علوم سبزی
تعیین ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام‌های مختلف دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S.G. Gmelin و Allium elburzense W.) در شرایط اقلیمی رویشگاه‌های مختلف و مزرعه

سجاد جعفری؛ محمد رضا حسندخت؛ مهدی طاهری؛ عبدالکریم کاشی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 105-118

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.232889.1253

چکیده
  والک یکی از سبزی­های بومی ایران است که چندین گونه از جنس آلیوم و زیرجنس ملانوکرومیوم را شامل می­شود. این تحقیق با هدف بررسی ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام­های مختلف هشت جمعیت وحشی از دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S.G. Gmelin و Allium elburzense W.) در اقلیم­های مختلف انجام شد. نتایج نشان داد مقدار پتاسیم و کلسیم در رویشگاه اصلی مورد مطالعه، ...  بیشتر

علوم میوه
ارزیابی شاخص‌های کیفی روغن پنج رقم زیتون در منطقه طارم زنجان

فرهاد اکبری؛ رضا فتوحی قزوینی؛ مهدی طاهری؛ آرش محمدی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 925-937

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.240968.1313

چکیده
  روغن زیتون یکی از قدیمی­ترین روغن­های گیاهی بوده و ششمین منبع تأمین روغن جهان است. عوامل مختلفی به­ویژه رقم و اقلیم، کیفیت روغن زیتون را تحت تأثیر قرار می­دهند؛ بنابراین پژوهش حاضر به­منظور ارزیابی کیفیت روغن پنج رقم در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم -زنجان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1395 اجرا شد. میوه­های ارقام ...  بیشتر

علوم میوه
غربال‌گری برخی پایه‌های هیبرید انتخابی سیب برای تحمل به تنش خشکی بر اساس صفات مرتبط با فتوسنتز

داریوش آتشکار؛ احمد ارشادی؛ مهدی طاهری؛ حمید عبدالهی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1013-1024

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.239276.1299

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تحمل به خشکی برخی پایه‌های هیبرید سیب، آزمایشی گلدانی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 11 ژنوتیپ حاصل از برنامه اصلاح پایه‌های سیب شامل AR1 تا AR11 به­همراه پایه MM111 به‌عنوان شاهد متحمل در دو تیمار آبیاری 40 و 80 درصد ظرفیت زراعی اجرا شد. در این پژوهش فاکتورهای فیزیولوژیکی شامل: فتوسنتز، هدایت روزنه‌ای، ...  بیشتر

علوم میوه
ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای برخی رقم‌های پسته بنابر نتایج تجزیۀ برگ

مهدی طاهری؛ مجید نجفی

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 211-221

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.220138.1124

چکیده
  بررسی وضعیت عنصرهای غذایی در گیاهان، روشی مؤثر در تشخیص و تعیین بهینۀ الگوی عنصرهای غذایی پرمصرف و کم‌مصرف موردنیاز، افزایش عملکرد و نیز بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است. در این زمینه، این پژوهش به‌منظور ارزیابی وضعیت تغذیه­ای، تغییرپذیری فصلی و غلظت عنصرهای برگ پنج رقم پسته (قزوینی، بادامی زودرس، ممتاز، احمدآقایی و کله­قوچی) ...  بیشتر

بررسی وضعیت عنصرهای غذایی در تاکستان‌های شهرستان خدابنده با کاربرد شاخص‌های تغذیه‌ای

مهدی طاهری

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 703-715

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.123762.764

چکیده
  با توجه به افزایش نیاز و تقاضا به مواد غذایی بیشتر و کاهش منابع آب‌وخاک، حفظ اراضی و ارتقا کمی و کیفی عملکرد گیاهان در واحد سطح با تأمین مواد موردنیاز خاک و گیاه تحقق می­یابد. شناسایی وضعیت عنصرهای غذایی در گیاهان، راه­کاری مؤثر در تعیین الگوی مصرفی عنصرهای غذایی و افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است. ازاین‌رو در این ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر زمان برداشت بر وزن میوه، تجمع روغن و باردهی چند رقم زیتون در شهرستان طارم (استان زنجان)

مجید جامی؛ ولی ربیعی؛ مهدی طاهری

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 265-273

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58526

چکیده
  به‌­ منظور بررسی تأثیر زمان برداشت بر وزن میوه، مقدار روغن و باردهی سال آیندة چند رقم زیتون (کنسروالیا، آمیگدالولیا، کاریدولیا، کرونائیکی، آربکین، زرد و روغنی) آزمایشی به‌صورت اسپلیت‌پلات در زمان در قالب طرح پایة کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال‌های 1392 و 1393 در ایستگاه تحقیقات زیتون (طارم - زنجان) اجرا شد. نتایج نشان داد که از بین ...  بیشتر