اثر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت میوه آووکادو رقم ʼهسʻ نگه‌داری شده در سردخانه تحت تأثیر اتیلن

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم و مهندسی باغبانی، پردیس دانشگاهی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

2 گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

3 گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم. رامسر، ایران.

4 گروه فیزیولوژی پس از برداشت، موسسه تحقیقات گیاه و غذا، آکلند، نیوزیلند

5 گروه ژنتیک و به‌نژادی، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، مؤسسه تحقیقات علوم. رامسر، ایران.

چکیده

مهم‌ترین چالش‌ صادرکنندگان میوه آووکادو، خاکستری ‌شدن گوشت میوه‌ها می‌باشد. در این پژوهش، اثر زمان‌ برداشت، دهم دی‌ماه (240 روز پس از تمام گل)، دهم بهمن‌ماه (270 روز پس از تمام گل) و دهم اسفندماه (300 روز پس از تمام گل) و تیمار پس از برداشت اتیلن (0 و 100 پی‌پی‌ام) بر خاکستری ‌شدن گوشت میوه آووکادو رقم ʼهسʻ در طی نگهداری در سردخانه ارزیابی شد. نتایج نشان داد تأخیر در برداشت خاکستری شدن گوشت میوه‌ها را طریق افزایش حساسیت به اتیلن افزایش داده است. میوه‌های که 270 و 300 روز بعد از تمام گل برداشت شدند، 100 درصد خاکستری شدن را بعد از تیمار اتیلن نشان دادند. همچنین، تأخیر در برداشت باعث افزایش معنی‌داری وزن میوه، وزن پوست، وزن گوشت، وزن هسته، درصد ماده خشک و درصد روغن میوه‌ها شد. بیشترین فنل روغن در برداشت سوم و در میوه‌های تیمار شده با اتیلن به دست آمد. بیشترین میزان فلاونوئید و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی روغن در برداشت دوم و در میوه‌های شاهد بود. بالاترین فعالیت POD و PPO با پیش ماده پیروگالول در برداشت سوم بدون اتیلن و یا در برداشت دوم با اتیلن مشاهده شد.نتایج همبستگی صفات نشان داد که درصد خاکستری شدن میوه با وزن میوه، وزن بذر، فلاونوئید کل روغن و فعالیت PPO با پیش ماده پیروکتکول همبستگی مثبت و معنی‌داری دارد. در مجموع، تأخیر در برداشت میوه آووکادو هر چند باعث بهبود اندازه و کیفیت درونی میوه می‌شود، اما حساسیت میوه‌ها را به اتیلن و نیز عارضه خاکستری شدن گوشت میوه را در سردخانه‌های افزایش خواهد داد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of harvest time on fruit quantity and quality of avocado cv. Hass stored under cold storage with ethylene treatment

نویسندگان [English]

  • Narges Ghorbanian 1
  • Mahmood Ghasemnezhad 2
  • Abuzar Hashempour 3
  • Jeremy Burdon 4
  • Malek Ghasemi 5
1 Department of Horticultural Science and Engineering, University Campus, University of Guilan, Rasht, Iran
2 Department of Horticultural Science and Engineering, Faculty of Agriculture, University of Guilan, Rasht, Iran
3 Department of Post-harvest Physiology and Technology, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran
4 Professor, Department of Postharvest, Plant and Food Research Institute, Auckland, New Zealand
5 Department of Genetic and Breeding, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
چکیده [English]

The most important challenge for avocado fruit exporters is the fruit grey pulp. Therefore, in this study, the effects of different harvest times (240, 270 and 300 days after full bloom, DAFB) and post-harvest ethylene treatment (0 and 100 ppm) on grey pulp incidence and other quality-related characteristics in ‘Hass’ avocado fruits during cool storage at 5˚C for 6 weeks was investigated. The results showed that delaying harvest increased the percentage of graying of fruit flesh by increasing sensitivity to ethylene. Fruits harvested 270 and 300 days after full bloom (DAFB) showed 100 percentage grey pulp when treated with 100 mg L-1 ethylene and placed in cool storage. Moreover, delay in fruit harvesting caused a significant increase in fruit weight, skin weight, pulp weight, seed weight, dry matter percentage and oil percentage of fruits. The highest amount of oil phenol was in control fruits when treated with ethylene. The highest total flavonoid and antioxidant activity in avocado oil was found in the second harvest time in control. Correlation coefficients between traits showed a positive correlation between the percentage of grey pulp incidence and fruit weight at maturity and seed weight, and a positive correlation was found between grey pulp severity and oil flavonoids. Delaying harvest time in avocados improves fruit size and quality, but the sensitivity of fruits to grey pulp increases in contaminated environments to ethylene under cool storage.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Maturity
  • bioactive compounds
  • antioxidant activity
  • fruit ripening
  • dry matter