در سه زمان‏ جداگانه شامل دی، اسفند ...  بیشتر

علوم میوه
16. مقایسه روش‌های ارزیابی مقاومت به کلروز آهن در ترکیب‌های پیوندی سیب

محسن پیرمرادیان؛ لطفعلی ناصری؛ حمید عبدالهی؛ علی اصغر شهابی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 393-407

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.254896.1429

چکیده
  کلروز آهن ناشی از آهک، از مشکلات مهم درختان میوه به­ویژه سیب در خاک­های آهکی می­باشد. این عارضه هر ساله خسارت زیادی به درختان میوه در این مناطق وارد می­سازد. تحقیق حاضر با هدف تعیین یک روش مناسب برای ارزیابی مقاومت پایه­ها و ارقام سیب در برابر تنش کلروز آهن انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی به­صورت فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوک­های ...  بیشتر

علوم میوه
17. ارزیابی تغییر برخی ترکیبات حاصل از تنش خشکی در ژنوتیپ‌های طبیعی مرکبات

رضا فیفائی؛ جواد فتاحی مقدم؛ حسین طاهری

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 409-420

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.250683.1383

چکیده
  مرکبات اغلب در معرض خشکی‌های دوره‌ای هستند. به­همین منظور، اثر تنش خشکی بر میزان برخی ترکیبات در دانهال‌های نوسلار 8 ژنوتیپ‌ ناشناخته مرکبات شامل 4-2، 2-5، 2-12، 5-10، 1-10، 1-2، بکرایی و لیموآستارایی به­همراه دو پایه‌ متحمل پونسیروس (Poncirus trifoliate Raf.)و حساس راف‌لمون (Citrus jambhiri Lush.)مطالعه شد. این پژوهش، به­صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح ...  بیشتر

علوم میوه
18. بررسی اثر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیک دانهال‌های برگزیده مرکبات و شناسایی ژنوتیپ‌های متحمل

مرضیه اتحادپور؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ ذبیح اله زمانی؛ بهروز گلعین؛ محمدرضا نقوی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 421-433

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.253957.1417

چکیده
   جهت ارزیابی فیزیولوژیک پاسخ به تنش شوری، برخی از دانهال­های مرکبات مهم موجود در کلکسیون مؤسسه تحقیقات مرکبات رامسر و داراب (28 ژنوتیپ) شامل ژنوتیپ­های تجاری متحمل و حساس (کلئوپاترا ماندارین و ترویر سیترنج) در سه سطح، 0، 40 و 90 میلی­مولار شوری به­صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه بررسی ...  بیشتر

علوم میوه
19. اثر تابش اشعه فرابنفش C بر برخی ترکیبات فیتوشیمیایی و فعالیت پاداکسایشی در پوست حبه انگور رقم بیدانه سفید

احسان رنجبران؛ منصور غلامی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 457-472

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.254634.1424

چکیده
  اثر پرتو فرابنفش نوع C (UV-C) به­تنهایی یا در ترکیب با دیگر تیمارها بر سنتز ترکیبات ثانویه در گیاهان، اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، اثر پرتو UV-C بر برخی ویژگی‌های فیتوشیمایی و فعالیت برخی آنزیم‌های دخیل در متابولیسم ترکیبات فنلی در انگور مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا حبه‌های انگور رقم بیدانهسفید در معرض پرتو UV-C در شدت­های0 ...  بیشتر

علوم میوه
20. اثر سطوح مختلف شوری روی شاخص‌های رشد، جذب عناصر‌، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و برخی صفات فیزیولوژیک ریشه و برگ پایه هیبرید GN15

اکبر انگوتی؛ جعفر حاجی لو؛ ادریس حاج علی؛ حسین فتحی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 483-500

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.254151.1420

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف شوری روی شاخص‌های رشد، میزان پرولین و کلروفیل، غلظت و کارایی جذب نیتروژن، پتاسیم، فسفر و سدیم برگ و غلظت سدیم ریشه پایه‌های هیبرید GN15 و همچنین میزان فعالیت سه آنزیم آنتی‌اکسیدانت، آزمایشی بر مبنای طرح کاملاً تصادفی با 4 سطح شوری صفر، 35، 70 و 105 میلی‌گرم بر لیتر کلریدسدیم و با 5 تکرار در سال 1394 انجام ...  بیشتر

علوم میوه
21. بررسی چندشکلی نشانگرهای مولکولی SSR و ISSR در نژادگان‌های مختلف لیموترش بدون علائم بیماری جاروک

سمانه راهب؛ محمود قاسم نژاد؛ بهروز گلعین؛ مرتضی گل محمدی؛ عاطفه صبوری

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 1-11

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.215996.1086

چکیده
  لایم‌ها به دلیل کیفیت و اسیدیتۀ بالای عصارۀ میوه، به‌صورت تازه خوری و فرآوری شده استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر، رخداد بیماری جاروک، باعث بین رفتن هزاران اصله درخت لایم در جنوب ایران ‌شده است. مهم‌ترین روش کنترل این بیماری، کاشت نژادگان (ژنوتیپ)های متحمل است. بنابراین، در این پژوهش، تنوع ژنتیکی 33 نژادگان مختلف لایم بدون علائم ...  بیشتر

علوم میوه
22. بررسی اثر متقابل نوع محیط‌ کشت و میزان تنظیم‌کننده رشد در ریزازدیادی پایه پررشد گلابی (Pyrus betulifolia)

معصومه منصوریار؛ حمید عبدالهی؛ جواد عرفانی مقدم؛ سید علیرضا سلامی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 25-33

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.238854.1293

چکیده
  به­منظور دست­یافتن به حداکثر پرآوری در محیط‌های کشت، می‌توان با توجه به نوع گونه گیاهی، از مقادیر مختلف نمک‌ها و تنظیم‌کننده‌های رشد استفاده نمود. در برخی مواقع اثر متقابل این مواد می‌تواند نتایج متفاوتی را بر میزان پرآوری گیاهچه‌ها، در شرایط درون‌شیشه‌ای در پی‌ داشته باشد. در این پژوهش تأثیر کاربرد دو محیط کشت پایه MS و ...  بیشتر

علوم میوه
23. تأثیر نانونقره بر آلودگی باکتریایی و شاخص‌های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام GN15 کشت بافتی

الناز حاتمی؛ علی اکبر شکوهیان؛ علیرضا قنبری؛ لطفعلی ناصری

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 119-128

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.244539.1338

چکیده
  نانوتکنولوژی توانسته راهگشای روش­های نوینی در علوم گیاهی و تحقیقات کشاورزی باشد. این تحقیق به­منظور بررسی اثرات نانونقره در 4 غلظت (صفر (شاهد)، 100، 150 و 200 میلی­گرم بر لیتر) و 8 تکرار، در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی، بر درصد زنده­مانی، آلودگی­ باکتریایی و شاخص­های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی ریزنمونه­های بادام GN15، در دانشگاه ...  بیشتر

علوم میوه
24. ارزیابی صفات کیفی پوست و گوشت برخی از ارقام و ژنوتیپ‌های هلو

رحیم عبدالهی؛ جعفر حاجی لو؛ مهرشاد زین العابدینی؛ ناصر مهنا؛ محمدرضا غفاری

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 151-162

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.250763.1384

چکیده
  شناخت و ارزیابی صفات کیفی میوه هلو از نظر برنامه‌های به‌نژادی و حفظ ژرم‌پلاسم بسیار با اهمیت است. برای این منظور، بررسی و مقایسه خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه 18 ژنوتیپ و رقم هلوی موجود در استان آذربایجان‌شرقی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. صفات مختلفی از قبیل سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول (TSS)، pH آب میوه، ...  بیشتر

علوم میوه
25. اثر محیط کشت و تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی بر ریزازدیادی پایه نیمه‌پاکوتاه‌کننده گیلاس CAB-6P

ملیحه فلاح پور؛ سیدمهدی میری؛ ناصر بوذری

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 187-196

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.248845.1370

چکیده
  پایه CAB-6Pبه­عنوان پایه­ای نیمه­پاکوتاهبرایدرختانگیلاس و آلبالو استفاده می­شود.هدف از این تحقیق، تعیین مناسب­ترین محیط ­کشت و تنظیم­کننده­های رشد جهت ریزازدیادی پایه CAB-6P می­باشد. در مرحله پرآوری ریزنمونه­ها در 3 محیط­ کشت MS، DKW و WPM با غلظت­های مختلف تنظیم­کننده رشد BA (5/0، 1 و 2 میلی­گرم در لیتر) در ترکیب با کینتین ...  بیشتر