تجزیۀ دووجهی داده‌های به‌دست‌آمده از تلاقی دای‌آلل در توده‌های بومی طالبی ایرانی

حمید دهقانی؛ رسول محمدی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 323-333

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.202988.973

چکیده
  آگاهی بهنژادگران از ساختار و چگونگی مدیریت و مهار ژنتیکی هر صفتی، موجب انتخاب بهترین روش‌ بهنژادی و موفقیت در برنامه‌های بهنژادی خواهد شد. در این راستا مدیریت و مهار ژنتیکی سه صفت مهم عملکرد، زودرسی و میزان مواد جامد محلول، در قالب طرح تلاقی دی‌آلل کامل برای هفت تودۀ طالبی ایرانی بررسی شد. نتایج نشان داد، والد دستجردی قابلیت ترکیب‌پذیری ...  بیشتر

ارزیابی تأثیر پیوند و سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و عملکرد طالبی سمسوری در شرایط مزرعه‌ای

مجید اسمعیلی؛ رضا صالحی؛ مصباح بابالار؛ محمدرضا طاهری؛ حسین محمدی

دوره 48، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 11-25

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.128400.810

چکیده
  در این پژوهش تأثیر پایة Ace و سطوح مختلف نیتروژن (60، 120 و 180 کیلوگرم در هکتار) بر رشد رویشی، عملکرد، ویژگی‌های کیفی میوه، غلظت نیتروژن برگ و میوة طالبی رقم سمسوری در شرایط مزرعه ای به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال 1392 ارزیابی شد. افزایش میزان نیتروژن از 60 کیلوگرم به 120 کیلوگرم، موجب 4/23درصد افزایش در عملکرد ...  بیشتر

بررسی رابطه بین عملکرد و اجزای آن در ژنوتیپ‌های طالبی بومی ایران

رسول محمدی؛ حمید دهقانی؛ قاسم کریم زاده؛ Fenny Dane؛ محمود اکرامی

دوره 45، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 1-10

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.50939

چکیده
  بررسی رابطة بین عملکرد و اجزای عملکرد، راندمان برنامه‌های اصلاحی را با تعیین معیار انتخاب مناسب، بهبود می‌بخشد. در این پژوهش، ارتباط بین عملکرد و اجزای آن در طالبی، با استفاده از تجزیة ضرایب مسیر ترتیبی بررسی شد. برای تعیین اجزای مهم عملکرد در طالبی، 49 ژنوتیپ تولید‌شده در یک طرح تلاقی دی‌آلل 7×7، در قالب یک طرح لاتیس ساده با سه ...  بیشتر

برآورد ترکیب‌پذیری عملکرد و اجزاء آن با استفاده از تجزیه دی‌آلل در ارقام طالبی ایرانی

محمود اکرمی؛ حمید دهقانی؛ مختار جلالی جواران؛ رسول محمدی

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 257-286

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.35999

چکیده
  مطالعه ترکیب‌پذیری و اثرات ژنی که با استفاده از طرح تلاقی دی‌آلل بدست می‌آیند، اطلاعات قابل ملاحظه‌ای را درباره طراحی برنامه‌های اصلاحی در اختیار متخصصین اصلاح نباتات قرار می‌دهد. در این پژوهش، نحوه توارث و کنترل ژنتیکی عملکرد و اجزای آن در یک طرح تلاقی دی‌آلل کامل برای هفت رقم ایرانی طالبی ریش‌بابا، شاه‌آبادی، ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی میوه طالبی کشت شده تحت شرایط خاکپوش‌های پلی‌اتیلن رنگی

علی فرهادی؛ صادق جلالی؛ محمدرضا نعمت اللهی

دوره 40، شماره 3 ، آذر 1388

چکیده
  طالبی یکی از گیاهان خانواده کدوئیان است که در نقاط مختلف کشور کشت و کار می‌شود. مالچ یا خاکپوش پلی‌اتیلن طی سالیان اخیر برای کشت‌های سبزی و صیفی و با اهداف مختلفی توسعه یافته است. به منظور بررسی اثر رنگ مالچ بر کمیت و کیفیت میوه طالبی این تحقیق طی سه سال (84، 85 و 86) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوتر آباد اصفهان اجرا گردید. آزمایش در قالب ...  بیشتر