تاثیر مدیریت تلفیقی نیتروژن بر شاخص‌های رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی سیب‌زمینی رقم ساوالان

عبدالستار دارابی؛ محمدرضا رفیع؛ شهرام امیدواری؛ مریم جوادزاده؛ وحید یعقوبی

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 193-207

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.302311.1803

چکیده
  به­منظور مطالعه اثر مدیریت تلفیقی نیتروژن بر شاخص­های رشد و خصوصیات کیفی سیب­زمینی رقم ساوالان این پژوهش براساس طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار به مدت دو سال زراعی (۱۳95-1393) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان اجرا شد. عدم مصرف نیتروژن، تامین50 درصد نیتروژن مورد نیاز از منبع اوره و50 درصد از منبع ورمی­کمپوست، ...  بیشتر

بهینه‌سازی فاکتورهای کود نیتروژن و فاصله بوته روی ردیف در گیاه اسفناج رقم ‏Harrier‏ به‌روش ‏سطح پاسخ

فرناز گودرزی؛ مجتبی دلشاد؛ حامد منصوری؛ فروزنده سلطانی

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 139-151

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.283357.1663

چکیده
  در این پژوهش بهینه­سازی دو فاکتور موثر بر تولید سبزی برگی اسفناج، کود نیتروژن و فاصله بوته روی ردیف کاشت براساس اهداف چهار سناریوی اقتصادی، سلامت غذایی ، بازارپسندی و حد مطلوب تولید اسفناج رقم "Harrier" با کمک تکنیک آماری سطح پاسخ انجام گرفت. متغیرهای مستقل شامل فاصله بوته روی ردیف کاشت (7، 11 و 15 سانتی‌متر) و سطوح کود نیتروژنی (صفر، 200 ...  بیشتر

بررسی تأثیر محلول‌های غذایی بر آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. LentiniRed) در کشت بدون خاک

سمانه فتح اللهی؛ معظم حسن پور اصیل؛ هدایت زکی زاده؛ جمالعلی الفتی

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 305-315

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.138050.888

چکیده
  تأثیر محلول­های مختلف غذایی بر رشد و گلدهی گیاه زینتی آنتوریوم گلدانی (Anthurium andreanum cv. Lentini Red) در کشت بدون خاک از آبان سال 93 تا تیر سال 94، در گلخانۀ تحقیقاتی دانشگاه گیلان، در قالب طرح کامل تصادفی با چهار نوع محلول غذایی (تیمار) و چهار تکرار (هر تکرار شامل پنج گلدان)، مقایسه شد. محلول­های غذایی یک (نیترات: نیتروژن کل، 5/3: 5/3)، و دو (نیترات: ...  بیشتر

اثر میزان و زمان مصرف کود نیتروژنی بر کمیت و کیفیت محصول دو رقم هویج (Daucus carota L.)

آتنا یزدانی دماوندی؛ معظم حسن پور اصیل؛ بابک ربیعی

دوره 43، شماره 4 ، دی 1391، ، صفحه 411-422

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.29376

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر مقدار و زمان مصرف کود نیتروژنی بر کمیت و کیفیت دو رقم هویج ، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل 2×3×4 در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با 24 تیمار و 3 تکرار انجام شد. مقادیر 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژنی در 3 زمان مصرف همزمان با آماده‌سازی بستر، 30 و 60 روز پس از کاشت در دورقم هویج ’نانتز‘ و ’فورتو‘ مورد بررسی ...  بیشتر

مطالعه ویژگی‌های رشد و نمو گیاه فلفل (Capsicum annuum L.) تحت تأثیر نسبت‌های مختلف آمونیوم و نیترات

محمد کاظم سوری؛ نسرین فرهادی؛ حمیدرضا روستا

دوره 42، شماره 3 ، دی 1390، ، صفحه 309-318

چکیده
  نوع نیتروژن می‌تواند اثرات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی مهمی بر گیاه داشته باشد. در این مطالعه طی دو آزمایش به صورت آب کشت و همچنین یک آزمایش تحت کشت خاکی (گلدانی)، اثر تغذیه آمونیومی، نیتراتی، و آمونیوم-نیتراتی روی گیاهان فلفل تحت شرایط کنترل شده مورد بررسی قرار گرفت. ماده 3، 4-دی متیل پیرازول فسفات (DMPP) به عنوان ممانعت‌کننده اکسیداسیون ...  بیشتر