نادر مددزاده؛ معظم حسن پور اصیل؛ زینب روئین
چکیده
بهمنظور بررسی اثر اسانسهای گیاهی و نانوذرات نقره بهعنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلولهای نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانسهای کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظتهای 50 و 100 میلیگرم در لیتر و نانوذرات نقره ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر اسانسهای گیاهی و نانوذرات نقره بهعنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلولهای نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانسهای کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظتهای 50 و 100 میلیگرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظتهای 5، 10 و 15 میلیگرم در لیتر به همراه ساکارز 3درصد استفاده شد. ساقة گلهای بریدنی آلسترومریا بهمدت 24 ساعت با این ترکیبات تیمار شد. نتایج نشان داد میانگین ماندگاری گلهای تیمارشده با آب مقطر و ساکارز 3درصد بهمنزلة تیمارهای شاهد بهترتیب 66/8 و 33/8 روز بود، درحالیکه میانگین ماندگاری گلهای تیمارشده با اسانس کارواکرول 50 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد، بهترتیب 83/14 و 16/14 روز بود که تیمار با اسانس کارواکرول و نانوذرات نقره حدود 5/5 روز ماندگاری گل را بیشتر از تیمارهای دیگر افزایش داد. زردی برگ در تمامی تیمارها زودتر از ریزش گلبرگ مشاهده شد ولی در دو تیمار ذکرشده، زردی برگ حدود 5 روز دیرتر از شاهد اتفاق افتاد بهطوریکه فاصلة بین ریزش گلچه و زردی برگ کاهش یافت. اسانس آویشن شیراز تأثیر معناداری بر ماندگاری گل نداشت. بیشترین جذب آب، وزن تر نسبی و میزان کلروفیل نیز در تیمارهای اسانس کارواکرول در غلظت 50 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد بود.
نسرین مجیدیان؛ روحانگیز نادری؛ مصباح بابالار؛ وحیده ناظری؛ مجید مجیدیان
چکیده
عمر گلدانی لیلیوم به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که این عوامل، کیفیت زندگی گیاه را تحتتأثیر قرار میدهند. بهطورکلی، قندها برای گسترش عمر گلدانی گلهای بریده استفاده میشوند. چنین اثرات مفیدی، با بهبود روابط آبی و افزایش انرژی در دسترس بافتهای گل، برای تنفس در ارتباط است. برای تعیین اهمیت توزیع مجدد کربوهیدراتها در تنظیم ...
بیشتر
عمر گلدانی لیلیوم به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که این عوامل، کیفیت زندگی گیاه را تحتتأثیر قرار میدهند. بهطورکلی، قندها برای گسترش عمر گلدانی گلهای بریده استفاده میشوند. چنین اثرات مفیدی، با بهبود روابط آبی و افزایش انرژی در دسترس بافتهای گل، برای تنفس در ارتباط است. برای تعیین اهمیت توزیع مجدد کربوهیدراتها در تنظیم نمو و پیری، نقش ساکارز در لیلیوم هیبرید LA سبدازل بررسی شد. این آزمایش بهصورت طرح کاملاً تصادفی انجام شد. عمر پس از برداشت گل پس از شکوفایی جوانههای جداشده از گلآذین، با مقدار کل کربوهیدرات گلپوش در موقع برداشت همبستگی داشت، درحالیکه طول عمر گلهای متصل به گلآذین، تقریباً ثابت باقی میماند که احتمالاً بهعلت توزیع مجدد کربوهیدراتهاست. مقدار کربوهیدرات موجود در گلپوشها، یک فاکتور کلیدی در نمو و پیری گل لیلیوم است. با افزایش رشد جوانه، مقدار نشاسته در گلپوش جوانهها افزایش یافت، بهگونهای که در جوانههای 80 میلیمتری بیشترین مقدار نشاسته (3/10 میلیگرم در گرم وزن خشک) مشاهده شد.در زمان نمو جوانههای گل لیلیوم، روند تغییرات ساکارز، گلوکز و فروکتوز تقریباً همانند است. وجود مقادیر تقریباً یکسانی از گلوکز و فروکتوز درون گلپوشهای لیلیوم نشان میدهد که احتمالاً ساکارز، توسط اینورتاز سریعاً تبدیل میشود. به نظر میرسد که قندهای احیایی، بخش بزرگی از ذخیرة کربوهیدرات در گلپوشها را فراهم میکنند. جوانههای گل مراکز فعال متابولیکی هستند و احتمالاً قند انتقالی در آنها ساکارز است. اما کاربرد قند در محلول گلدانی، سبب زردی بیشتر برگها در مقایسه با محلول بدون قند شد و غلظتهای بیشتر ساکارز هم سبب سیاهشدن برگها شد.
لیلا کشاورزی؛ اسماعیل چمنی
دوره 42، شماره 4 ، اسفند 1390، ، صفحه 393-402
چکیده
به منظور بررسی تأثیر تیمارهای هینوکیتیول (1/0، 1، 5 و 10 میکرومولار)، هومیک اسید (100، 500، 1000، 5000 و 10000 میلیگرم بر لیتر)، ساکارز (5/2، 5، 5/7 و 10 درصد) و تیوسولفات نقره (25/0 ، 5/0، 1 و 2 میلیمولار)، بر عمر گلجایی و برخی صفات کیفی گل بریده سوسن رقم یلووین پژوهشی با دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در هر تیمار در آزمایشگاه پس از ...
بیشتر
به منظور بررسی تأثیر تیمارهای هینوکیتیول (1/0، 1، 5 و 10 میکرومولار)، هومیک اسید (100، 500، 1000، 5000 و 10000 میلیگرم بر لیتر)، ساکارز (5/2، 5، 5/7 و 10 درصد) و تیوسولفات نقره (25/0 ، 5/0، 1 و 2 میلیمولار)، بر عمر گلجایی و برخی صفات کیفی گل بریده سوسن رقم یلووین پژوهشی با دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در هر تیمار در آزمایشگاه پس از برداشت دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تیمار تیوسولفات نقره در غلظتهای 25/0 تا 1 میلیمولار در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها طول عمر گلجایی گل بریده سوسن را (2 روز) افزایش داد، همچنین تیمار هینوکیتیول در غلظتهای 10- 5 میکرومولار عمر گلجایی این گل را تا 4/2 روز کاهش داد. مشخص شد تیمارهای اعمال شده جز در غلظتهای بالا سبب افزایش محلول جذب شده و وزن تر نسبی گلهای بریده شدند. اسید هومیک، به عنوان یک ترکیب جایگزین با فعالیت شبه سیتوکینینی به طور مشخصی ماندگاری برگ را افزایش داد، به طوری که تیمار کوتاهمدت با هومیک اسید 1000 میلیگرم بر لیتر، بهترین تیمار در جلوگیری از زردی برگ در شرایط آزمایشی این پژوهش بود.