دوره 53 (1401)
دوره 52 (1400)
دوره 51 (1399)
دوره 50 (1398)
دوره 49 (1397)
دوره 48 (1396)
دوره 47 (1395)
دوره 46 (1394)
دوره 45 (1393)
دوره 44 (1392)
دوره 43 (1391)
شماره 4
مجله علوم باغبانی ایران
دی 1391، صفحه 357-471
شماره 3
مجله علوم باغبانی ایران
آبان 1391، صفحه 267-355
شماره 2 مهر 1391، صفحه 113-265
شماره 1
مجله علوم باغبانی ایران
مرداد 1391، صفحه 1-112
دوره 42 (1390)
دوره 41 (1389)
دوره 40 (1388)
دوره 39 (1387)
اثر تیمار پس از برداشت آب گرم و شرایط دمای نگهداری بر میوه رسیده سبز گوجه فرنگی

محسن حاتمی؛ سیامک کلانتری؛ مجتبی دلشاد

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 113-123

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25103

چکیده
  حساسیت میوه های گوجه فرنگی به دمای پایین و خسارت سرمازدگی، انبارمانی، بازاررسانی و قابلیت فروش میوه‌ها را محدود می‌کند. در این تحقیق اثر تیمار آب گرم به عنوان یک تیمار پس از برداشت توصیه شده، بر کاهش بروز خسارت سرمازدگی و تغییر خصوصیات کیفی میوه گوجه فرنگی طی دوره انبارمانی بررسی شد. میوه‌های گوجه فرنگی در مرحله رسیده سبز برداشت ...  بیشتر

بررسی خصوصیات روزنه ای انجیر خوراکی تحت شرایط تنش خشکی

سمیه شیربانی؛ غلامحسین داوری نژاد؛ محمود شور

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 125-133

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25104

چکیده
  استهبان با دو میلیون اصله درخت انجیر، مهمترین منطقه تولید انجیر دیم در ایران است که با مشکل کم آبی روبرو ست. تحقیق حاضر اثرات سطوح مختلف تنش آبیاری را بر واکنش روزنه و سلول نگهبان در آزمایشی به صورت فاکتوریل 4*4 در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار داده است. تیمارها شامل چهار رقم انجیر خوراکی (سبز، سیاه، شاه انجیر و متی) و چهار سطح ...  بیشتر

بررسی امکان ایجاد همگروه (کلون) از طریق سوخیزه در تره ایرانی ((Allium ampeloprasum ssp.persicum

زهرا صفاری؛ عبدالکریم کاشی؛ عماد شاه منصوری؛ علی اکبر حیدری زفره؛ سپیده کلاته جاری

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 135-143

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25105

چکیده
  هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر بنزیل آدنین و شرایط دمای انبار بر تشکیل سوخیزه، درصد جوانه زنی و رشد آن در تره ایرانی (Allium ampeloprasum ssp.persicum) بود. به منظور تشکیل سوخیزه، گل آذین های نابالغ با غلظت های مختلفی از بنزیل آدنین (0، 10، 50 و 100 میلی گرم در لیتر) تیمار شدند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و ...  بیشتر

بررسی چگونگی رشد لوله گرده در چند رقم زردآلو (Prunus armeniaca L.)

جعفر حاجیلو؛ مرتضی گل محمدی؛ جابر پناهنده؛ حمید رهنمون

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 145-152

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25106

چکیده
  در این تحقیق وضعیت جوانه‌زنی دانة گرده در شرایط درون شیشه‌ای و همچنین چگونگی رشد لولة گرده در گرده‌افشانی با گرده‌های مختلف (گرده خودی و گرده سه ژنوتیپ شاخص زردآلو با شماره‌های «269»، «416» و «464») تحت شرایط کنترل شده از لحاظ دما، رطوبت و نور در چهار رقم زردآلو به نام های «شصتمی دو»، «ابراهیم کلجاه»، «سفید رضائیه» و «رضی»، مورد مطالعه ...  بیشتر

مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس مرزنجوش (Origanum vulgare L. ssp. vulgare) جمع آوری شده از جنوب چالوس در مراحل گلدهی و بذردهی

سیدعلی اندی؛ وحیده ناظری؛ جواد هادیان

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 153-159

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25107

چکیده
  مرزنجوش (Origanum vulgare L.) گیاهی از خانواده نعناع و بومی ایران می باشد. این گیاه علاوه بر استفاده در طب سنتی به عنوان داروی مسکن، مدر، معرق و ضد عفونی کننده، در درمان بیماری های مربوط به معده و روده و همچنین یبوست کاربرد فراوانی دارد. گونه های جنس مرزنجوش به طور گسترده ای در صنعت ادویه مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه، پیکره ی رویشی ...  بیشتر

همسانه سازی، شناسایی و بررسی خصوصیات بیوشیمیایی و روند تکامل ژنتیکی یک ژن تیوردوکسین h از گیاه انگور بیدانه سفید

رضا حیدری چابلقی؛ رحیم حداد؛ قاسمعلی گروسی

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 161-174

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25108

چکیده
  تیوردوکسین‌ها (Trxs) پروتئین‌هایی کوچک و مقاوم در برابر حرارت هستند که در حفظ تعادل شرایط اکسیداسیون- احیاء (Redox) سلولی دخالت داشته و در تمام موجودات زنده از پروکاریوت‌ها تا یوکاریوت‌های عالی وجود دارند. در گیاهان عالی، تیوردوکسین‌ها به شش گروه مختلف، شامل تیوردوکسین‌های کلروپلاستی f،m ،x و y، تیوردوکسین میتوکندریایی o و تیوردوکسین‌های ...  بیشتر

بررسی عوامل محیطی موثر بر برخی از خصوصیات بیولوژیکی گل در چهار رقم زردآلوی ایرانی

فاطمه نکونام؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ علی عبادی

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 175-187

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25109

چکیده
  زردآلو از جایگاه مطلوبی در اقتصاد صنعت میوه برخوردار است. محدود بودن دامنه سازگاری اکولوژیکی یکی از عوامل محصول‌دهی نامنظم در این گونه است. هدف از این مطالعه بررسی اثر دمای محیط در مرحله پیش از گلدهی روی برخی از خصوصیات گل در چهار رقم زردآلوی تجاری با نام‌های نصیری، نوری، شاهرودی و جهانگیری می‌باشد. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص ...  بیشتر

مطالعه تغییرات فصلی در رنگ گیری، فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و کیفیت ماندگاری گل های بریده آلسترومریا

سمیه قاسمی عمران؛ محمود قاسم نژاد؛ عبداله حاتم زاده؛ داود بخشی

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 189-198

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25110

چکیده
  عدم امکان کنترل صحیح دما و شدت نور، عامل اصلی محدوده کننده پرورش گیاهان در گلخانه‌های پلاستیکی است. کیفیت و عمر گلجایی گل‌های بریده بیشتر تحت تاثیر دمای گلخانه قرار می گیرند. آلسترومریا برای رشد و گلدهی به دمای خنک نیاز دارد. در این پ‍ژوهش،‌ تغییرات در ماندگاری و‌ کیفیت گل‌ها از جمله طول ساقه، تعداد گلچه در هر گل آذین و‌ رنگ‌گیری ...  بیشتر

بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های آلوی وحشی و تجاری با استفاده از مارکر ملکولی SSR

مرضیه اتحادپور؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ ذبیح اله زمانی

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 199-210

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25111

چکیده
  امروزه آلو یکی از درختان میوه مهم در بسیاری از کشورهای جهان می‌باشد. آگاهی از تنوع ژنتیکی ژرم‌پلاسم‌های موجود امکان انتخاب والدین در بهبود برنامه‌های اصلاحی را فراهم می‌کند. جهت ارزیابی تنوع ژنتیکی و مشخص نمودن روابط ژنتیکی بین ژنوتیپ‌های آلوی ایران (رامسر، کرج و مشهد) و ژنوتیپ‌های تجاری موجود در مرکز تحقیقات گروه علوم باغبانی ...  بیشتر

اثر سالیسیلیک اسید در القای مقاومت به سرمازدگی، کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limetta)

عبدالحسین ابوطالبی؛ بهنام بهروزنام؛ زهرا پشنگه

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 211-216

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25112

چکیده
  در این مطالعه اثر سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر القای مقاومت به سرمازدگی و کیفیت میوه لیموشیرین مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور میوه لیموشیرین در غلظت‌های صفر (آب مقطر)، 200، 400 و 600 میلی‌گرم در لیتر سالیسیلیک اسید به صورت غوطه‌وری به مدت 5 دقیقه تیمار و پس از بسته‌بندی در کیسه پلاستیکی بصورت تکی به انبار سرد ( 1±4درجه سانتی‌گراد) منتقل ...  بیشتر

بررسی اثرات تنظیم‌کننده‌های رشد اسیدجیبرلیک و تی‌دیازورون بر روی حفظ کیفیت و ماندگاری گل‌های بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’

بیتا حکم آبادی؛ یونس مستوفی؛ سپیده کلاته جاری

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 217-229

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25113

چکیده
  در این تحقیق به منظور افزایش عمر گلجا و حفظ کیفیت گل های شاخه بریده آلسترومریا رقم‌های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’ اثرات تیمار کوتاه مدت تنظیم کننده‌های رشد گیاهی جیبرلین و سیتوکینین مورد بررسی قرار گرفت. گل‌ها در غلظت های مختلفی از اسیدجیبرلیک و تی‌دیازورون برای مدت 24 ساعت قرار گرفتند. سپس گل‌های شاخه بریده در محلول نگهدارنده حاوی ساکاروز ...  بیشتر

تأثیر بالشتک‌های جاذب اتیلن در شرایط بسته‌بندی اتمسفر تغییریافته بر عمر قفسه‌ای میوه خرما رقم برحی

زهرا کرمی جمور؛ سیدمحمدحسن مرتضوی؛ احمد مستعان

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 231-241

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25114

چکیده
  رقم برحی از مهمترین ارقام خرما به شمار می‌رود که میوه آن به علت برخورداری از تانن کم و گسی اندک، در مرحله خلال (خارک) به مصرف می‌رسد. میوه خرما در مرحله خارک به دلیل داشتن بافتی پرآب و فعالیت شدید تنفسی، فسادپذیر بوده و عمر نگهداری کوتاهی دارد. با توجه به عوامل محدود کننده عرضه و فروش، استفاده از روش‌های نوین بسته‌بندی می‌تواند در ...  بیشتر

اثر شرایط کشت و روشهای مختلف خشک کردن، بر مدت زمان خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica L.)

سعیده محتشمی؛ مصباح بابالار؛ سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی؛ محمدحسین میرجلیلی؛ جمانه ادیب

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 243-254

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25115

چکیده
  خشک کردن یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی می باشد که نقش مهمی در کمیت و کیفیت محصول دارد. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر سرعت خشک شدن، میزان اسانس، خصوصیات رنگ و بار میکروبی گیاه بادرشبی، آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور روش خشک کردن (5 روش) و شرایط کشت (2 شرایط) با سه تکرار ...  بیشتر

اثرات اسانس و عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) بر برخی ویژگی‌های کیفی انگور طی دوره انبارداری

زهرا وصال طلب؛ منصور غلامی

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، صفحه 255-265

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.25116

چکیده
  استفاده از ترکیبات طبیعی نظیر اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی راهبرد مناسبی در کنترل پوسیدگی‌های پس از برداشت و به تأخیر انداختن پیری بافت‌های گیاهی معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات اسانس (به روش تدخینی) و عصاره‌ی میخک (به روش غوطه‌وری) روی کنترل پوسیدگی و برخی ویژگی‌های کیفی انگور بی‌دانه سفید طی انبارداری انجام شد. خوشه ...  بیشتر