ارزیابی مطلوبیت در گزینش برخی ارقام سیب با استفاده از شاخص انتخاب ژنوتیپ ایده‌آل ‏تعدیل‌یافته (‏ASIIG‏)‏

جعفر احمدی؛ امیر عباس تقی زاده؛ داریوش آتشکار

دوره 53، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 544-552

https://doi.org/10.22059/ijhs.2021.315252.1885

چکیده
  به‌منظور تعیین مطلوبیت بر مبنای صفات کیفی و کمّی میوه از 11 رقم سیب اسپور تایپ به همراه رقم شاهد گلدن‌دلیشز استفاده شد. این ارقام در ایستگاه تحقیقاتی باغبانی کمالشهر کرج طی دوسال باغی (1390 - 1391) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه شامل وزن میوه، طول میوه، قطر میوه، سفتی بافت میوه، درصد ...  بیشتر

تأثیر تغذیۀ آهن و نیتروژن بر شاخص‌های کیفی میوۀ سیب (Malus domestica cv.Fuji) طی انبارمانی و درصد برخی عنصرهای کانی برگ و میوه

مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ علیرضا طلایی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 733-742

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.202165.959

چکیده
  در این تحقیق تأثیر تغذیۀ آهن و نیتروژن، در سه سطح (کلات آهن با غلظت‌های 0، 5 و 10 قسمت در میلیون (پی‌پی‌ام) و نیترات آمونیوم با غلظت‌های 0، 40 و 60 قسمت در میلیون) بر درصد عنصرهای نیتروژن، پتاسیم و فسفر برگ و میوه در زمان برداشت و برخی از ویژگی‌های کیفی محصول سیب رقم فوجی طی انبارمانی بررسی شد. بنابر نتایج این پژوهش، سطوح نیتروژن استفاده‌شده ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی آهن و تغذیۀ خاکی نیترات آمونیوم بر کیفیت پس از برداشت میوۀ سیب رقم دلبار استیوال

سیروان منصوری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ محمدعلی عسگری سرچشمه

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 503-515

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.123602.758

چکیده
  افزون بر شرایط انبار، عامل‌های پیش از برداشت از جمله تغذیه بر کیفیت تازه‌خوری و افزایش ماندگاری میوه دخالت دارد. در این پژوهش، تأثیر محلول‌پاشی آهن (سکوسترین 138) در سه سطح (0، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و کاربرد خاکی نیتروژن به‌صورت نیترات آمونیوم در سه سطح (20، 40 و 60 میلی‌گرم در لیتر) روی برخی از ویژگی‌های کیفی میوۀ سیب رقم دلباراستیوال ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر محلول‌پاشی کلسیم و بُر روی برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز

شهرام آزادی بوگر؛ علی قرقانی

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 811-822

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.133069.844

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی کلسیم و بُر بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ سیب رقم گلاب کهنز، آزمایشی در دو سال در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با ده تیمار و چهار تکرار  (درمجموع شامل چهل درخت) انجام گرفت. تیمارهای محلول‌پاشی شامل سه غلظت 5/0، 75/0، 1 درصد، کلرید کلسیم و همچنین سه غلظت یادشده در ترکیب با اسید بوریک 05/0 درصد، سه ترکیب ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر بسترهای کشت و همزیستی قارچ‌ریشه‌های آربوسکولار بر رشد و استقرار پایه‌های سیب ریزازدیادی‌شده MM106

ژیلا محمدی؛ لطفعلی ناصری؛ محسن برین

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 287-296

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.58528

چکیده
  ریزازدیادی یکی از روش‌های رایج افزایش کلون‌های سیب است. اما بقاء کم و رشد ضعیف این گیاهان پس از انتقال، استفادۀ گسترده از این روش را محدود می‌کند. میزان موفقیت این روش می‌تواند با استفاده از عامل‌های زیستی مانند همزیستی با قارچ­ریشۀ آربوسکولار افزایش یابد. در این پژوهش تأثیر همزیستی قارچ­ریشه و نوع بستر کشت بر رشد، استقرار بهتر ...  بیشتر

اثر مقادیر مختلف آهن و نیتروژن بر عملکرد و برخی از خصوصیات کیفی محصول سیب رقم فوجی Domestica cv.Fuji) (Malus

مصباح بابالار؛ مینا محبی؛ محمد علی عسکری؛ علیرضا طلایی

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 399-407

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.55861

چکیده
  ‌اثــر محلول‏پاشی آهن و کاربرد خاکی نیتروژن هر یک در سه سطح متفاوت (آهن: صفر، 5 و 10 میلی‏گرم در لیتر و نیتروژن: صفر، 40 و 60 میلی‏گرم در کیلوگرم) بر عملکرد و برخی خصوصیات کیـفی محصول سیـــب رقم فوجیdomestica cv. Fuji)(Malus پیوند‌شده روی پایۀ مالینگ ((M9واقع در قطعۀ آزمایشی سیب دانشگاه تهران در سال 1392 ‌مطالعه شده است. این پژوهش به‌صورت آزمایش ...  بیشتر

اثر کائولین بر فیزیولوژی درخت، آفتاب‌سوختگی سطحی و خواص کمّی و کیفی ‌میوۀ دو رقم تجاری سیب

علی قرقانی؛ سعید عشقی؛ یاسمین خواجه نوری؛ مجید راحمی

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 475-486

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.55867

چکیده
  مطالعۀ حاضر به‌منظور بررسی آثار کاربرد کائولین برای کاهش آثار سوء دماهای بالا به‌ویژه آفتاب‌سوختگی میوه در سیب انجام شد. تیمارهای استفاده‌شده در این پژوهش شامل چهار غلظت کائولین (0،2، 4 و 6 درصد) روی دو رقم مهم و تجاری سیب استان فارس ‘گلدن دلیشز’ و ‘استارکینگ دلیشز’ بود. شاخص‏های اندازه‏گیری شده در این پژوهش شامل شاخص‏های ...  بیشتر

اثر سیستم تربیت و محلول‌پاشی با کلسیم در بهبود رنگ و ترکیب عناصر غذایی میوۀ سیب رقم «گالا» و «دلبار استیوال»

عرفان سپهوند؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ محمود قاسم نژاد؛ علیرضا طلایی؛ محمد علی عسکری سرچشمه

دوره 46، شماره 1 ، اردیبهشت 1394، ، صفحه 131-140

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.54132

چکیده
  سیستم‌های تربیت و محلول‌پاشی با کلسیم می‌تواند با تغییر ترکیب معدنی میوه رنگ‌گیری میوه‌های سیب را بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر محلول‌پاشی کلرید‌کلسیم با غلظت‌های مختلف (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) طی 2، 4 و 6 هفته قبل از برداشت بر غلظت عناصر غذایی و شاخص‌های رنگ میوۀ سیب رقم‌های «گالا» و «دلبار استیوال» تربیت‌شده با ...  بیشتر