تاثیر روش مصرف سایکوسل بر رشد و گلدهی آزالیا رقم ژاپونیکا قرمز ‏(‏Rhododendron simsii cv. Japonica Red‏)‏

سپیده تقی پور جیردهی؛ معظم حسن پور اصیل

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 239-255

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.298010.1778

چکیده
  به‌منظور بررسی تاثیر روش مصرف سایکوسل بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل آزالیا رقم ژاپونیکا قرمز، دو آزمایش مجزا هر کدام به‌صورت طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار انجام شد. به این منظور، سایکوسل با دو روش محلول­پاشی بوته‌ها با غلظت­های صفر (شاهد)، 1000، 2000، 3000 و 4000 میلی­گرم در لیتر و از طریق ریشه با غلظت­های صفر ...  بیشتر

تأثیر محلول‌های غذایی و ورمی‌کمپوست بر رشد و گلدهی گل شیپوری ‎(Zantedeschia pentlandii cv. Allure)‎‏ در کشت بدون خاک

نیلوفر رجایی؛ معظم حسن پور اصیل؛ جمالعلی الفتی؛ اکبر نورسته نیا

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 755-766

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.293698.1743

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی تأثیر محلول­های مختلف غذایی و ورمی‌کمپوست بر رشد و گلدهی گل شیپوری گلدانی به صورت طرح اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در بسترهای کشت بدون خاک انجام شد. آزمایش با 16 تیمار شامل 4 نوع محلول غذایی کوئیک تغییر یافته و4 نوع بستر کشت حاوی ورمی‌کمپوست بود که در 3 تکرار و هر تکرار شامل 4 گلدان انجام شد. نتایج ...  بیشتر

اثر کاربرد قبل از برداشت منابع مختلف کلسیم بر کیفیت گل شاخه‌بریده ژربرا (‏Gerbera jamesonii ‎L.‎‏) در دو رقم ‏Intense‏ و ‏Rosalin

مارال اقدم؛ معظم حسن پور اصیل؛ محمود قاسم نژاد؛ سید امیر عباس موسوی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 329-345

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.254135.1419

چکیده
  گل ژربرا به تیره کلاهپرک­سانان تعلق دارد و یکی از پنج گل برتر دنیا از لحاظ میزان تولید و مصرف محسوب می­شود که ارزش اقتصادی زیادی در صنعت بین‌المللی گل­های شاخه‌بریده دارد. در این مطالعه کاربرد قبل از برداشت کلسیم از منابع کلرید کلسیم و نیترات کلسیم در چهار غلظت 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد به صورت محلول پاشی برگی در سه مرحله، بر کیفیت پس از ...  بیشتر

بهبود برخی صفات رشدی گل ژربرا (‏Gerbera jamesonii‏) با استفاده از تغذیه معدنی در مراحل ‏مختلف رشد گیاه در شرایط تنش شوری

جعفر عباسی؛ معظم حسن پور اصیل؛ جمالعلی الفتی

دوره 50، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 865-878

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.259620.1458

چکیده
  این تحقیق به‌منظور کاهش اثر شوری بر صفات مورفوفیزیولوژیک گل ژربرا با استفاده از تغذیه شیمیایی در سال 1396 انجام گرفت. آزمایش به‏‌‏صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه عامل تغذیه عناصر معدنی، زمان تغذیه و استفاده از آب شور اجرا شد. نتایج نشان داد با افزایش میزان شوری، کاهش معنی­داری در خصوصیات رشدی به‌ویژه ارتفاع ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
تأثیر غلظت درشت‌مغذی‌ها ‌بر صفات کمی و کیفی گل شاخه‌بریده سوسن (Lilium LA Hybrid Fangio) در شرایط کشت بدون خاک

زهرا سادات نبوی مهاجر؛ معظم حسن پور اصیل؛ جمالعلی الفتی؛ محمدرضا خالدیان

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 47-60

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.247864.1362

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر چهار غلظت از درشت مغذیها بر رشد و عملکرد صفات کمی و کیفی گل شاخه بریده سوسن (Lilium LA Hybrid Fangio) در کشت بدون خاک و در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار درشت مغذیها، چهار تکرار و ده گلدان در هر تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه گیلان انجام شد. گیاهان با چهار تیمار درشت مغذی (S1، S2، S3 و S4 به ترتیب بیشترین تا کمترین ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
بررسی تأثیر جیبرلیک اسید و هیومیک اسید بر برخی صفات رشدی گل نرگس رقم ژرمن (Narcissus jonquilla cv. German)

یحیی مشاهیری؛ معظم حسن پور اصیل

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 875-886

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.212700.1053

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر جیبرلیک اسید و هیومیک اسید بر برخی صفات ریخت‌شناختی (مورفولوژیکی) و فیزیولوژیکی گل نرگس رقم ژرمن آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایۀ کامل تصادفی اجرا شد که شامل 12 تیمار و هر تیمار دارای سه تکرار و برای هر تکرار پنج گلدان در نظر گرفته شد. عامل اول، جیبرلیک اسید که در چهار سطح با غلظت­های 0 (تیمار شاهد)، 150، ...  بیشتر

اثر غلظت‌های مختلف جیبرلیک اسید و هیومیک اسید بر خصوصیات رشد و نمو گلایل (Gladiolus grandiflorus L.) رقم وایت پروسپرتی

معظم حسن پور اصیل؛ شنو امینی؛ عبدالرحمان رحیمی

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 469-477

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.136053.873

چکیده
  گلایل از گل­های شاخه برید پیازی مهم با تنوع رنگ، شکل و اندازه بسیار متفادت می­باشد. طول سنبله، تعداد گلچه در سنبله، ارتفاع گیاه و زمان گلدهی از جمله عوامل تعیین کننده کیفیت این گل است. در این پژوهش، اثر جیبرلیک اسید در غلظت­های 0، 50، 100 و 150 پی­پی­ام و هیومیک اسید در غلظت­های 0، 250 و 500 پی­پی­ام بر صفات کمی و کیفی گلایل رقم ...  بیشتر

بررسی تأثیر محلول‌های غذایی بر آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک

سمانه فتح اللهی؛ معظم حسن پور اصیل؛ هدایت زکی زاده؛ جمالعلی الفتی

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 305-315

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.138050.888

چکیده
  تأثیر محلول­های مختلف غذایی بر رشد و گلدهی گیاه زینتی آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاک از آبان سال 93 تا تیر سال 94، در گلخانۀ تحقیقاتی دانشگاه گیلان، در قالب طرح کامل تصادفی با چهار نوع محلول غذایی (تیمار) و چهار تکرار (هر تکرار شامل پنج گلدان)، مقایسه شد. محلول­های غذایی یک (نیترات: نیتروژن کل، 5/3: 5/3)، و دو (نیترات: ...  بیشتر

ارزیابی برخی از جنبه‌های ریخت‌شناختی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طالبی تو سبز ساوه‌ای در واکنش به پیوند و رژیم‌های آبیاری

داریوش رمضان؛ معظم حسن پور اصیل؛ رضا صالحی؛ حسین دهقانی سانیچ

دوره 48، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 133-148

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.127549.797

چکیده
  در این بررسی، طالبی تو سبز ساوه‌ای پیوندشده روی فرو-آر-ذ (Ferro-RZ)، شینتوزا (Shintozwa)، همراه با گیاهان طالبی خود پیوندی و طالبی غیر پیوندی با سه رژیم آبیاری شامل 100 درصد (شاهد)، 80 درصد و 60 درصد (بر پایۀ تخلیۀ رطوبتی آسان خاک) که به‌ترتیب 21/5792، 20/4815 و 60/3867 مترمکعب آب در هکتار به مدت 84 روز پس از انتقال نشاء، به‌صورت آزمایش صحرایی با طرح آماری کرت‌های ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف آبیاری بر رشد، عملکرد، کیفیت و کارایی مصرف آب گیاهان پیوندی و غیرپیوندی خربزۀ زرد جلالی در نظام آبیاری قطره‌ای

داریوش رمضان؛ معظم حسن پور اصیل؛ رضا صالحی؛ حسین دهقانی سانیچ

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 421-434

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.59805

چکیده
  در این پژوهش از تودۀ بومی خربزۀ زرد جلالی به‌عنوان پیوندک و از کدوهای تجاری رقم‌های شینتوزا (Shintozwa) و فرو (Ferro-RZ) به‌عنوان پایه استفاده شد. گیاهان پیوندشده روی کدو همراه با گیاهان خود پیوندی و غیر پیوندی در سه سطح آبیاری 60، 80 و 100 درصد، که به ترتیب برابر با 32/4984، 82/6124 و 41/7239 مترمکعب در هکتار بر پایۀ تخلیۀ رطوبتی خاک، تحت نظام آبیاری قطره‌ای ...  بیشتر

علوم سبزی
بررسی روابط بین صفات ریخت‌شناختی میوه و کیفیت آن در رگه‌های گوجه‌فرنگی از طریق ضریب‌های همبستگی و تجزیة علیت

جمیله رهایی؛ معظم حسن پور اصیل؛ حبیب الله سمیع زاده لاهیجی؛ رسول انسی نژاد

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 233-245

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58523

چکیده
  به‌منظور بررسی روابط بین صفات مؤثر بر وزن میوه در گوجه­فرنگی، همبستگی­های فنوتیپی و ژنوتیپی صفات کمیتی و ریخت‌شناختی (مورفولوژیکی) و کیفیت میوه با استفاده از یازده رگه (لاین)، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیة واریانس نشان داد اختلاف بین رگه­ها برای همة صفات معنی­دار بود. نتایج تجزیة ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
تأثیر اسل، ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل‌ شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L.)

نفیسه برجی؛ معظم حسن پور اصیل؛ عاطفه صبوری

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 93-103

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58215

چکیده
  در این پژوهش که باهدف بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم رقم دابل انجام گرفت، تیمارهای موردآزمایش شامل آب مقطر به­عنوان تیمار شاهد، اتانول 3درصد، ساکارز 5 درصد، اسانس آویشن باغی در سه سطح 50، 75 و 100 میلی­گرم در لیتر، اسل در سه سطح 25، 50 و 75 میلی­گرم در لیتر و برای شماری از شاخه­های گل نیز تیمار ضربانی با ...  بیشتر

اثرات اسانس های گیاهی، نانو ذرات نقره و برخی ترکیبات شیمیایی بر ماندگاری گل بریدنی گلایول (Gladiolus grandiflora L.)

معظم حسن پور اصیل؛ حسین علی کریمی؛ صدیقه موسی تژاد

دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 449-460

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.53497

چکیده
  در این پژوهش با هدف بهبود ماندگاری گل و حفظ کیفیت ظاهری گل شاخه‌‌بریدنی گلایول رقم وایت (Gladiolus grandiflora cv. White) اثر اسانس‌های تیمول و آویشن شیراز در غلظت‌های 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر و نانو‌ذرات نقره در غلظت‌های 3 و 5 میلی‌گرم در لیتر، 8- هیدروکسی کوئینولین سولفات در غلظت‌های 300 و 400 میلی‌گرم در لیتر به همراه ساکارز 3درصد و تیمارهای آب‌مقطر، ...  بیشتر

تأثیر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره بر ماندگاری گل ‏بریدنی آلسترومریا رقم سوکاری

نادر مددزاده؛ معظم حسن پور اصیل؛ زینب روئین

دوره 45، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 67-78

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.50946

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره به‌عنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلول‏های‏ نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانس‏های کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظت‏های 50 و 100 میلی‏گرم در لیتر و نانوذرات نقره ...  بیشتر

بررسی تأثیر خراش‌دهی خاک‌های پوششی مختلف در تولید قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus L.)

معظم حسن پور اصیل؛ داریوش رمضان

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، ، صفحه 415-421

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50365

چکیده
  خراش‌دهی [1] عملی است که در آن خاک پوششیحاویمیسلیوم، کاملاً به هم زده می‌شود. به منظور بررسی تأثیر خراش‌دهی خاک‌های پوششی مختلف قارچ دکمه‌‌ای آزمایشی با سه سطح خراش‌دهی (بدون خراش‌دهی، خراش‌دهی عمقی و خراش‌دهی سطحی) و هشت خاک پوششی مختلف شامل خاک هلندی (1c)، پیت شمال (2c)، پیت جنوب (3c)، کمپوست مصرف‌شده (4c)، ترکیب رس و شن (65درصد و 35درصد) ...  بیشتر