1. بررسی ترکیب‌های شیمیایی اسانس جمعیت‌های طبیعی مورتلخ ‏‏(‏Salvia mirzayanii Rech. f. & Esfand.‎‏) در استان هرمزگان

صفیه بی نوا؛ علیرضا یاوری؛ مجید شکرپور

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 391-403

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.321568.1914

چکیده
  مورتلخ (Salvia mirzayanii) یکی از گونه­های چندساله و معطر اندمیک و در حال انقراض از تیره نعناع (Lamiaceae) می­باشد که به‌صورت خودرو در جنوب ایران می­روید. در این پژوهش، سرشاخه­های گلدار گیاه مورتلخ از پنج رویشگاه در استان هرمزگان شامل دق­فینو، سرچاهان، بستک، سیرمند و تنگه­زاغ جمع­آوری گردید. نمونه­ها در سایه و دمای محیط، خشک شدند. ...  بیشتر

2. مقایسه کمی و کیفی اسانس حاصل از صمغ درخت بنه در سیزده رویشگاه طبیعی

مریم دیده ور؛ محمدتقی عبادی؛ مهدی عیاری نوش آبادی

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 419-428

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.298425.1774

چکیده
  بنه (Pistacia atlantica Desf.) از گونه­های غالب پسته وحشی موجود در ایران می­باشد. شیرابه درخت بنه یک ترکیب اولئورزینی است که از لایه خارجی پوست داخلی این گیاه ترشح می­شود و در ایران سقز نامیده می­شود. در این پژوهش درصد و ترکیبات شیمیایی اسانس شیرابه بنه در 13 رویشگاه لامرد، گچساران، دهپابید، جیرفت، مریوان (چهار رویشگاه گواز، قامیشله، انجیران ...  بیشتر

3. بررسی اثر مکان رویش بر میزان و کیفیت اسانس اسپات گل‌آذین برخی رقم‌های نخل خرما

معصومه سهیلا اتقائی؛ فاطمه سفیدکن؛ علی درینی؛ سعید صادق زاده حمایتی؛ وحید عبدوسی

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 125-138

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.283838.1669

چکیده
  گل‌آذین خرما (Phoenix dactylifera L.) در پوششی بنام اسپات قرار دارد که حاوی اسانس است. در این مطالعه تأثیر منطقه رویش (بم و جیرفت) بر میزان و اجزای اسانس اسپات رقم‌های خرما (پیارم، زاهدی، مضافتی و هلیله‌ای) ارزیابی شد. استخراج اسانس به روش تقطیر با آب و آنالیز آن توسط دستگاه های GC و GC/MS انجام شد. نتایج نشان داد اثر رقم بر ویژگی‎های ریخت‎شناسی ...  بیشتر

4. ارزیابی ترکیبات اسانس و اثر ضد‌باکتریایی پونه (‏Mentha longifolia‏) جمع‌آوری‌شده از مناطق ‏مختلف لرستان

سهیلا افکار؛ مژگان آزادپور؛ بتول مهدوی؛ مرضیه رشیدی پور

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 823-835

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.278471.1623

چکیده
  تحقیق حاضر با هدف بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس استخراج شده از پونه جمع­آوری‌شده از مناطق مختلف شامل خرم‌آباد، الشتر و دلفان در استان لرستان و تعیین فعالیت ضد­باکتریایی آنها علیه سه سویه باکتری Escherichia coli، Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa انجام شد. آنالیز GC-MS نشان داد ترکیبات اصلی اسانس پونه منطقه خرم‌آباد شامل پولگان (41/54 درصد) و 8،1- سینئول ...  بیشتر

5. بررسی تنوع شیمیایی اسانس جمعیت‌های طبیعی آویشن شیرازی (‏Zataria multiflora Boiss.‎‏) در ‏استان هرمزگان

سولماز معماری؛ علیرضا یاوری؛ مهدی بیکدلو

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 669-677

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.306929.1826

چکیده
  آویشن شیرازی با نام علمی  Zataria multiflora Boiss.متعلق به تیره نعناع ((Lamiaceae بوده و از نظر پراکنش جغرافیایی بومی کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان می­باشد. در این پژوهش، سرشاخه­های گلدار شش رویشگاه طبیعی در استان هرمزگان شامل رودخانه، لاورشیخ، فاریاب، تنگ زاغ، بشاگرد و بندر خمیر جمع­آوری گردید. پس از تایید صحت گونه، نمونه­ها در ...  بیشتر

6. بررسی ترکیب‌پذیری عمومی خصوصیات مورفولوژی و فیتوشیمیایی در جمعیت‌های مختلف آویشن ‏دنایی (‏Thymus daenensis Celak‏) در آزمون پلی‌کراس

سیاوش محمدی؛ لیلا تبریزی رائینی؛ مجید شکرپور؛ جواد هادیان؛ هارتویگ شولز

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 295-305

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.275826.1600

چکیده
  آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak) یکی از گونه‌های اندمیک ایران است که به‌دلیل داشتن درصد بالای اسانس و همچنین میزان بالای تیمول در اسانس اهمیت دارد و در صنایع دارویی و غذایی استفاده آن رو به گسترش است. به‌منظور ارزیابی خصوصیات ژنتیکی و ترکیب‌پذیری عمومی (GCA)، 12 جمعیت آویشن دنایی از طرح آمیزشی پلی‌کراس استفاده شد. خزانه پلی‌کراس در قالب ...  بیشتر

7. بررسی تنوع جمعیت‌های بومادران (‏Achillea biebersteinii Afan.‎‏ و ‏Achillea wilhelmsii C. Koch‏) استان آذربایجان‌غربی بر اساس صفات مورفولوژیکی، درصد و ترکیبات اسانس

کوثر طاهری بوکانی؛ رقیه نجف زاده

دوره 51، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 215-228

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.266156.1512

چکیده
  در پژوهش حاضر تنوع 10 جمعیت بومادران شامل گونه­های بومادران زرد (Achillea biebersteinii Afan.) و بومادران کوتاه ­دشتی (Achillea wilhelmsii C. Koch) رویشگاه­های استان آذربایجان­غربی شامل (ارومیه- نازلو، اشنویه- شهرک­صنعتی، نقده- محمد­شاه­سفلی، مهاباد- عیسی­کندی، میاندوآب- چالخاماز، سیمینه- خروجی­شهر، بوکان- علی­آباد، محمودآباد- حسین­آباد، ...  بیشتر

8. ارزیابی کاربرد کودهای آلی، شیمیایی، زیستی و اسیدهای آمینه بر صفات کمی و کیفی بابونه آلمانی ‏‏(‏Matricaria chamomilla L.‎‏) در برداشت‌های مختلف

سیده کانی میر سیدی؛ یوسف نصیری؛ محمد رضا مرشدلو؛ معروف خلیلی

دوره 50، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 755-767

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.264013.1504

چکیده
  به‌منظور ارزیابی اثر کاربرد اسیدهای ‌آمینه بر عملکرد و اسانس بابونه آلمانی در سطوح مختلف کودهای شیمیایی، آلی وزیستی، آزمایشی در سال 1396 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه اجرا شد. تیمارهای مورد ­بررسی شامل کاربرد کودهای شیمیایی، ورمی­کمپوست، کود دامی، کود مرغی و ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
9. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اکوتیپ های مختلف مریم گلی خلیجی (Salvia santolinifolia Boiss.)

اسماء رئیسی منفرد؛ نوازاله مرادی؛ علیرضا یاوری

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 745-754

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.282649.1654

چکیده
  مریم­گلی خلیجی با نام علمی Salvia santolinifolia Boiss. گیاهی چندساله و معطر از خانواده نعناع­سانان می­باشد که به­صورت خودرو در ایران می­روید. در این پژوهشسرشاخه­های گلدار چهار رویشگاه در استان هرمزگان شامل آبماه، قطب­آباد، دو راهی میمند و سیرمند در سال­های 1396 تا 1397 جمع­آوری گردید. پس از تأیید نام علمی آنها در مرکز تحقیقات و آموزش ...  بیشتر

10. بررسی کمی و کیفی اسانس توده‌هایی از پونه‌سا (Nepeta spp.) و تعیین کارآمدی اجزای اسانس در بررسی روابط درون و بین‌گونه‌ای

نجمه هادی؛ عبدالعلی شجاعیان؛ فاطمه سفیدکن؛ علی اشرف جعفری

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 601-612

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.209518.1028

چکیده
  پونه‌سا (Nepeta) از بزرگ‌ترین جنس‌های تیره نعنا بوده و ایران از خواستگاه‌های اصلی آن است. در مورد بررسی فعالیت‌های زیستی متابولیت‌های ثانویه جنس پونه‌سا، گزارشات متعددی وجود دارد که نشان‌دهنده اهمیت این جنس است. در این پژوهش، کمیت و کیفیت اسانس 12 توده از گونه‌های ایرانی پونه‌سا، N. cataria، N. menthoides و N. crassifolia، کشت­شده در منطقه غرب ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
11. تأثیر نانوکلات روی بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی زرین گیاه یا بادرنجبویه دنایی در شرایط تنش خشکی

سودابه مفاخری؛ بهور اصغری؛ محمد جواد نیکجویان

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 755-767

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.231417.1230

چکیده
  به­منظور بررسی اثر محلول‌پاشی با نانو­کلات، بر روی مقاومت به تنش خشکی و همچنین صفات کمی و کیفی زرین گیاه یا بادرنجبویه دنایی تحت تنش خشکی، آزمایشی به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی، با 3 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل تنش خشکی در سه سطح (آبیاری در حد ظرفیت زراعی و آبیاری به­میزان 30 و 60 درصد ظرفیت زراعی) ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
12. تأثیر دور آبیاری و کاربرد سیلیسیم بر برخی ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ریحان (Ocimum basilicum L.)

رسول محمدنیا؛ عبدالحسین رضایی نژاد؛ صحبت بهرامی نژاد

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 37-45

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217636.1109

چکیده
  با هدف تعیین تأثیر دور آبیاری و سیلیسیم بر رشد، عملکرد، میزان اسانس، فنل کل و ویژگی پاداکسندگی (آنتی­اکسیدانی) ریحان، این پژوهش در طی سال­های 1395-1394 در گلخانۀ پژوهشی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه لرستان انجام شد. آزمایش به‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. عامل‌ها شامل دور آبیاری در سه سطح 4، 7 و 9 روز (بر پایۀ ...  بیشتر

13. تأثیر سیلیکات پتاسیم بر ویژگی‌های رشدی، فیزیولوژی و بیوشیمیایی شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens) در شرایط تنش شوری

فاطمه حسنوند؛ عبدالحسین رضایی نژاد

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 743-752

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.210950.1040

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر سیلیکات پتاسیم بر واکنش گیاه شمعدانی معطر به تنش شوری در سال 1393 انجام شد. آزمایش به‌صورت گلدانی، آبکشتی (هیدروپونیک) درون ماسه و بر پایۀ فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی شامل چهار واحد آزمایشی و هر واحد شامل 9 ترکیب تیماری و درمجموع 36 گلدان انجام شد. عامل‌ها شامل شوری ناشی از کلرید‌سدیم با ایجاد سه سطح ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
14. واکنش کمی و کیفی گل‌محمدی (Rosa damascena Mill.) به کاربرد عنصرهای غذایی

بهلول عباس زاده

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 921-932

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.201570.948

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر کودهای پرمصرف (ماکرو) و کم‌مصرف (میکرو) بر کمیت و کیفیت گل‌محمدی (Rosa damascena Mill.) در ایستگاه تحقیقات البرز، در سال‌های 1392-1388 در شرایط مزرعه، این تحقیق اجرا شد. این آزمایش با استفاده از طرح کرت‌های خردشده (اسپلیت پلات) در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی شامل کودهای شیمایی، دامی (M) و تلفیقی (کود ...  بیشتر

15. تأثیر اسید آسکوربیک بر برخی ویژگی‌های مورفولوژی و فیزیولوژی شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens) در شرایط کمبود آهن

کبری سپهوند؛ عبدالحسین رضایی نژاد؛ سیده زهرا حسینی

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 545-554

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.204698.987

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر اسید آسکوربیک در کاهش تأثیر وجود کمبود آهن، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایۀ طرح کاملاً تصادفی با شش تکرار در گیاه شمعدانی معطر انجام شد. عامل‌ها شامل میزان آهن با سه سطح (0، 20 و 40 میکرو مولار) و اسیدآسکوربیک با سه سطح (0، 1 و 2 میلی­مولار) بود. قلمه­های ریشه­دار شده به‌صورت آبکشتی (هیدروپونیک) درون ماسه کاشت ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
16. بررسی کمی و کیفی اسانس کاکوتی ایرانی (Ziziphora persica Bunge) از شش رویشگاه مختلف

سعید سرابی؛ فاطمه سفیدکن

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 613-621

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.248110.1366

چکیده
  گیاهZiziphora persica  یا کاکوتی ایرانی، یک گونۀ معطر یک‌ساله از تیرۀ نعناع‌سانان در ایران است که تأثیر ضدمیکروبی قوی دارد. در این تحقیق، سرشاخۀ گل‌دار این گیاه از شش رویشگاه مختلف گرد‌آوری شد. پس از تأیید نام علمی گیاهان در هرباریوم مؤسسۀ تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور (TARI)، در آغاز گیاهان در سایه و دمای محیط خشک شدند. آنگاه اسانس‌گیری ...  بیشتر

17. اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)

سمیه نجارزاده؛ جابر پناهنده؛ سعیده علیزاده سالطه؛ فریبرز زارع نهندی

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 655-667

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.116984.707

چکیده
  نعناع فلفلی با نام علمیL.  Mentha piperita از خانوادۀ Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن در صنایع مختلف داروسازی استفاده می­شود. به‌منظور ارزیابی برخی شاخص­های فیزیولوژیکی و اسانس نعناع فلفلی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک (0، 1/0، 1 میلی‌مولار) و پوتریسین (0، 1/0، 1 میلی­مولار) در قالب ...  بیشتر

18. تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه‌های نورساختی، میزان و اجزای اسانس مرزۀ تابستانۀ رقم اصلاح‌شدۀ ساترن (Satureja hortensis L. cv Saturn)

مصباح بابالار؛ سعیده محتشمی؛ لیلا تبریزی؛ وحید روشن

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 481-490

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.59810

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه‌های نورساختی (فتوسنتزی)، میزان و اجزای اسانس گیاه مرزۀ تابستانه (Satureja hortensis L.)، آزمایشی بر پایۀ طرح بلوک‌های کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در شرایط آب و هوایی کرج به اجرا درآمد. تیمارها شامل پنج سطح مختلف سولفات آمونیوم شامل: شاهد (0)، 40، 60، 80 و 100 کیلوگرم سولفات آمونیوم ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
19. بررسی تنوع فیتوشیمیایی اسانس جمعیت‌های مختلف بومادران (Achillea nobilis L.)

رقیه عظیمی؛ فاطمه سفیدکن؛ پروین صالحی؛ اعظم منفرد؛ محمود نادری حاجی باقر کندی

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 11-20

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58209

چکیده
  جنس بومادران در ایران 19 گونة گیاه علفی چندساله و معطر دارد که شش گونۀ آن انحصاری ایران است. در این تحقیق با هدف بررسی اسانس جمعیت‌های مختلف بومادران با نام علمی Achillea nobilis L. (بومی ایران) در شرایط زراعی، بذر22 جمعیت گیاه از رویشگاه‌های مختلف گرد‌آوری‌شده و در مزرعۀ تحقیقاتی کشت شد. سرشاخه‌های گل‌دار در هنگام اوج گلدهی برداشت و پس از ...  بیشتر

20. تأثیر اسانس‌های تیمول و منتول به همراه بسته‌بندی با پوشش سلوفان در حفظ کیفیت پس از برداشت میوة توت‌فرنگی رقم پاروس

فاطمه نوروزی فاز؛ سیدحسین میردهقان؛ حمیدرضا کریمی؛ حسین علایی

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 81-91

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58214

چکیده
  توت‌فرنگی عمر انبارمانی پایینی دارد و ازآنجاکه به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود، استفاده از روش‌های سالم و طبیعی برای افزایش عمر انباری آن ضروری است. در این پژوهش، تأثیر سطوح مختلف اسانس‌های تیمول و منتول (0؛ آب مقطر، شاهد؛ 5، 10 و 15 میکرولیتر) به‌صورت تدخینی در بسته‌بندی با پوشش سلوفان در حفظ کیفیت پس از برداشت میوة توت‌فرنگی بررسی ...  بیشتر

21. ارزیابی پاسخ به تنش کم‌آبی در اکوتیپ‌های مختلف آویشن دنایی (Thymus daenensis subsp.daenensis) با استفاده از شاخص‌های تحمل تنش

جلال خورشیدی؛ مجید شکرپور؛ وحیده ناظری

دوره 46، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 563-573

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.56905

چکیده
  به منظور ارزیابی تحمل به تنش کم‌آبی آویشن دنایی (Thymus daenensis subsp.daenensis)، بذر هشت اکوتیپ جمع‌آوری‌شده از مناطق مختلف، پس از تولید نشا در گلخانه، در مزرعة پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در شرایط مختلف آبی کشت شد. آزمایش به‌صورت طرح کرت‌های خرد‌شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اصلی شامل سطوح مختلف آبیاری نرمال، ...  بیشتر

22. تاثیر سایکوسل و نفتالن استیک اسید بر عملکرد اسانس و پیکره رویشی شمعدانی عطری Pelargonium graveolens L.cv Bourbon))

حسین ربی انگورانی؛ سید نجم الدین مرتضوی؛ ولی ربیعی؛ اسماعیل زنگانی

دوره 44، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 209-216

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.35053

چکیده
   به منظور مطالعه تاثیر سایکوسل و نفتالن استیک اسید بر عملکرد اسانس و پیکره رویشی گیاه شمعدانی عطری تحقیقی به صورت فاکتوریل، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1388 در گلخانه تحقیقاتی و آزمایشگاه گروه علوم باغبانی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارها شامل دو نوبت اسپری برگی ماهانه محلول نفتالن استیک اسید در چهار سطح (0، ...  بیشتر

23. مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس مرزنجوش (Origanum vulgare L. ssp. vulgare) جمع آوری شده از جنوب چالوس در مراحل گلدهی و بذردهی

سیدعلی اندی؛ وحیده ناظری؛ جواد هادیان

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 153-159

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.25107

چکیده
  مرزنجوش (Origanum vulgare L.) گیاهی از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد. این گیاه علاوه بر استفاده در طب سنتی به عنوان داروی مسکن، مدر، معرق و ضد عفونی کننده، در درمان بیماری های مربوط به معده و روده و همچنین یبوست کاربرد فراوانی دارد. گونه های جنس مرزنجوش به طور گسترده ای در صنعت ادویه مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه، پیکره ی رویشی ...  بیشتر

24. اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن، بر مدت زمان خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)

سعیده محتشمی؛ مصباح بابالار؛ سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی؛ محمدحسین میرجلیلی؛ جمانه ادیب

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 243-254

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.25115

چکیده
  خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت محصول دارد. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر سرعت خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه بادرشبی، آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور روش خشک کردن (5 روش) و شرایط کشت (2 شرایط) با سه تکرار ...  بیشتر

25. تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر برخی فاکتورهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و مقدار اسانس گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica)

سودابه مفاخری؛ رضا امیدبیگی؛ فاطمه سفیدکن؛ فرهاد رجالی

دوره 42، شماره 3 ، دی 1390، ، صفحه 245-254

چکیده
  به منظور بررسی اثر کودهای زیستی بر برخی فاکتورهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و مقدار اسانس گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica) آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی با استفاده از عامل‌های ورمی‌کمپوست (صفر، 15 و 30 درصد حجم گلدان)، ازتوباکتر (کاربرد و عدم کاربرد) و بیوفسفات (کاربرد و عدم کاربرد) در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با دوازده ...  بیشتر