بررسی اثر نسبت‌های مختلف پتاسیم به نیتروژن بر برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل ‏ژربرا رقم دانی (‏Gerbera jamesonii cv. Dune‏)‏

شادی حسینپور بالو؛ پرویز نوروزی؛ افسانه انصاری

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 129-141

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.308596.1844

چکیده
  ژربرا یکی از معروف­ترین گل­های شاخه بریده و جزو ده گل شاخه بریده برتر صنعت گلکاری محسوب می­گردد. استفاده از برنامه غذایی مناسب یکی از فاکتورهای کلیدی در تولید محصولات گلخانه­ای می باشد. میزان و نسبت صحیح عناصر غذایی با یکدیگر در محلولهای غذایی تحت تاثیر برخی شرایط تولید و جذب مانند شدت نور، دمای محیط و نوع بستر کشت قرار می­گیرد ...  بیشتر

اثر زمان و دفعات محلول‌پاشی قبل از برداشت اسپرمین و گاما آمینوبوتیریک اسید بر عمرگلجایی و ‏کیفیت گل‌های بریده ژربرا رقم "‏‎“Stanza‎

میثم محمدی؛ میترا اعلایی؛ مهدی صیدی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 753-771

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.276705.1607

چکیده
  به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر گلجایی گل‌های شاخه‌بریده ژربرا پس از برداشت، آزمایشی به‌صورت کرت­های خردشده بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سال 1397 در گروه علوم باغبانی دانشگاه ایلام با چهار تکرار طراحی و اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل محلول‌پاشی قبل از برداشت توسط تیمارهای اسپرمین دو میلی­­مولار و گاما آمینوبوتیریک اسید (گابا) ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
تأثیر مهارکننده‌های سنتز لیگنین بر ماندگاری گل بریدنی ژربرا

معصومه غفوریان؛ زینب روئین؛ محمد علی شیری

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 903-914

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.233156.1254

چکیده
  مشکل عمده گل­های شاخه بریدنی ژربرا، ماندگاری کوتاه پس از برداشت است که منجر به خم­شدن سریع ساقه می­شود. هدف اصلی از این مطالعه، بررسی اثر ترکیبات مهار­کننده سنتز لیگنین به­عنوان محلول نگه­دارنده روی ماندگاری پس از برداشت گل ژربرا رقم دانمارکی بود. ساقه­های برش­یافته گل ژربرا با بازدارنده­های شیمیایی شامل EDTA (5، 10 و ...  بیشتر

بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی (اسانس و عصاره میخک‌هندی) به جای ترکیبات شیمیایی ضد باکتری در محلول نگهدارنده گل بریده ژربرا

زکیه ضیائی موحد؛ محسن کافی؛ احمد خلیقی؛ مجید عزیزی؛ روح اله شریفی

دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 337-345

چکیده
  به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلول‌های نگهدارنده گل‎های بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخک‌هندی اسانس و عصاره، هر یک در سه ...  بیشتر

اثر پاشش هومیک اسید بر جذب عناصر، میزان پروتئین و خصوصیات پس از برداشت ژربرا رقم مالیبو

محسن کافی؛ مصباح بابالار؛ علی نیکبخت؛ حسن ابراهیم زاده؛ نعمت اله اعتمادی؛ سعید سماوات

دوره 40، شماره 1 ، خرداد 1388

چکیده
  یکی از مشکلات پرورش ژربرا کاهش کیفیت و کم بودن محصول به ویژه در گلخانه‌های نه چندان استاندارد است. در این پژوهش اثر پاشش (اسپری) هفتگی 500 میلی گرم بر لیتر هومیک اسید و مقایسه آن با مصرف حل شده آن با همین غلظت در دو نوع محلول غذایی با مقادیر 5/3 و 7 میلی اکی ولان بر لیتر کلسیم جهت بهبود کمیت و کیفیت گل ژربرای رقم مالیبو بررسی گردید. نتایج نشان ...  بیشتر