مقاله پژوهشی
1. اثر دما و مدت انبارمانی بر تغییرات بیوشیمیایی و کیفیت پس از برداشت میوة پرتقال خونی مورو (Citrus sinensis cv. Moro)

مهسا همدانی؛ ولی ربیعی؛ حسین مرادی؛ علی قنبری

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 367-377

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50361

چکیده
  کیفیت و میزان رنگ در گوشت پرتقال‌های خونی پس از برداشت به دما و شرایط نگهداری بستگی دارد. بدین‌منظور اثر دماهای مختلف (8، 15 و 22 درجة سانتی‌گراد) و زمان‌های مختلف انبارمانی (0، 25، 50 و 75 روز) بر میزان مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، مقدار فنل کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، میزان آنتوسیانین، فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
2. ارزیابی جمعیت‏های مختلف گیاه سوسن چلچراغ (Lilium ledebourii (Baker) Boiss.) با استفاده از ویژگی‏های مورفولوژیکی و روش‌ های آماری چند‌متغیره

ملیحه صیادعالیان؛ روح‌انگیز نادری؛ محمد رضا فتاحی مقدم؛ محمد تقی پاداشت دهکائی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 379-387

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50362

چکیده
  گیاه سوسن (Lilium spp.) متعلق به خانوادة لاله (Liliaceae) است و به دلیل دارا‌بودن گل‌های درشت و جذاب در ردیف یکی از سه گیاه پیازی عمدة صنعت گلکاری قرار دارد. گونة سوسن چلچراغ (L. ledebourii (Baker) Boiss.) که تنها در منطقۀ لنکران جمهوری آذربایجان و نواحی بسیار محدودی از ایران مثل داماش، کلاردشت، اسالم، کجور، درفک و اردبیل پراکنش دارد، نادرترین گونة گیاه سوسن ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
3. اثر زمان و میزان کاربرد ترکیب کودی (نیتروژن، روی و بُر) و مولیبدن بر درصد ساچمه‌ای‌شدن، تشکیل میوه و ویژگی‌های کیفی میوة انگور رقم‌سیاه سمرقندی

روح اله رنجبر؛ سعید عشقی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 389-399

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50363

چکیده
  رقم‌سیاه سمرقندی یکی از رقم‌های مهم انگور در استان فارس است. از مشکلات این رقم تولید خوشه‌های تنک با حبه‌های کوچک و هم‌زمان نرسیدن حبه‌ها است. این پژوهش با استفاده از آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال 1387 و 1388 طی دو سال متوالی انجام شد. در این پژوهش از ترکیب کودی (اوره، سولفات‌روی، اسید‌بوریک به‌ترتیب ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
4. تأثیر‌‌ بسته‌بندی با اتمسفر تعدیل‌یافته در طول دورة انبار بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هلوی رقم‌زعفرانی

شهرام بهروزی؛ یونس مستوفی؛ ذبیح اله زمانی؛ اسحاق رنجبر

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 401-413

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50364

چکیده
  هلوی رقم‌ زعفرانی یکی از میوه‌های مهم بومی ایران است. این میوه بسیار فساد‌پذیر است و ماندگاری کمی دارد. در پژوهش حاضر تأثیر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل‌یافته با سه ترکیب گازی ( O22درصد + CO2 ‌10درصد و O22درصد + CO2 ‌5درصد و Air) و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلی‌اتیلن با دانسیتة کم و پلی‌پروپیلن) بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و انبار‌مانی هلوی رقم‌زعفرانی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
5. بررسی تأثیر خراش‌دهی خاک‌های پوششی مختلف در تولید قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus L.)

معظم حسن پور اصیل؛ داریوش رمضان

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 415-421

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50365

چکیده
  خراش‌دهی [1] عملی است که در آن خاک پوششیحاویمیسلیوم، کاملاً به هم زده می‌شود. به منظور بررسی تأثیر خراش‌دهی خاک‌های پوششی مختلف قارچ دکمه‌‌ای آزمایشی با سه سطح خراش‌دهی (بدون خراش‌دهی، خراش‌دهی عمقی و خراش‌دهی سطحی) و هشت خاک پوششی مختلف شامل خاک هلندی (1c)، پیت شمال (2c)، پیت جنوب (3c)، کمپوست مصرف‌شده (4c)، ترکیب رس و شن (65درصد و 35درصد) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
6. بررسی اثر سطوح پتاسیم محلول غذایی، تراکم کاشت و فصل برداشت بر کیفیت و کمیت میوة توت‌فرنگی رقم‌سلوا در سیستم کشت هیدروپونیک

اعظم سیدی مرغکی؛ علی عبادی؛ مصباح بابالار

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 423-429

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50366

چکیده
  این پژوهش به‌منظور ارزیابی تأثیر سطوح مختلف پتاسیم محلول غذایی، فصول برداشت و تراکم کشت بر کیفیت و کمیت میوة توت‌فرنگی رقم‌سلوا در سیستم کشت هیدروپونیک، در گلخانه و آزمایشگاه‌های گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی، دانشگاه تهران اجرا شد. در این پژوهش تأثیر چهار سطح پتاسیم در محلول غذایی نیم‌کوئیک(5/1، 6/2، 3 و 5/4 میلی‌اکی‌والان در ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
7. ارزیابی عمر انبارمانی میوة کیوی رقم«هایوارد» بر‌اساس ترکیب معدنی میوه‌چه‌ها و میوه‌های بالغ

مهسا عاشوری واجاری؛ محمود قاسم نژاد؛ رضا ابراهیمی؛ عاطفه صبوری

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 431-441

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50367

چکیده
  آنالیز برگ روشی متداول برای برآورد نیاز کودی در درختان میوه است، اما ارتباط ضعیفی با کیفیت میوه دارد. در این پژوهش میوه‌های 13 باغ کیوی تجاری در شرق استان گیلان، که تغذیة معدنی متفاوتی داشتند، 10 هفته پس از تمام‌گل و نیز در مرحلة بلوغ تجاری (2/6 درجة بریکس) برداشت شدند. پس از برداشت‏ها میزان عناصر معدنی شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
8. تأثیر پرتوهای مختلف نوری در محیط ریشه و محلول‌پاشی برگی نیترات کلسیم بر ویژگی‌های رشدی گیاه آنتوریوم Anthurium andreanum L. رشد‌یافته در شرایط اروپونیک

زهرا شهبانی؛ محسن کافی؛ روح انگیز نادری؛ تکتم السادات تقوی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 443-450

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50368

چکیده
  نور یکی از عوامل محیطی تأثیر‌گذار بر فیزیولوژی رشد گیاهان است. برای دسترسی ریشه‌ها در سیستم اروپونیک، در این پژوهش اثر پرتوهای مختلف نوری در محیط ریشة گیاه آنتوریوم مطالعه شد. به‌دلیل اهمیت عنصر کلسیم در افزایش عمر و استحکام گل‌های بریده و حساسیت گل آنتوریوم به کمبود کلسیم و عارضة رنگ‌پریدگی اسپات، از محلول‌پاشی برگی نیترات‌ ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
9. تأثیر تنش خشکی در مراحل مختلف رشد رویشی و زایشی بر کمّیت و کیفیت محصول گوجه‌فرنگی

مرتضی پوزش شیرازی؛ مختار زلفی باوریانی؛ محمد مدرسی؛ بهرام بهزادی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 451-459

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50369

چکیده
  تنش‌های غیرزنده از جمله تنش خشکی ناشی از کمبود آب، یکی از تهدیدهای جدی تولیدات کشاورزی در سراسر جهان به شمار می‌رود و یافتن مکان بدون تنشی که گیاهان بتوانند به سطح پتانسیل عملکردی خود برسند بسیار مشکل است. تنش خشکی خصوصاً در مرحلة میوه‌دهی با تخصیص بیش از 17درصد کاهش عملکرد ناشی از تنش‌های غیرزنده به خود از اهمیت خاصی برخوردار است. ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
10. الگوی تشکیل میوه در ارتباط با رشد تخمدان در چهار ‌رقم پستة تجاری

محمد رجب زاده؛ علی وزوایی؛ علی عبادی؛ بهمن پناهی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 461-468

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50370

چکیده
  این آزمایش برای تعیین الگوی تشکیل میوه در چهار‌ رقم پستة اکبری، احمدآقایی، کله‌قوچی و اوحدی و ارتباط تشکیل میوة نهایی با تکامل و باروری اولیة کیسه‌های جنینی طی سال‌های1381-1382 انجام شد که در آن خوشه‌های گزینش‌شدۀ چهار رقم پسته یک هفته پس از گلدهی علامت‌گذاری شدند. شکل گل‌آذین و موقعیت گل‌ها با درجات مختلف تکاملی (براساس اندازة تخمدان) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
11. تأثیر محلول‏ پاشی اوره و سولفات‏روی بر میزان ذخیره و انتقال عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم‌ رباب نی‏ریز

زهره صداقت کیش؛ نوراله معلمی؛ مجید راحمی؛ سید محمد حسن مرتضوی؛ اسماعیل خالقی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، صفحه 469-477

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50371

چکیده
  شناخت و تنظیم توزیع عناصر غذایی بین اندام‏های منبع و مخزن در بهبود رشد و نمو درختان میوه مؤثر است. هدف از این پژوهش مطالعة اثر اوره و سولفات ‏روی بر میزان ذخیره و جابه‌جایی عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم‌ رباب نی‏ریز بود. بنابراین در سال 1388، سولفات ‏روی (غلظت‏های 0، 3 در هزار و 6 در هزار) در زمان کامل‌شدن سطح برگ‏های ...  بیشتر