برهم‌کنش اسید‌جیبرلیک و سولفات پتاسیم بر محتوای قند و ماده خشک، رسوراترول و ظرفیت ‏آنتی‌اکسیدانی حبه‌های انگور

روح الله کریمی؛ سعید زارعی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 551-567

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.280128.1634

چکیده
  در این پژوهش، اثر کاربرد برگی سولفات­پتاسیم (صفر، 1500 و3000 میلی­گرم در لیتر) در ترکیب با اسید جیبرلیک (صفر، 30، 60 و 90 میلی‌گرم در لیتر) بر عملکرد و اجزای آن و شاخص­های کیفی و آنتی‌اکسیدانی میوه انگور رقم بیدانه­سفید بررسی شد. پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در یک تاکستان واقع در شهرستان ملایر اجرا ...  بیشتر

علوم میوه
اثر تغییر روش‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد انگور بیدانه سفید (Vitis vinifera L.)

سجاد قاصدی یولقونلو؛ حمید زارع ابیانه؛ محمد علی نجاتیان؛ معصومه ملکی؛ روح اله کریمی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 743-753

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.235307.1270

چکیده
  به­‌منظور ارزیابی اثر تغییر شیوه‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای، بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی انگور بیدانه سفید، آزمایشی در‌ قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار و در طی سال‌های زراعی 94-93 و 95-94 روی تاک‌های 14 ساله اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: آبیاری جویچه‌ای1 (I1)، قطره‌ای به‌­همراه جویچه‌ای (2I)، بابلر (3I)، قطره‌ای1 ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر سه روش خشک‌کردن بر ویژگی‌های بیوفیزیکی و بیوشیمیایی کشمش

روح الله کریمی؛ فرزاد میرزایی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 475-491

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.232628.1249

چکیده
  کشمش مهم‌ترین فرآوردۀ انگور در ایران است که در فرآیند خشک شدن حبه­ها به­دست می­آید. با توجه به تولید بالای انگور در کشور بهینه‌سازی روش­های تهیۀ کشمش به‌منظور افزایش تقاضا در بازارهای جهانی ضروری است. در این بررسی تأثیر سه روش تهیۀ کشمش شامل سایه­خشک، آفتاب­خشک و تیزابی (کربنات­پتاسیم+ اتیل­اولئات) بر ویژگی‌های بیوفیزیکی ...  بیشتر