اثر تیمار اسید سالیسیلیک بر تحمل یخ زدگی زمستانه در انگور رقم شاهانی ‏

علی عبادی؛ اسماء عباسی کاشانی؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ مجید شکرپور

دوره 50، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 911-933

https://doi.org/10.22059/ijhs.2019.270202.1544

چکیده
  به‌منظور ارزیابی اثر اسیدسالیسیلیک ‌در افزایش تحمل یخ‌زدگی در انگور رقم‌ شاهانی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل‌در قالب طرح ‌بلوک‌های کامل‌تصادفی با سه‌تکرار انجام شد. عامل‌اول اسیدسالیسیلیک در سه ‌سطح (صفر، 5/0و ۱ میلی‌مولار)، عامل‌دوم زمان محلول‌پاشی در چهار سطح (مرحله رنگ‌گیری‌حبه‌ها، زمان ‌برداشت، یک‌ماه پس ‌از برداشت ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر شاخص‌های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی استویا (Stevia rebaudiana Bert.)

عارفه راستگو؛ محسن ثانی خانی؛ عزیزاله خیری؛ میترا اعلایی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 209-219

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.239138.1298

چکیده
  در این مطالعه به­منظور بررسی اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر صفات مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه استویا آزمایشی به­صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل پرولین در سه سطح (صفر، 1، 2 میلی­مولار) و اسید سالیسیلیک در سه سطح (صفر، 3/0، 6/0 میلی­مولار) ...  بیشتر

اثر اسید سالیسیلیک و پوتریسین بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)

سمیه نجارزاده؛ جابر پناهنده؛ سعیده علیزاده سالطه؛ فریبرز زارع نهندی

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 655-667

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.116984.707

چکیده
  نعناع فلفلی با نام علمیL.  Mentha piperita از خانوادۀ Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن در صنایع مختلف داروسازی استفاده می­شود. به‌منظور ارزیابی برخی شاخص­های فیزیولوژیکی و اسانس نعناع فلفلی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک (0، 1/0، 1 میلی‌مولار) و پوتریسین (0، 1/0، 1 میلی­مولار) در قالب ...  بیشتر

تغییرپذیری رنگدانه‌های نورساختی، اسید کلروژنیک، اسید کافئیک و پرولین پینة کنگرفرنگی تحت تأثیر کاربرد محرک‏های متابولیتی

صبا صمدی؛ عظیم قاسم نژاد؛ مهدی علیزاده؛ مهران اعلمی

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 435-443

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.59806

چکیده
  اسید سالیسیلیک (SA) و متیل جاسمونات (MeJA) به‌عنوان دو هورمون گیاهی با القای ساخت (سنتز) آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و تحریک تولید و تجمع پروتئین کیناز­ها، اکسیژن­های رادیکال آزاد و اسمولیت­هایی مانند پرولین نقش بسزایی در تولید متابولیت­های ثانویه ایفاء می­کنند. در این پژوهش تأثیر محرک­های SA و MeJA بر تجمع امینواسید پرولین، ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر محلول‌پاشی پیش از برداشت پوتریسین و اسید سالیسیلیک بر برخی خواص کیفی میوۀ سیب رقم گرانی اسمیت

آرزو عسگرپور؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسگری

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 445-456

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.59807

چکیده
  در این تحقیق محلول­های اسید سالیسیلیک و پوتریسین هر کدام در چهار غلظت 0، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار تهیه شدند و به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی روی درختان میوۀ سیب گرانی اسمیت محلول‌پاشی شدند. پس از برداشت میوه­ها، فراسنجه‌­های درصد کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد قابل‌حل، درصد اسید­های قابل عیارسنجی (تیتراسیون)، ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
تأثیر اسید سالیسیلیک بر تغییرپذیری روزنه و برخی صفات رویشی گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در تنش شوری

فاطمه دهقان نیری؛ وحید رضا صفاری؛ علی اکبر مقصودی مود

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 193-202

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.58519

چکیده
  شوری یکی از عامل‌های مهم محیطی است که رشد گیاهان را محدود می‌کند. به‌منظور بررسی تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی صفات رویشی و تغییرپذیری روزنة گیاه همیشه بهار، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایة طرح کامل تصادفی با پنج تکرار در گلخانة تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1391 انجام شد. شوری به‌عنوان عامل اول با پنج سطح 1، 3، 5، 7 و 9 میلی‌موس ...  بیشتر

بررسی اثر نانوسیلور، اسید سالیسیلیک، اسید هومیک و تیوسولفات نقره بر خواص فیزیکوشیمیایی گل بریده نرگس‌

اسماعیل چمنی؛ زهرا سادات نبوی مهاجر

دوره 45، شماره 3 ، آبان 1393، ، صفحه 257-266

https://doi.org/10.22059/ijhs.2014.52871

چکیده
  این پژوهش به‌منظور مطالعۀ تأثیر غلظت‏های مختلف تیوسولفات نقره (02/0، 05/0، 1/0، 25/0، 5/0، 75/0، 1 و 2 میلی‌مولار)، اسید هومیک (100، 500 و 1000میلی‏گرم بر لیتر)، نانوسیلور ( 5، 10 و 25 میلی‏گرم بر لیتر)، ساکارز (1، 5/2 و 5 درصد)، اسید سالیسیلیک (1، 2 و 4 میلی‏مولار) و اتیلن (0، 1، 10 و 100 میکرولیتر بر لیتر) بر طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریدۀ نرگس رقم داچ مستر ...  بیشتر

اثر تیمار مه پاشی اسید سالیسیلیک بر رشد، عملکرد و صفات کیفی توت فرنگی رقم کاماروسا

سارا صالحی؛ مصباح بابالار؛ تکتم سادات تقوی؛ محمد علی عسکری سرچشمه

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 349-357

https://doi.org/10.22059/ijhs.2013.36005

چکیده
  در این تحقیق اثر مه پاشی پنج غلظت اسید سالیسیلیک(2، 4، 6 و 8 میلی مولار به همراه شاهد) بر بوته های توت فرنگی رقم کاماروسا درکشت هیدروپونیک و شرایط گلخانه ای، بر رشد، عملکرد و صفات کیفی میوه ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بررسی شد. گیاهان توت فرنگی درمورد صفات رویشی مانند تعداد طوقه، وزن ریشه و وزن شاخساره، و صفات زایشی مانند عملکرد، ...  بیشتر