اثر باکتری‌های تثبیت‌کننده نیتروژن و حل‌کننده فسفر بر برخی خصوصیات کمی و کیفی دو رقم ‏بگونیا (‏Begonia semperflorens‏)‏

فاطمه خنیده؛ معظم حسن پور اصیل؛ سید محمدرضا احتشامی

دوره 53، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 615-628

https://doi.org/10.22059/ijhs.2022.226720.1176

چکیده
  هدف از این تحقیق بررسی اثر کودهای زیستی و تغذیه از طریق محلول غذایی (هوگلند پایه) بر خصوصیات کمی و کیفی دو رقم بگونیا همیشه‌گلدار (Senator deeprose و Sprint rose) صورت گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در بیست تیمار با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل، محلول غذایی (هوگلند پایه)، سودوموناس (Pseudomonas fluorescens Strain 169)،  ازتوباکتر (Azotobacter ...  بیشتر

تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد، کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی

پیمان شیخ علیپور؛ صاحبعلی بلندنظر؛ محمدرضا ساریخانی؛ جابر پناهنده

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 621-632

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.255420.1434

چکیده
  به­منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی بر عملکرد، کیفیت و ظرفیت آنتی­اکسیدانی میوه گوجه­فرنگی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی خلعت­پوشان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به اجرا درآمد. بذرهای گوجه­فرنگی رقم Super Chief در کشت خزانه با تیمار منفرد و تلفیقی باکتری­های آزادکننده پتاسیم ...  بیشتر

تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر برخی فاکتورهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و مقدار اسانس گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica)

سودابه مفاخری؛ رضا امیدبیگی؛ فاطمه سفیدکن؛ فرهاد رجالی

دوره 42، شماره 3 ، دی 1390، ، صفحه 245-254

چکیده
  به منظور بررسی اثر کودهای زیستی بر برخی فاکتورهای فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و مقدار اسانس گیاه دارویی بادرشبی (Dracocephalum moldavica) آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی با استفاده از عامل‌های ورمی‌کمپوست (صفر، 15 و 30 درصد حجم گلدان)، ازتوباکتر (کاربرد و عدم کاربرد) و بیوفسفات (کاربرد و عدم کاربرد) در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با دوازده ...  بیشتر