تاثیر ازن بر کیفیت پس از برداشت و عمر انبارمانی انگور ایرانی رقم فخری

یونس مستوفی؛ مهسا گرانسایه؛ وحید عبدوسی؛ محمدعلی نجاتیان

دوره 44، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 1-9

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.30400

چکیده
  انگور میوه ای است که در دوران پس از برداشت در معرض عوامل قارچی به خصوص قارچ Botrytis cinerea و آب از دست دهی زیادی قرار می گیرد. با توجه به محدودیت های مصرف مواد شیمیایی مصنوعی برای کنترل ضایعات پس از برداشت در انگور و سایر میوه ها در این پژوهش سعی بر آن است که از روش های غیرشیمیایی و بی خطر در این راستا استفاده شود. در نتیجه، استفاده از گاز ازن ...  بیشتر

بررسی اثرات تنظیم‌کننده‌های رشد اسیدجیبرلیک و تی‌دیازورون بر روی حفظ کیفیت و ماندگاری گل‌های بریده آلسترومریا رقم های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’

بیتا حکم آبادی؛ یونس مستوفی؛ سپیده کلاته جاری

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 217-229

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.25113

چکیده
  در این تحقیق به منظور افزایش عمر گلجا و حفظ کیفیت گل های شاخه بریده آلسترومریا رقم‌های ‘Odessa’ و ‘Sacramento’ اثرات تیمار کوتاه مدت تنظیم کننده‌های رشد گیاهی جیبرلین و سیتوکینین مورد بررسی قرار گرفت. گل‌ها در غلظت های مختلفی از اسیدجیبرلیک و تی‌دیازورون برای مدت 24 ساعت قرار گرفتند. سپس گل‌های شاخه بریده در محلول نگهدارنده حاوی ساکاروز ...  بیشتر

حفظ کیفیت و افزایش عمرگلدانی گل بریده رز رقم ‘Grand Prix’ با استفاده از روش بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته

فلورا دولتخواه؛ یونس مستوفی؛ رضا فامیل مؤمن؛ محمدرضا شفیعی

دوره 42، شماره 2 ، شهریور 1390، ، صفحه 151-158

چکیده
  یکی از عوامل مؤثر در کاهش کیفیت گل‌های بریده در دوره پس از برداشت، میزان تنفس آنها می‌باشد. بسته‌بندی در شرایط اتمسفرتعدیل یافته (MAP) روشی است که ضمن کاهش شدت تنفس محصول، منجر به افزایش طول عمر گلدانی باحفظ کیفیت گل‌های بریده می‌شود. در این پژوهش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بر روی گل بریده رز رقم ...  بیشتر

بررسی اثر اکسید نیتریک و تیدیازورون بر طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریده میخک (Dianthus caryophyllus cv. Nelson)

یونس مستوفی؛ پرگل رسولی؛ روح انگیز نادری؛ غلام باقری مرندی؛ محمدرضا شفیعی

دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 301-308

چکیده
  جهت بررسی تأثیر اکسید نیتریک بر ماندگاری و برخی صفات کیفی گل بریده میخک (Dianthus caryophyllus cv. Nelson)، گل‌های شاخه بریده با سدیم نیتروپروساید به عنوان منبع اکسید نیتریک در چهار غلظت (0، 20، 50 و 100 میکرومولار) به تنهایی و در ترکیب با سایر بازدارنده‌های بیوسنتز اتیلن شامل تیدیازورون و ساکاروز به صورت فاکتوریل در طرح آماری کاملاً تصادفی با سه تکرار، ...  بیشتر

بررسی اثر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته (MAP) بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی انگور ’رقم شاهرودی‘

یونس مستوفی؛ عزیزه مسیب¬زاده؛ زهرا امام جمعه؛ محمد جوان نیکخواه؛ مریم دهستانی اردکانی

دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1389

چکیده
  انگور رقم شاهرودی به مدت 45 روز تحت شرایط بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته با چهار ترکیب گازی شامل هوای عادی (GC1)، O2 5% + CO210% (GC2) ، O215%+CO210% (GC3) و O260% + CO2 10%(GC4) و دو نوع پوشش پلی مریک شامل پلی پروپیلن (PP) و پلی اتیلن (PE) در دمای oC1 و رطوبت نسبی 80-90% انبار شد. نمونه‌برداری هر 15 روز یکبار انجام شد و ویژگی‌های کیفی پس از 24 ساعت قرارگیری در دمای اتاق ...  بیشتر

تأثیر پرتو تابی با UV-C بر کنترل پوسیدگی خاکستری و کیفیت پس از برداشت توت‎فرنگی (سلوا)

یونس مستوفی؛ ابوالفضل اصغری مرجانلو

دوره 41، شماره 1 ، تیر 1389

چکیده
  توت‎فرنگی به عنوان یکی از میوه‌های بسیار فساد پذیر در معرض حمله عوامل قارچی به ویژه قارچ بوترتیس سینرا (Botrytis cinerea) بوده بنابراین عمر انباری آن بسیار کوتاه می‌باشد. استفاده از ترکیبات شیمیایی مصنوعی برای کنترل پوسیدگی خاکستری توت‎فرنگی و سایر میوه‌هایی که به مصرف مستقیم انسان می‌رسند، دارای محدودیت‌هایی است. بنابراین استفاده ...  بیشتر

بررسی اثر 1- متیل سیکلوپروپن و تیمار گرمایی بر کیفیت پس از برداشت میوه توت‌فرنگی رقم سلوا (Fragaria ananassa cv. Selva)

مهشاد مقومی؛ یونس مستوفی؛ علیرضا طلایی

دوره 40، شماره 3 ، آذر 1388

چکیده
  این تحقیق به منظور مطالعه اثرات تیمارهوای گرم و 1- متیل سیکلوپروپن به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر بر کیفیت و انبارمانی میوه توت‌فرنگی صورت گرفت. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. تیمارها شامل تیمار گرمایی در دو سطح (دمای اتاق و ?C45 به مدت 3 ساعت) و 1- متیل سیکلوپروپن در 2 سطح (0 و 1 میکرولیتر در لیتر) بودند. ...  بیشتر

تعیین غلظت و مدت زمان مطلوب تیمار 1-MCP (1- متیل سایکلو پروپن) روی عمر گلدانی گل بریده میخک رقم ?تمپو،

یونس مستوفی؛ داود هاشم آبادی؛ محمدرضا شفیعی

دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1388

چکیده
  1-MCP، به عنوان یک بازدارنده فعالیت اتیلن، به صورت معنی‌داری پژمردگی گل‌های شاخه بریده میخک را به تأخیر می‌اندازد. پژوهش حاضر با هدف تعیین غلظت و مدت زمان مطلوب تیمار 1-MCP روی عمر گلدانی گل‌های شاخه بریده میخک رقم تمپو صورت گرفت. در این آزمایش 6 سطح غلظت (صفر،20 ،40،60 ،80 و100 نانو لیتر در لیتر) و سه زمان (3 ، 6 و9 ساعت) در قالب آزمایش فاکتوریل ...  بیشتر

افزایش عمر انبارمانی کیوی فروت رقم هایوارد با تیمار بخار متیل سالیسیلات

مرتضی سلیمانی اقدم؛ یونس مستوفی؛ علیرضا مطلبی آذر؛ جواد فتاحی مقدم؛ محمود قاسم نژاد

دوره 40، شماره 1 ، خرداد 1388

چکیده
  برای بررسی اثر بخار متیل سالیسیلات(MeSA) بر روی خصوصیات کیفی کیوی فروت رقم هایوارد، از پنج غلظت متیل سالیسیلات (0، 8، 16، 24و 32 میکرولیتر به ازای هر لیتر فضای ظرف) و پنج ماه طول دوره انبارمانی میوه به صورت کرت‌های خردشده در زمان بر پایه طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار استفاده شد. این تحقیق در موسسه تحقیقات مرکبات کشور واقع در رامسر در سال 86-85 ...  بیشتر

تاثیر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر روی کیفیت و عمر انباری براکلی

فریبا خلیلی؛ یونس مستوفی؛ مریم شکرچی؛ سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  گلچه های کلم براکلی رقم پرمیوم کراپ با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بسته بندی شده و به منظور مطالعه اثرات MAP فعال (با ترکیب گازی CO2 5/7%+ O25/1%) و غیر فعال (بدون ترکیب گازی) بر روی حفظ کیفیت و ارزش غذایی براکلی در مقایسه با گلچه های شاهد در دمای 1 درجه سانتیگراد برای 18 روز انبار شدند. در طول مدت نگهداری ...  بیشتر