1. اثر سدیم نیترو پروساید بر برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی و پاداکسندگی میوه ازگیل ‏‏(‏Mespilus germanica L.‎‏) طی انبارمانی

بشیر ایوب نژادگان؛ حمید حسن پور

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 257-268

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.286410.1691

چکیده
  از رویشگاه­های طبیعی ازگیل در ایران، استان آذربایجان شرقی منطقه ارسباران می­باشد. به منظور بررسی تأثیر سدیم نیترو پروساید در 4 غلظت صفر، 3، 5 و 8 میکرومولار بر صفات کمی و کیفی میوه ازگیل طی 5 زمان (صفر، 15، 30، 45 و 60 روز) نگهداری در انبار سرد با دمای 1±1 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 95-85 درصد، پژوهشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً ...  بیشتر

2. بررسی اثر چند رقم انگور بومی به‌عنوان پایه پیوندی و تریاکانتانول بر فیزیولوژی پیوندک انگور ‏بیدانه سفید (‏Vitis vinifera L.‎‏) تحت تنش خشکی‏

وهب اسدی؛ موسی رسولی؛ منصور غلامی؛ معصومه ملکی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 413-428

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.269570.1539

چکیده
  استفاده از پایه‌های انگور متحمل به تنش خشکی و کاربرد روش‌های به باغی مانند استفاده از تنظیم‌کننده‌های رشد می‌تواند برای دستیابی به روش‌های مقابله با کم‌آبی مؤثر باشد. به همین منظور پژوهشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1397 در شرایط گلخانه‌ای جهت بررسی اثر تنظیم‌کننده رشد تریاکانتانول بر ویژگی‌های ...  بیشتر

علوم میوه
3. اثر همزیستی قارچ میکوریز بر برخی از ویژگی‌های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنج سه برگچه‌ای (Poncirus trifoliate L.) تحت تنش شوری

محمود اثنی عشری؛ مرضیه هادیان دلجو؛ اصغر میرزایی اصل

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 769-778

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.234524.1262

چکیده
  تأثیر همزیستی 3 گونه­ قارچ­ میکوریزا آربوسکولار (AMF) از جنس Glomus، در دو ترکیب دوتایی و سه­تایی بر ویژگی­های رشد، غلظت کلروفیل، تبادلات گازی، فلورسانس کلروفیل و فعالیت چند آنزیم­ آنتی­اکسیدان در نارنج سه­برگچه­ای (Poncirus trifoliate L.)، تحت تنش شوری مطالعه شد. دانهال­های 40 روزه نارنج سه­برگچه­ای، به گلدان­های حاوی G. intraradices×G. ...  بیشتر

4. بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب‌سوختگی و شاخص‌های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه

حسین میغانی؛ محمود قاسم نژاد؛ داود بخشی

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 491-499

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.59811

چکیده
  آفتاب‌سوختگی عارضه‌ای فیزیولوژیکی است که با کاهش کیفیت میوة انار، سالانه آسیب و زیان زیادی به باغداران وارد می‌کند. در این پژوهش، تأثیر کائولین بر حفظ کیفیت و کاهش آفتاب‌سوختگی میوة انار رقم ملس ترش ساوه بررسی شد. درختان انار طی فصل رشد در سه مرحله به ترتیب 45، 75 و 105 روز پس از تشکیل میوه با چهار سطح کائولین فرآوری شده (0، 5/2، 5 و 10 درصد) ...  بیشتر