1. ارزیابی پروفایل اسیدهای چرب روغن برخی از رقم ها و ژنوتیپ‌های امیدبخش زیتون در منطقه ‏طارم استان زنجان

ابوذر هاشم پور؛ محمود عظیمی؛ سمانه اسدی صنم

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 937-949

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.316116.1891

چکیده
  در این پژوهش صفات کمی و کیفی روغن سه ژنوتیپ امیدبخش زیتون (T2، T7 و T18) و دو رقم زرد و کرونیکی از کلکسیون زیتون ایستگاه تحقیقات زیتون طارم در استان زنجان طی دو سال (1397 و 1396) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد ژنوتیپ T18 با 96/70 و 58/69 درصد روغن در ماده خشک گوشت به ترتیب طی سال‌های ۱۳96 و ۱۳97 دارای بیش‌ترین میزان روغن در مقایسه با سایر رقم ها ...  بیشتر

علوم میوه
2. ارزیابی شاخص‌های کیفی روغن پنج رقم زیتون در منطقه طارم زنجان

فرهاد اکبری؛ رضا فتوحی قزوینی؛ مهدی طاهری؛ آرش محمدی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 925-937

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.240968.1313

چکیده
  روغن زیتون یکی از قدیمی­ترین روغن­های گیاهی بوده و ششمین منبع تأمین روغن جهان است. عوامل مختلفی به­ویژه رقم و اقلیم، کیفیت روغن زیتون را تحت تأثیر قرار می­دهند؛ بنابراین پژوهش حاضر به­منظور ارزیابی کیفیت روغن پنج رقم در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم -زنجان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1395 اجرا شد. میوه­های ارقام ...  بیشتر

3. ارزیابی تنوع نژادگان‌های امیدبخش گردو در استان کرمانشاه بر پایۀ ویژگی‌های روغن و تعیین همبستگی این ویژگی‌ها با برخی صفات ریختی و بوم‌شناختی گیاه

زینب شفائی چروش؛ کاظم ارزانی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 887-897

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.212758.1054

چکیده
  مغز گردو به دلیل ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب از لحاظ تغذیه‌ای و اقتصادی اهمیت داشته و تأثیر مثبتی در سلامتی انسان دارد. در این پژوهش که در سال 1393 انجام گرفت، 18 نژادگان (ژنوتیپ) که از لحاظ ویژگی‌های میوه و مغز از رقم چندلر بالاتر بودند برای بررسی وضعیت روغن و اسیدهای چرب آن‌ها انتخاب شدند. میزان روغن با دستگاه سوکسله اندازه­گیری شد ...  بیشتر

4. تأثیر اقلیم کازرون بر شاخص‌های کیفی روغن زیتون (Olea europaea L.) ارقام زرد، روغنی و ماری

ابوذر هاشم پور؛ رضا فتوحی قزوینی؛ داود بخشی؛ سمانه اسدی صنم

دوره 41، شماره 1 ، تیر 1389

چکیده
  در این پژوهش شاخص‎های کیفی، ترکیبات فنولی (هیدروکسی تیروزول، تیروزول، اسید وانیلیک و سینامیک)، اسیدهای چرب و رنگیزه‎های روغن زیتون ارقام زرد، روغنی و ماری در منطقه کازرون واقع در استان فارس مطالعه گردید. اندازه‌گیری ترکیبات فنولی نشان داد روغن رقم ماری دارای میزان بالاتری اسید سینامیک و وانیلیک به ترتیب با 40/1 و 18/1 میلی‎گرم در کیلوگرم ...  بیشتر