تأثیر تیمار متیل جاسمونات بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه انار رقم ملس ساوه طی دوره انبارداری

محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ علی رضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 679-689

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.253537.1414

چکیده
  در این پژوهش اثر غلظت‌های مختلف متیل جاسمونات به‌صورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5‏‏/0±4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به‌مدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلی‌مولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت ...  بیشتر

علوم سبزی
اثر فیلم‌های بسته‌بندی مختلف بر قابلیت نگهداری و خصوصیات کیفی قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus)

فریال وارسته؛ سحر زمانی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1035-1044

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.244640.1340

چکیده
  بسته­بندی صحیح و مدت زمان مناسب جهت انبارداری از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در حفظ سلامت و کیفیت، کاهش ضایعات، صرفه‌جویی در هزینه­ها و بازارپسندی عمومی محصولاتی نظیر قارچ دکمه‌ای هستند.تحقیق حاضر به­منظور بررسی اثر فیلم بسته­بندی (بدون پوشش، پلی­وینیل­کلراید (سلفون)، پلی­اتیلن با ضخامت 14، 20، 27 و 38 میکرون، پلاستیک جاذب ...  بیشتر

تأثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب‌های ناشی از سرمازدگی میوۀ انار ’ملس ساوه‘ در سردخانه

مصباح بابالار؛ عزیزه مسیب زاده؛ ذبیح‌اله زمانی؛ امیر موسوی؛ محمدرضا فتاحی‌مقدم

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 251-263

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.135238.863

چکیده
  یکی از مهم‌ترین عامل‌های محدود‌کنندۀ انبارداری میوۀ انار تنش سرمازدگی است. از نشانه‌های قابل‌مشاهده می‌توان به قهوه‌ای شدن پوست و رنگ‌پریدگی نارمیانبر (آریل)‌ها اشاره کرد. در طول سال‌های گذشته تحقیقات پرشماری به‌منظور بررسی و مهار این پدیده صورت گرفته است. در این پژوهش تأثیر دو روش پوشاندن میوه با کاغذ مومی در مهار آسیب‌های ...  بیشتر

نقش براسینواستروئید روی ویژگی‌های بیوشیمیایی و کیفی میوۀ پرتقال واشنگتن ‌ناول در دورۀ انبارداری

بهاره قربانی؛ زهرا پاک کیش؛ مسعود خضری

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 641-653

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.115864.688

چکیده
  در این پژوهش به بررسی تأثیر براسینواستروئید بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و کیفی میوۀ پرتقال ’واشنگتن ناول‘ در دورۀ انبارداری پرداخته شد. بدین منظور، میوه‌های پرتقال با غلظت‌های 0 (شاهد)، 75/0 و 5/1 میلی­گرم بر لیتر براسینواستروئید تیمار و در دمای 3±1 درجۀ سلسیوس و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت پنج ماه نگهداری شدند و ویژگی­هایی مانند ...  بیشتر

اثرات غلظت های متفاوت جیبرلین، بنزیل آدنین، دما و مدت زمان انبار بر نیساگ و رشد بعدی گیاه گلدانی شیپوری رقم چایلدسیانا

نسرین مجیدیان؛ روح انگیز نادری؛ مجید مجیدیان؛ احمد خلیقی

دوره 43، شماره 1 ، مرداد 1391، ، صفحه 65-78

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.24861

چکیده
  گل شیپوری یکی از گیاهان زینتی پیازی متعلق به تیره آراسه ( (Araceaمی باشد که شامل هفت گونه با گل آذین اسپادیکس است و به عنوان گل بریده و گیاه گلدانی استفاده می شوند. به منظور ارزیابی اثر مدت زمان و دمای انبار نیساگ ها پیش از کشت و دو تنظیم کننده رشد جیبرلین و بنزیل آدنین بر مشخصات کمی و کیفی گیاه گلدانی شیپوری، آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل ...  بیشتر