علوم گیاهان زینتی
مقایسۀ کاربرد پیش و پس از برداشت اسید سالیسیلیک در روند پیری گل لیلیوم عید پاک رقم tresor

حنیفه سیدحاجی زاده

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 383-395

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.221879.1139

چکیده
  ازآنجایی‌که کیفیت و طول عمر گل­های شاخه‌بریده به میزان زیادی تحت تأثیر عامل‌های پیش و پس از برداشت قرار می­گیرد، لذا تلاش­های بسیاری برای افزایش کیفیت و عمر ماندگاری آن‌ها با استفاده از روش­ها و ترکیب‌های مختلف صورت گرفته است. در این پژوهش، آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایۀ طرح کامل تصادفی برای بررسی تأثیر اسید سالیسیلیک ...  بیشتر

ارزیابی قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز تولیدشده در نظام کشت متداول، تلفیقی و ارگانیک

حسین میغانی؛ محمود قاسم‌نژاد؛ میثم احمدی

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 635-644

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.139906.914

چکیده
  در سال‌های اخیر تقاضا برای محصولات ارگانیک به دلیل ارزش غذایی بالا و سالم‌تر بودن آن‌ها به‌سرعت در حال افزایش است. در این پژوهش تأثیر نظام مدیریت باغ به روش‌های ارگانیک، تلفیقی و متداول بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز طی 90 روز انبارداری در دمای 5 درجۀ سلسیوس بررسی شد. صفاتی مانند کاهش وزن، ویژگی‌های ...  بیشتر

مقایسۀ ویژگی‌های بیوشیمیایی و کیفی میوۀ برخی نژادگان‌های ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica L.) گرگان

رخساره رحیم خانی؛ فریال وارسته؛ اسماعیل سیفی

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 413-421

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.202399.961

چکیده
  ازگیل ژاپنی با نام علمی L. ‌Eriobotrya japonica به دلیل داشتن مقادیر بالای ترکیب‌های فنولی و پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) خاصیت ضد‌ سرطانی و ضدالتهابی داشته و در صنایع غذایی، پزشکی و دارویی کاربرد فراوان دارد. به‌منظور بررسی صفات کیفی میوه، بیست نژادگان (ژنوتیپ) ازگیل ژاپنی از مناطق مختلف شهر گرگان در استان گلستان انتخاب شدند. میوه­ها در ...  بیشتر

تأثیر نوع بستر و مدت کمپوست‌سازی بر بازدۀ زیست‌توده و ویژگی‌های کیفی قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus)

الهام رمضانی؛ جمالعلی الفتی؛ تیمور رضوی پور

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 693-701

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.125789.783

چکیده
  به­منظور بررسی تأثیر مدت کمپوست­سازی بر افزایش بازدۀ زیست‌توده (بیوماس) و بهبود برخی خواص کیفی قارچ دکمه­ای (Agaricus bisporus) در بستر­های مختلف ناشی از ضایعات کشاورزی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با دوازده ترکیب تیماری (شش نوع بستر و دو تیمار مدت کمپوست­سازی) در سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای مورد استفاده ...  بیشتر

علوم سبزی
بررسی روابط بین صفات ریخت‌شناختی میوه و کیفیت آن در رگه‌های گوجه‌فرنگی از طریق ضریب‌های همبستگی و تجزیة علیت

جمیله رهایی؛ معظم حسن پور اصیل؛ حبیب الله سمیع زاده لاهیجی؛ رسول انسی نژاد

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 233-245

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.58523

چکیده
  به‌منظور بررسی روابط بین صفات مؤثر بر وزن میوه در گوجه­فرنگی، همبستگی­های فنوتیپی و ژنوتیپی صفات کمیتی و ریخت‌شناختی (مورفولوژیکی) و کیفیت میوه با استفاده از یازده رگه (لاین)، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیة واریانس نشان داد اختلاف بین رگه­ها برای همة صفات معنی­دار بود. نتایج تجزیة ...  بیشتر