تاثیر غلظت‌های مختلف اسیدآمینه فنیل‌آلانین بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گلابی رقم "درگزی" در طی دوره انبارمانی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه،

2 گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

3 گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

عمر انبارمانی گلابی به دلیل حساس بودن به صدمات حین حمل و نقل، کاهش رطوبت و فساد پذیر بودن بسیار حائز اهمیت است. لاین آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 2 فاکتور، فاکتور اول اسید آمینه فنیل‌آلانین (3 و 6 میلی‌‌مولار) و فاکتور دوم زمان نمونه‌برداری (30، 60 و 90 روز) و با سه تکرار انجام شد. صفاتی از قبیل سفتی میوه، کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH آب میوه، محتوی اسید آسکوربیک، محتوی مواد جامدکل (TSS)، فنل، فلاونوئید‌کل، پراکسیداسون لیپید، نشت یونی، فعالیت آنزیم‌های آسکوربات پراکسیداز، فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز، گلوتاتیون ردوکتاز، پلی‌فنل اکسیداز مورد اندازه‌گیری قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار اسیدآمینه‌ی فنیل‌آلانین 6 میلی‌‌مولار بهتر از سایر تیمارها عمل کرد. در اثر کاربرد تیمار فوق میزان سفتی، 5/14 درصد افزایش در مقایسه با تیمار شاهد را نشان داد. همچنین در اثر کاربرد اسیدآمینه‌ فنیل‌آلانین 6 میلی‌ مولار سطح مالون‌دی‌آلدئید (8/69 درصد) و نشت یونی (6/16 درصد) کاهش را در مقایسه با شاهد نشان دادند. علاوه براین تیمار اسید آمینه‌ی فنیل‌آلانین 6 میلی‌‌مولار منجر به افزایش قابل توجهی در میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (09/23 درصد)، گلوتاتیون ردوکتاز (74/37 درصد) و فنیل‌آلانین آمونیالیاز (35/30 درصد) در مقایسه با شاهد شد. در مجموع تیمارهای مذکور در طول نگهداری انبار سرد تا حدی در افزایش محتوای آنتی‌اکسیدانی و فعالیت‌های آنزیمی اثرگذار بوده و توانسته‌اند با مهار رادیکال‌های آزاد و کاهش سطح پراکسیداسیون لیپیدغشاء به میزان 8/69 درصد صدمات حاصله طی انبارمانی را به حداقل رسانده و سیستم دفاعی میوه را فعال نگه دارند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The Effect of Different Concentrations of Phenylalanine on Some Physiological and Biochemical Characteristics of "Dargazy" Pears During the Storage Period.

نویسندگان [English]

  • Kamal Amini Khoshalani 1
  • Hamid Hassanpour 2
  • Karim Mandahakki 3
1 Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
2 Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran.
3 Department of Horticultural Sciences. Faculty Agriculture. Urmia University. Urmia. Iran
چکیده [English]

The storage life of pears is very important due to their sensitivity to damage during transportation, moisture loss and perishability. The test line was factorially based on a completely random design with 2 factors, the first factor of amino acid phenylalanine (3 and 6 mM) and the second factor of sampling time (30, 60 and 90 days) and with three repetitions. Traits such as fruit firmness, weight loss, titratable acidity (TA), fruit juice pH, ascorbic acid content, total solids content (TSS), phenol, total flavonoids, lipid peroxidase, ion leakage, ascorbate peroxidase enzyme activity, Phenylalanine ammonialyase, glutathione reductase, polyphenol oxidase were measured. The results of this research showed that 6 mM phenylalanine amino acid treatment worked better than other treatments. As a result of the application of the above treatment, the degree of stiffness increased by 14.5% compared to the control treatment.Also, due to the application of 6 mM phenylalanine amino acid, the level of malondialdehyde (69.8%) and ion leakage (16.6%) showed a decrease compared to the control. In addition, 6 mM phenylalanine amino acid treatment led to a significant increase in the activity of ascorbate peroxidase (23.09%), glutathione reductase (37.74%) and phenylalanine ammonialyase (30.35%) compared to witnessed In total, the above-mentioned treatments were effective in increasing the antioxidant content and enzyme activities during cold storage and were able to reduce the damage caused during storage by 69.8% by inhibiting free radicals and reducing the level of lipid membrane peroxidation. minimize and keep the fruit's defense system active

کلیدواژه‌ها [English]

  • total antioxidant activity
  • amino acid
  • membrane lipid peroxidation
  • storage
  • pear fruit

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1404
  • تاریخ دریافت: 04 آبان 1403
  • تاریخ بازنگری: 12 اسفند 1403
  • تاریخ پذیرش: 30 فروردین 1404