1. اثر ایندول بوتریک اسید، نوع بستر کشت و قطر قلمه بر کمیت ریشه‌زایی قلمه گل‌محمدی

احمد کریم زاده؛ علی تهرانی فر؛ حسین نعمتی؛ فرشته یوسفی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 889-898

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.272669.1596

چکیده
  یکی از مهم‌ترین گونه‌های رز، گل محمدی است که بعضی از رقم های آن برای تولید اسانس اهمیت دارند و بعضی دیگر به‌عنوان رزهای باغی کشت می‌شوند. به منظور بررسی اثر هورمون ایندول بوتریک اسید (IBA)، بستر کشت و قطر قلمه بر کیفیت ریشه‌زایی گل محمدی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 30 تیمار و 3 تکرار طراحی و اجرا شد.تیمارها شامل ...  بیشتر

2. پیش‌بینی پتانسیل رشد با مطالعه صفات رویشی در برخی پایه‌های سیب دورگه

داریوش آتشکار؛ روح اله حق جویان؛ مریم دودانگه بالاخانی؛ اصغر سلیمانی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 925-937

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.284902.1675

چکیده
  انتخاب نتاج امید بخش در مراحل اولیه پروژه اصلاح پایه‌های رویشی درختان میوه یکی از روش‌های دستیابی زود هنگام به پایه‌های مورد نظر می‌باشد. در این پژوهش صفات رویشی مرتبط با قدرت رشد در تعداد 11 ژنوتیپ امید بخش پایه سیب به همراه پایه رویشی سیب MM111 به عنوان شاهد بررسی شد. نتایج نشان داد بین ژنوتیپ پایه‌های مورد مطالعه به لحاظ صفات رویشی ...  بیشتر

3. اثرات تیمار قارچ میکوریزا بر رشد و جذب برخی از عناصر غذایی انگور دیم رقم رشه تحت شرایط ‏تنش کم آبیاری

حامد دولتی بانه؛ فرخ غنی شایسته؛ امیر نورجو

دوره 51، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 109-121

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.267525.1520

چکیده
  به‏‌‏منظور تعیین اثر تلقیح ریشه انگور رقم رشه با سه گونه قارچ مایکوریزا (Glomus versiforme،Glomus etunicatum و Glomus intraradices) بر رشد رویشی شاخه، مقدار عناصر پر مصرف برگ، مقدار کلروفیل، دمای برگ، محتوای نسبی آب برگ، قندهای محلول و علایم خشکیدگی تحت تنش کم آبیاری (35، 55 و 75 درصد نیاز آبی)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی ...  بیشتر

4. تأثیر شوری بر شاخص‌های رشد در نه پایه مرکبات

داوود خوشبخت؛ علی اکبر رامین؛ بهرام بانی نسب؛ سیروس آقاجان زاده

دوره 40، شماره 4 ، اسفند 1388

چکیده
  شوری یکی از بزرگترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان و تولید محصول در بسیاری از نقاط جهان می‎باشد که از دیر باز مورد توجه بوده است. مرکبات جزء گیاهان حساس به شوری می‌باشند. از آنجا که گونه‌های تجاری مرکبات به صورت پیوندی تکثیر می‎شوند؛ میزان تحمل پیوندک به شوری، بستگی زیادی به نوع پایه مورد استفاده دارد. پژوهش گلخانه‎ای با هدف ارزیابی ...  بیشتر