ارزیابی غلظت عناصر مغذی و شاخص‌های فتوسنتزی برگ سیب تحت مدیریت خاک و کوددهی مختلف

روح اله علی؛ سیامک کلانتری؛ سید محمود سمر؛ حسین صفّاری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 تیر 1401

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.330671.1969

چکیده
  تغذیۀ مؤثر درختان میوه با کم‌ترین نهاده می‌تواند کمک قابل‌توجهی در مصرف بهینۀ کودهای شیمیایی و کاهش هزینه‌ها داشته باشد. از طرف دیگر، نوع مدیریت خاک نیز نقش غیرقابل انکاری در قابلیت دسترسی ریشه‌های گیاهان به مواد مغذی ایفا می‌کند. بنابراین، یک پژوهش سه ساله (1396، 1397 و 1398) برای ارزیابی اثر نوع مدیریت خاک (خاک‌ورزی مرسوم و بی‌خاک‌ورزی) ...  بیشتر

علوم میوه
اثر محلول پاشی با اسیدهای آمینه و پپتون بر کیفیت و ماندگاری میوه انار رقم ملس ساوه

زهرا جلیلی مقدم؛ سیامک کلانتری؛ ابوالقاسم حسن پور اصطهباناتی؛ دانیل والروگاریدو

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 527-537

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261060.1465

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر اسیدهای آمینه و پپتون بر ویژگی‌های کیفی و عمر انبارمانی میوه انار رقم ملس ساوه بررسی گردید. این آزمایش در دو سال، در طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی با سه تیمار شاهد، آسیدهای‌آمینه، پپتون (پروتئین هیدرولیزشده سویا) در سه تکرار بر روی میوه انجام شد. محلول­پاشی با اسیدهای‌آمینه و پپتون با غلظت دو در هزار، در سه ...  بیشتر

علوم سبزی
تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش‌های تازۀ میوۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوئیت

بشری علی بیگی؛ فروزنده سلطانی صالح آبادی؛ سیامک کلانتری

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 117-131

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217622.1101

چکیده
  عامل‌های مهم مدیریتی پیش از برداشت تأثیر مهمی بر عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت محصولات دارد. یکی از موارد مهم در این راستا میزان آبیاری محصول است. این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر میزان آبیاری در مزرعه روی کیفیت و مدت نگهداری قطعه‌‌های برش خوردۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوییت انجام شد. تیمار آبیاری در دو سطح 100 درصد (شاهد) و 75درصد آب ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی آهن و تغذیۀ خاکی نیترات آمونیوم بر کیفیت پس از برداشت میوۀ سیب رقم دلبار استیوال

سیروان منصوری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ محمدعلی عسگری سرچشمه

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 503-515

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.123602.758

چکیده
  افزون بر شرایط انبار، عامل‌های پیش از برداشت از جمله تغذیه بر کیفیت تازه‌خوری و افزایش ماندگاری میوه دخالت دارد. در این پژوهش، تأثیر محلول‌پاشی آهن (سکوسترین 138) در سه سطح (0، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و کاربرد خاکی نیتروژن به‌صورت نیترات آمونیوم در سه سطح (20، 40 و 60 میلی‌گرم در لیتر) روی برخی از ویژگی‌های کیفی میوۀ سیب رقم دلباراستیوال ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
مقایسۀ قابلیت ریزازدیادی جنسی و غیرجنسی برای کاهش دورۀ نونهالی ارکیدۀ فالانوپسیس

خسرو بالی لاشکی؛ روح انگیز نادری؛ سیامک کلانتری

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 221-232

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58522

چکیده
  ارکیده­ها یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین گیاهان عمومی و موردپسند مردم جهان هستند که در میان آن­ها جنس فالانوپسیس بیشترین میزان تولید و فروش را دارد. از مهم‌ترین چالش‌های ارکیده­ها دشواری افزونش آن‌هاست. به همین منظور آزمایشی برای افزایش و آسانگری افزونش این گیاه طراحی شد. در آغاز برای تولید کپسول بذر، گل‌های فالانوپسیس در ...  بیشتر

بررسی تأثیر زمان گرده‏افشانی و محیط‏های کشت متفاوت بر تشکیل کپسول بذر، درصد و سرعت جوانه‏زنی بذور ارکیدۀ فالانوپسیس ('Phalaenopsis amabilis cv. Cool Breeze')

خسرو بالی لاشکی؛ روح انگیز نادری؛ سیامک کلانتری؛ ابوذر سورنی

دوره 46، شماره 1 ، اردیبهشت 1394، ، صفحه 77-86

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.54127

چکیده
  گل‏های ارکیده به‌دلیل زیبایی منحصر به فرد، از گل‏های پرتقاضا در دنیا هستند. در بین جنس‏های ارکیده، از جنس فالانوپسیس استقبال بیشتری شده است و بخش عمده‏ای از فروش جهانی به آن اختصاص دارد. سختی تکثیر به‌دلیل مشکلات جوانه‌زنی بذور و فیزیولوژی پیچیدۀ این گیاه از مشکلات تولید انبوه آن است. تعیین بهترین زمان گرده‏افشانی برای ...  بیشتر

تأثیر شرایط نگهداری پداژه بر خصوصیات کمّی و کیفی دو رقم گل گلایل (Gladiolus grandiflorus) ارقامWhite Prosperity و Rose Supreme

معصومه کریمی؛ سیامک کلانتری؛ روح انگیز نادری؛ محمد رضا شفیعی

دوره 45، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 55-66

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.50941

چکیده
  خصوصیات کیفی پداژه، یکی از عوامل اثرگذار بر کیفیت گل بریدة گلایل است، از‌این‌رو شرایط نگهداری پداژه در انبار در زمان استراحت و هنگام جابه‌جایی بر روی کیفیت گل تأثیر‌گذار است. در این پژوهش اثر التیام‌دهی پداژه قبل از انبار و شرایط مختلف نگهداری پداژه بر صفات رویشی، زایشی، کیفیت و عمر پس از برداشت دو رقم گل گلایل سفید و صورتی بررسی ...  بیشتر

اثر سیلیسیم در محیط آبکشت بر صفات کمی و کیفی رز شاخه بریده Rosa xhybrida ‘Hot Lady’ تحت شرایط تنش شوری

سعید ریزی؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ سید محمود اخوت

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 245-255

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.35998

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر تغذیه سیلیسیم (Si) در رفع اثرهای زیان آور شوری بر صفات کمی و کیفی و انباشتگی برخی از یون¬ها، رقم Hot Lady گل رز شاخه بریده در محیط آبکشت پرورش یافت و غلظت¬های مختلف عنصر سیلیسیم (0،50، 100 و 150میلی¬گرم در لیتر) از منبع سیلیکات پتاسیم، همراه با اثر متقابل آن با 28 میلی مولار NaCl (dS m-18/3EC≈) با سه تکرار در یک طرح بلوک کامل ...  بیشتر

اثر تیمارهای پس از برداشت بر عمر قفسه ای و انباری میوه انبه برداشت شده در مراحل مختلف رسیدن

عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی؛ سیامک کلانتری؛ مصباح بابالار؛ ذبیح اله زمانی

دوره 44، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 43-59

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.30404

چکیده
  در دو آزمایش جداگانه اثرات مختلف مراحل رسیدن (سبز رسیده، تا 20% تغییر رنگ و تا 40% تغییر رنگ)، تیمارهای آب سرد (5 درجه سانتی گراد برای 5 دقیقه و 10 درجه سانتی گراد برای 15 دقیقه)، تیمارهای آب گرم (50 درجه سانتی گراد برای 15 دقیقه و 55 درجه سانتی گراد برای 5 دقیقه)، دمای انبار (10 و 14 درجه سانتی گراد) و دوره نگهداری (صفر، 5، 10 و 15، 20 و 25 روز) بر عمر قفسه ...  بیشتر

بررسی اثرات محلول‌پاشی با اسید جیبرلیک (GA3) بر روی برخی شاخص‌های گلدهی سیکلمن‌ در سال دوم گلدهی

پرویز نوروزی؛ روح انگیز نادری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ محسن کافی

دوره 43، شماره 3 ، آبان 1391، ، صفحه 305-310

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.28963

چکیده
  در این تحقیق اثر محلول‌پاشی با غلظت‌های مختلف اسید جیبرلیک1 (GA3) بر روی برخی شاخص‌های گلدهی در سال دوم گلدهی سیکلمن‌ مورد بررسی قرار گرفت. غلظت‌های مورد استفادة GA3، پنج غلظت صفر، 20،‌ 30، 40 و 50 میلی‌گرم در لیتر بودند. این آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. شاخص‌های تعداد کلِ گل در یک دورة گلدهی، تعداد گل در اوج ...  بیشتر

اثر تیمار پس از برداشت آب گرم و شرایط دمای نگهداری بر میوه رسیده سبز گوجه فرنگی

محسن حاتمی؛ سیامک کلانتری؛ مجتبی دلشاد

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 113-123

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.25103

چکیده
  حساسیت میوه های گوجه فرنگی به دمای پایین و خسارت سرمازدگی، انبارمانی، بازاررسانی و قابلیت فروش میوه‌ها را محدود می‌کند. در این تحقیق اثر تیمار آب گرم به عنوان یک تیمار پس از برداشت توصیه شده، بر کاهش بروز خسارت سرمازدگی و تغییر خصوصیات کیفی میوه گوجه فرنگی طی دوره انبارمانی بررسی شد. میوه‌های گوجه فرنگی در مرحله رسیده سبز برداشت ...  بیشتر

تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر افزایش مقاومت به سرمازدگی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کیفیت انار رقم رباب فارس طی دوره سرد انباری

محمد سیاری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری

دوره 42، شماره 4 ، اسفند 1390، ، صفحه 339-347

چکیده
  به منظور کاهش سرمازدگی میوههای انار رقم رباب فارس در سردخانه، میوه‌ها قبل از انبار در غلظتهای 7/0، 4/1 و 2 میلی‌مولار اسید سالیسیلیک به مدت 10 دقیقه غوطهور شدند. میوه‌ها به مدت 4 ماه در انبار سرد (دمای °C2 و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد) نگهداری و در فواصل زمانی 1 ماه، از انبار خارج و میزان سرمازدگی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی آنها مورد ارزیابی ...  بیشتر

اثر اسید سالیسیلیک بر مقاومت به سرمازدگی و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز انار رقم ملس ساوه در انبار

محمد سیاری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ هوشنگ علیزاده؛ محمدعلی عسگری

دوره 40، شماره 3 ، آذر 1388

چکیده
  کاربرد قبل از انبار اسید سالیسیلیک و دوره نگهداری روی فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین آمونیالیاز، سرمازدگی و کیفیت میوه رقم ملس ساوه مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک شاخص سرمازدگی و نشت یونی کاهش یافت و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز افزایش پیدا کرد. کمترین میزان نشت یونی و شاخص سرمازدگی ...  بیشتر