مریم کریمی علویجه؛ علی عبادی؛ منصور امیدی
چکیده
با توجه به اهمیت اقتصادی انگور به عنوان یکی از محصولات مهم باغی کشور، اصلاح این میوه در جهت بهبود صفات نامطلوب مد نظر قرار گرفته است. امروزه استفاده از روشهای مولکولی برای اصلاح گیاهان اهمیت خاصی پیدا کرده است. لازمه انجام برنامه های انتقال ژن وجود امکانات و بافتهای مناسب گیاهی می باشد که به عنوان مثال می توان به پینه رویان زا اشاره ...
بیشتر
با توجه به اهمیت اقتصادی انگور به عنوان یکی از محصولات مهم باغی کشور، اصلاح این میوه در جهت بهبود صفات نامطلوب مد نظر قرار گرفته است. امروزه استفاده از روشهای مولکولی برای اصلاح گیاهان اهمیت خاصی پیدا کرده است. لازمه انجام برنامه های انتقال ژن وجود امکانات و بافتهای مناسب گیاهی می باشد که به عنوان مثال می توان به پینه رویان زا اشاره نمود. در این پژوهش انگیزش پینه رویانزا با کشت ریز نمونههای بساک و گل کامل چهار رقم انگور بیدانه قرمز، فلیم سیدلس، شاهرودی و پرلت مورد بررسی قرار گرفت. این ریز نمونه ها حدود 12-10 روز قبل از باز شدن گلها از باغ جمع آوری شده و در دو محیط کشتPIV و Harst کشت شدند. نتایج نشان داد که ریزنمونه گل کامل در رقم فلیم سیدلس در محیط کشت PIV توانایی بیشتری در تولید پینه داشت. بعد از مرحله انگیزش، پینهها به منظور رویانزایی به محیط کشتGS1CA منتقل شدند. در این محیط رقم شاهرودی نسبت به سه رقم دیگر در تولید پینههای رویانزا موفقتر عمل کرد و فقط ریزنمونه بساک توانایی تولید پینههای رویانزا را داشت.
خاطره شجاعی؛ غلامحسین داوری نژاد؛ احمد نظامی
چکیده
آسیب های ناشی از یخ زدگی می تواند در نتیجه اختلاف در فرایندهای سلولی از جمله وجود تغییراتی در ویژگی های غشاء، اثرات متقابل بین ماکرومولکول ها و واکنش های آنزیمی ایجاد شود. در این آزمایش مقدار کربوهیدرات های محلول و رطوبت نسبی جوانه های زایشی ارقام هلوی جی اچ هیل، البرتا، ردهون، سرخ و سفید مشهد و آمسدن و ارقام شلیل ایندیپندنس، کیوتا، ...
بیشتر
آسیب های ناشی از یخ زدگی می تواند در نتیجه اختلاف در فرایندهای سلولی از جمله وجود تغییراتی در ویژگی های غشاء، اثرات متقابل بین ماکرومولکول ها و واکنش های آنزیمی ایجاد شود. در این آزمایش مقدار کربوهیدرات های محلول و رطوبت نسبی جوانه های زایشی ارقام هلوی جی اچ هیل، البرتا، ردهون، سرخ و سفید مشهد و آمسدن و ارقام شلیل ایندیپندنس، کیوتا، نکتارد6 و استارگلد، در ماه های آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند سال 1388 تحت شرایط طبیعی باغ همچنین میزان نشت الکترولیت ها، مقدار LT50 (دمای کشته شدن 50 درصد از نمونه ها) وکل کربوهیدرات های محلول ارقام تحت شرایط کنترل شده در بهمن ماه سال 1388 محاسبه شد. نتایج نشان داد در شرایط طبیعی، میزان کل کربوهیدرات های جوانه زایشی ارقام هلو و شلیل، در بهمن ماه بیشتر از سایر زمان های مورد مطالعه بود و میزان رطوبت نسبی جوانه در همه ارقام هلو و شلیل با نزدیک شدن به زمان باز شدن جوانه ها افزایش یافت و در اسفند ماه به حداکثر رسید. در شرایط کنترل شده، با کاهش دما مقدار نشت یونی افزایش و مقدار کل قند های محلول کاهش یافت. همچنین، میزان مقاومت در ارقام هلو و شلیل با یکدیگر متفاوت بود به طوری که ارقام هلوی سرخ و سفید مشهد، ردهون و آمسدن و ارقام شلیل استارگلد و نکتارد شش، مقاوم ترین ارقام به یخ زدگی زمستانه در بهمن ماه بودند.
رضوان السادات کازرونیان؛ احمد خلیقی؛ سپیده کلاته جاری؛ محمد خصوصی
چکیده
این آزمایش به منظور افزایش عملکرد و کیفیت رز شاخه بریده گلخانهای طراحی شد. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل با پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار تحت شرایط هیدروپونیک اجرا گردید. تحقیق با هدف بررسی اثر نوع رقم (‘Bull's Eye’- ‘Cherry Brandy’)، حجم گلدان (5 و 8 لیتر) و شیوه مدیریت تاج پوشش (خمش – هرس) طراحی و طی مدت 6 ماه در گلخانهای واقع در شمال شرق تهران، ...
بیشتر
این آزمایش به منظور افزایش عملکرد و کیفیت رز شاخه بریده گلخانهای طراحی شد. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل با پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار تحت شرایط هیدروپونیک اجرا گردید. تحقیق با هدف بررسی اثر نوع رقم (‘Bull's Eye’- ‘Cherry Brandy’)، حجم گلدان (5 و 8 لیتر) و شیوه مدیریت تاج پوشش (خمش – هرس) طراحی و طی مدت 6 ماه در گلخانهای واقع در شمال شرق تهران، اجرا شد. بر اساس نتایج، رقم ‘Bull's Eye’ تنها از لحاظ میزان تولید نسبت به رقم ‘Cherry Brandy’برتری نشان داد ولیکن صفات کیفی مرتبط با گل که موجب رضایت مشتری و بازاریابی بهتر میشود؛ در رقم‘Cherry Brandy’ از مقبولیت بالاتری برخوردار بود. اثر حجم گلدان بر تعداد شاخه گلدهنده و وزن تر و خشک ریشه معنیدار بود؛ به طوری که در حجم بستر 8 لیتر، نتایج بهتری حاصل شد. خمش در مقایسه با هرس، باعث افت عملکرد شد اما در رابطه با سایر صفات، روش خمش اثرات مثبت و معنیداری را نشان داد.
جواد فتاحی مقدم؛ محمدفاضل حلاجی ثانی؛ مازیار فقیه نصیری؛ حسین طاهری
چکیده
نرم شدن بافت و به دنبال آن شیوع پوسیدگی خاکستری، مهمترین عامل محدود کننده عمر انباری میوه کیوی است. در این پژوهش اثر غوطهوری میوه در غلظتهای مختلف کلریدکلسیم (0، 1، 2، 4 و 8 درصد) و به مدت 2، 4 و 8 دقیقه در بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و افزایش عمر انبارداری میوهی کیوی مورد بررسی قرار گرفت. پس از تیماردهی، میوهها در دمای 5/0 درجه ...
بیشتر
نرم شدن بافت و به دنبال آن شیوع پوسیدگی خاکستری، مهمترین عامل محدود کننده عمر انباری میوه کیوی است. در این پژوهش اثر غوطهوری میوه در غلظتهای مختلف کلریدکلسیم (0، 1، 2، 4 و 8 درصد) و به مدت 2، 4 و 8 دقیقه در بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی و افزایش عمر انبارداری میوهی کیوی مورد بررسی قرار گرفت. پس از تیماردهی، میوهها در دمای 5/0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 18 هفته انبار شدند. خصوصیاتی چون میزان کاهش وزن، سفتی بافت میوه، TSS، TA، TSS/TA، pH عصاره، اسیدآسکوربیک و شاخص L* سطح پوست و گوشت میوه، شاخص a* گوشت میوه با فاصلهی 6 هفته یکبار و به مدت 18 هفته انبارداری اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میوههای غوطهور شده به مدت 4 و 8 دقیقه در محلول کلریدکلسیم با غلظت 4 و 8 درصد بیشترین سفتی (4/3 کیلوگرم) را داشتند. همچنین میزان کاهش وزن در شاهد نسبت به کلیه تیمارهای کلریدکلسیم حداکثر (3/0 کیلوگرم) بود. کلریدکلسیم با جلوگیری از افزایش TSS باعث کاهش نسبت TSS/TA شد. شاخص L* با سفتی میوه رابطه مثبتی داشت، بطوری که تیمارهای 2، 4 و 8 درصد کلریدکلسیم ، از میزان درخشندگی بیشتری (متوسط 47) برخوردار بودند. اسیدآسکوربیک در طول دوره انبارمانی افزایش یافت و بالاترین میزان آن در شاهد مشاهده شد. مقادیر pH و TA روند نسبتاً ثابتی در طول انبارداری داشتند. در نهایت، کلریدکلسیم با جلوگیری از افزایش TSS و حفظ سفتی میوه سبب افزایش عمر انباری و کیفیت میوه کیوی شد.
شهلا کیان امیری؛ محمد اسماعیل حسنی؛ ذبیح اله زمانی
چکیده
در این تحقیق تنوع ژنتیکی 19 پایه اصلاح شده سیب در انگلستان و روسیه که از مناطق مختلف ایران جمع آوری شده همراه با 12 ژنوتیپ و پنج نمونه حاصل از کشت بافت به کمک نشانگرDNA (RAPD) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 100 آغازگر تصادفی در انجام واکنش PCR روی نمونه ها ارزیابی شد که 10 آغازگر تکثیر DNA الگو را به خوبی انجام داده و بین نمونه ها چند شکلی قابل ملاحظه ...
بیشتر
در این تحقیق تنوع ژنتیکی 19 پایه اصلاح شده سیب در انگلستان و روسیه که از مناطق مختلف ایران جمع آوری شده همراه با 12 ژنوتیپ و پنج نمونه حاصل از کشت بافت به کمک نشانگرDNA (RAPD) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 100 آغازگر تصادفی در انجام واکنش PCR روی نمونه ها ارزیابی شد که 10 آغازگر تکثیر DNA الگو را به خوبی انجام داده و بین نمونه ها چند شکلی قابل ملاحظه ای نشان دادند. این 10 آغاز گر در مجموع 160 باند در کل نمونه ها تکثیر کردند که 136 باند چند شکل بودند. تجزیه کلاستر نمونه ها بر اساس باندهای چند شکل با استفاده از ضریب تشابه دایس و به روش UPGMA انجام گرفت. بیشترین تشابه ژنتیکی (90%) بین پایه پاکوتاه کننده B.9a و B.9b بدست آمد. در تجزیه کلاستر، نمونه ها در حد تشابه 60/0 در چهار گروه مجزا جای گرفتند. گروهبندی پایه های پاکوتاه کننده سیب در اغلب موارد با مناطق جمع آوری آنها مطابقت خوبی نشان داد که نشان دهنده زمینه ژنتیکی نزدیک و یا داشتن والد مشترک می باشد. ضریب کوفنتیکی بین ماتریس تشابه و دندروگرام در حد 89/0 r= بدست آمد که برازش مناسب دندروگرام با ماتریس تشابه را نشان داد. به علاوه، این آزمایش نشان داد که نشانگر RAPD برای گروه بندی نمونه های سیب پایه پاکوتاه کننده یک تکنیک موثر و مفید است.
حمید عبدالهی؛ داریوش آتشکار؛ اسداله علیزاده
چکیده
از مشکلات اصلی کشت متراکم گلابی در کشور عدم وجود پایههای پاکوتاه یا نیمه پاکوتاه کننده سازگار با ارقام و شرایط خاکهای آهکی بوده و لذا احداث باغهای پاکوتاه در این گونه با مشکل همراه است. این تحقیق با هدف ارزیابی مقایسهای و بررسی امکان استفاده از پایه بذری زالزالک ((Crataegus sp. بعنوان پایه پاکوتاه کننده و پایه همگروه کوئینس A بعنوان ...
بیشتر
از مشکلات اصلی کشت متراکم گلابی در کشور عدم وجود پایههای پاکوتاه یا نیمه پاکوتاه کننده سازگار با ارقام و شرایط خاکهای آهکی بوده و لذا احداث باغهای پاکوتاه در این گونه با مشکل همراه است. این تحقیق با هدف ارزیابی مقایسهای و بررسی امکان استفاده از پایه بذری زالزالک ((Crataegus sp. بعنوان پایه پاکوتاه کننده و پایه همگروه کوئینس A بعنوان پایه نیمه پاکوتاه کننده در کنار پایه معمول گلابی بذری، روی پاکوتاه کنندگی و خصوصیات رشدی چند رقم گلابی تجارتی و متحمل به آتشک طی سالهای 1384 تا 1389 انجام شد. ارقام پیوندی مورد استفاده شامل ارقام متحمل اسپادونا (Spadona)، درگزی و هاروسوئیت (Harrow Sweet)، در کنار دو شاهد حساستر شاهمیوه و بارتلت (Bartlett) بودند. نتایج بیانگر کاهش قابل توجه اندازه درخت با استفاده از پایه زالزالک و سپس با پایه رویشی کوئینس A بود. کاهش رشد ارقام پیوندی گلابی روی پایههای پاکوتاه کننده به صورت کاهش ارتفاع و کاهش گسترش تاج در اثر افت رشد رویشی سالیانه درختان پیوندی بود و نوع پایه تاثیری بر طول میانگره ارقام نداشت. مقایسه قطر پایه و پیوندک در هیچیک از ترکیبات پیوندی تفاوت رشد محسوسی که نشانهای از ناسازگاری ترکیب پیوندی باشد نشان نداد. با توجه به رشد بسیار کم القاء شده در ارقام گلابی توسط پایه زالزالک و تولید ریشه بسیار کم آن که سبب سختی جابجایی آن میشود به نظر میرسد این پایه پتانسیل کاربرد تجاری بعنوان پایه پاکوتاه کننده برای احداث باغهای متراکم گلابی را ندارد.
نسرین مجیدیان؛ روح انگیز نادری؛ مجید مجیدیان؛ احمد خلیقی
چکیده
گل شیپوری یکی از گیاهان زینتی پیازی متعلق به تیره آراسه ( (Araceaمی باشد که شامل هفت گونه با گل آذین اسپادیکس است و به عنوان گل بریده و گیاه گلدانی استفاده می شوند. به منظور ارزیابی اثر مدت زمان و دمای انبار نیساگ ها پیش از کشت و دو تنظیم کننده رشد جیبرلین و بنزیل آدنین بر مشخصات کمی و کیفی گیاه گلدانی شیپوری، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل ...
بیشتر
گل شیپوری یکی از گیاهان زینتی پیازی متعلق به تیره آراسه ( (Araceaمی باشد که شامل هفت گونه با گل آذین اسپادیکس است و به عنوان گل بریده و گیاه گلدانی استفاده می شوند. به منظور ارزیابی اثر مدت زمان و دمای انبار نیساگ ها پیش از کشت و دو تنظیم کننده رشد جیبرلین و بنزیل آدنین بر مشخصات کمی و کیفی گیاه گلدانی شیپوری، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران اجرا گردید. تیمارهای به کار رفته شامل جیبرلین و بنزیل آدنین هر یک در سه سطح (صفر، 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و دو سطح دمای انبار نگهداری نیساگ (10 و 20 درجه سانتی گراد) در دو مدت زمان (4 و 8 هفته) بود. نتایج این آزمایش نشان داد که تأثیر طول مدت زمان نگهداری نیساگ پیش از کشت، بر تعداد روزها از کشت نیساگ تا زمان رویش معنی دار بود. دمای انبار نگهداری نیساگ ها نیز در سطح احتمال 1% بر این صفت اثر معنی داری داشت. دمای 10 درجه سانتی گراد، تعداد روز از کشت تا رویش را به تأخیر انداخت. نتیجه آزمایش به طور کلی نشان داد که اثر متقابل بین مدت زمان چهار هفته انبار × دمای 20 درجه سانتی گراد انبار × محلول جیبرلین 200 پی پی ام × محلول بنزیل آدنین 200 پی پی ام، بالاترین تعداد شاخه (67/7 شاخه از هر نیساگ) و در تیمار هشت هفته انبار × دمای 10 درجه انبار × غوطه وری نیساگ ها در آب مقطر، کمترین تعداد شاخه (یک شاخه در هر گلدان) تولید کرد. مقایسه میانگین ها در بررسی اثرات متقابل چهار عامل مورد بررسی، بیانگر آن بود که گیاهانی که نیساگ آنها پیش از کشت در محلول 200 میلی گرم در لیتر جیبرلین غوطه ور گردیده، با بنزیل آدنین تیمار نشده و به مدت چهار هفته در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شده بودند، برگ آنها بیشترین سطح را داشت. همچنین کاربرد تنظیم کننده رشد جیبرلین در این آزمایش باعث شد که افزایش قطر نیساگ پس از پایان دوره رشد، نسبت به گیاهان شاهد کمتر باشد، به گونه ای که در تیمار شاهد، بالاترین مقدار افزایش قطر نیساگ مشاهده شد.
ولی کریمی؛ عبداله حاتم زاده؛ معظم حسن پور اصیل؛ حبیب اله سمیع زاده
چکیده
این آزمایش در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در ارقام سوسن به نام های Navona و Fangio با هورمون اکسینIBA در غلظت های 500 ، 750 و 1000 پی پی ام و نیترات کلسیم در غلظت های 0 ، 1 ، 5/1 و 2 میلی مول انجام گرفت. نتایج نشان داد که توزیع کلسیم در اندامهای مختلف گیاه اهمیت دارد و مقایسه میانگین های حاصله نشان ...
بیشتر
این آزمایش در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در ارقام سوسن به نام های Navona و Fangio با هورمون اکسینIBA در غلظت های 500 ، 750 و 1000 پی پی ام و نیترات کلسیم در غلظت های 0 ، 1 ، 5/1 و 2 میلی مول انجام گرفت. نتایج نشان داد که توزیع کلسیم در اندامهای مختلف گیاه اهمیت دارد و مقایسه میانگین های حاصله نشان داد که اختلافی در بین آنها مشاهده می شود که از نظر آماری این اختلاف فقط در مورد ریشه های ساقه ای بالای پیاز معنی دار نبود. در غلظت 2 میلی مول نیترات کلسیم و 1000 پی پی ام IBA ، بیشترین مساحت برگ و وزن تر و خشک گیاه و تعداد ریشه های نابجا مشاهده گردید و همینطور کمترین سطح سوختگی برگ و کمترین اتیلن تولیدی در گل و نیز کمترین ریزش گلچه در پایان عمر گلدانی (روز دهم) و کمترین نفوذپذیری سلول در اندامهای برگ، ساقه و گل در این غلظت کلسیم بدست آمد. برهمکنش بین کلسیم و ارقام، نشان داد که آستانه مطلوب تغذیه با نیترات کلسیم در رقم Navona غلظت 5/1 میلی مول و در رقم Fangio در غلظت 2 میلی مول می باشد. مجموع نتایج نشان داد که یکی از روشهای کاهش سوختگی برگ و افزایش عمر گلدانی در سوسن، استفاده از منابع نیترات کلسیم همراه با تحریک تولید ریشه های ساقه ای می باشد.
حسین هنری؛ هوشنگ علیزاده؛ علی اکبر شاه نجات بوشهری؛ سیدعلی پیغمبری؛ مختار جلالی جواران؛ روح اله براهیمی پور
چکیده
گیاه کاهو با توجه به نوع مصرف و وزن تازه آن از پتانسیل مطلوب به عنوان یک بیوراکتور جهت تولید پروتئینهای نوترکیب و واکسنهای خوراکی برخوردار است. پیش نیاز نیل به این هدف، بهینهسازی مسیر کشت بافت و انتقال ژن به این گیاه است. برای بهینهسازی انتقال ژن با کمک اگروباکتری (Agrobacterium tumefaciens) به کاهو از ناقل دو تایی pBI121 که دارای ژن گزارشگر ...
بیشتر
گیاه کاهو با توجه به نوع مصرف و وزن تازه آن از پتانسیل مطلوب به عنوان یک بیوراکتور جهت تولید پروتئینهای نوترکیب و واکسنهای خوراکی برخوردار است. پیش نیاز نیل به این هدف، بهینهسازی مسیر کشت بافت و انتقال ژن به این گیاه است. برای بهینهسازی انتقال ژن با کمک اگروباکتری (Agrobacterium tumefaciens) به کاهو از ناقل دو تایی pBI121 که دارای ژن گزارشگر gus تحت کنترل پیشبرنده CaMV 35S و ژن گزینشگر npt II با پیشبرنده NOS استفاده شد. در آزمایش اول دو رقم گیاه کاهو (TN-96-41، TN-96-39) و دو سویه اگروباکتری (LBA4404 و C58) با تراکم های (OD600nM) 4/0 و 6/0 و سه سطح 0، 100 و 150 ?M/L استوسرنگان و سه زمان تلقیح 2، 4 و 7 دقیقه و با سه تکرار در قالب طرح فاکتوریل به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که رقم TN-96-39 و سویه باکتری LBA4404 برای عمل تراریختی مناسبتر بودند. در تیمار غلظتهای مختلف اگروباکتری و سطوح مختلف استوسیرنگان تفاوت معنیداری مشاهده نشد. زمان تلقیح 2 دقیقه نسبت به دو سطح دیگرتلقیح، نتایج بهتری را نشان داد. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایشات فوق، آزمایش دیگری با رقم TN-96-39 و سویه باکتری LBA4404 و تلقیح به مدت 2 دقیقه بر روی لپههای سه روزه و برگهای یک ماهه و جوانههای برگی جدا شده از سطح جنینهای سوماتیکی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که جوانههای برگی و لپهها برای عمل انتقال ژن مناسب میباشند که به ترتیب 23% و 19% ریزنمونهها بر روی محیط انتخابی قادر به رشد بودند. ارزیابی حضور ژنهای gus و npt II در گیاهان تراریخته در نسلهای T0 و T1 از طریق PCR و آزمون بیان ژن gus نشان داد که حداقل یک نسخه از ژن gus در ژنوم گیاه جا گرفته و بیان یافته است.
سیدضیاء نصرتی؛ مهدی حدادی نژاد؛ اله داد سلیم پور؛ رقیه جوانپور هروی
چکیده
انگور یکی از محصولات مهم باغبانی دنیا و ایران بوده و از لحاظ تنوع مصرف کم نظیر است. میوه نارس (غوره) تا کاملاً رسیده و حتی پیر به صورت های مختلف تازه خوری و خشکباری مثل مویز و کشمش و نیز برگ آن قابل استفاده می باشد. این طرح بمنظور بهبود کیفیت و کمیت تولید انگور در کشور و با هدف بکارگیری تنظیم کننده رشد اسید فنیل فتالامیک در جهت افزایش تشکیل ...
بیشتر
انگور یکی از محصولات مهم باغبانی دنیا و ایران بوده و از لحاظ تنوع مصرف کم نظیر است. میوه نارس (غوره) تا کاملاً رسیده و حتی پیر به صورت های مختلف تازه خوری و خشکباری مثل مویز و کشمش و نیز برگ آن قابل استفاده می باشد. این طرح بمنظور بهبود کیفیت و کمیت تولید انگور در کشور و با هدف بکارگیری تنظیم کننده رشد اسید فنیل فتالامیک در جهت افزایش تشکیل میوه و کیفیت حبههای انگور به اجرا درآمد. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار با عوامل رقم در چهار سطح (رازقی، عسگری، سفیدالی و ریش بابا) و تشدیدکننده اکسین در 3 سطح (صفر، 500 میلیگرم در لیتر و 1000 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک) پس از باز شدن 50 درصد گل ها انجام شد. کاربرد سطوح مختلف فنیل فتالامیک اسید، اثر معنی داری در سطح یک درصد بر صفات خوشه (وزن، طول و تعداد) و حبه ( تعداد، وزن، طول و قطر) نشان داد. شاخص تشکیل میوه (تعداد حبه در خوشه) در رقم سفیدالی با تعداد11/263 حبه بیشترین مقدار معنیداری را به خود اختصاص داد و پس از آن ارقام عسگری و رازقی و ریش بابا به ترتیب دارای 113، 89/109 و 11/76 حبه بودند. در این صفت واکنش عسگری و رازقی مشابه و اختلاف آنها معنیدار نبود ولی با ریش بابا اختلاف معنی داری داشتند. نتایج این بررسی نشان داد بر همکنش فنیل فتالامیک اسید و ارقام مختلف انگور به جز در مورد صفت تعداد حبه، در مورد سایر صفات خوشه، حبه و دانه در سطح یک درصد معنیدار بود. بنابر نتایج حاصله، صفات مربوط به خوشه بیشترین تاثیر پذیری مثبت را از تیمار 1000 میلی گرم در لیتر فنیل فتالامیک داشتهاند، بطوریکه این تیمار در کل ارقام (غیر از عسگری) منجربه افزایش معنیدار تشکیل میوه به میزان 2/26 درصد نسبت به شاهد گردید. در مورد صفات حبه، تیمار 500 میلیگرم در لیتر اسید فنیل فتالامیک اثر بیشتری داشته و با تیمار 1000 میلیگرم در لیتر اختلاف معنیداری نداشت.