طه رنجبر مالی دره؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ حامد شکری حیدری؛ احمد احمدی
چکیده
جهت بررسی شاخصهای بیوشیمیایی آلو رقم خاکی در طی انبارمانی، آزمایشی در دو مرحله مجزا و در امتداد هم صورت پذیرفت. مرحله اول، سالیسیلیکاسید با غلظتهای صفر (شاهد)، 2 و 4 میلیمولار و کلات آهن با غلظتهای صفر (شاهد)، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمانهای 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلولپاشی گردید. مرحله دوم در ...
بیشتر
جهت بررسی شاخصهای بیوشیمیایی آلو رقم خاکی در طی انبارمانی، آزمایشی در دو مرحله مجزا و در امتداد هم صورت پذیرفت. مرحله اول، سالیسیلیکاسید با غلظتهای صفر (شاهد)، 2 و 4 میلیمولار و کلات آهن با غلظتهای صفر (شاهد)، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمانهای 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلولپاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با دو دمای 1 و 4 درجه سانتیگراد صورت گرفت و سپس اندازهگیری برخی صفات بیوشیمیایی شامل ظرفیت آنتیاکسیدانی، تولید اتیلن، کاهشوزن و نشت یونی انجام شد. نتایج نشان داد سالیسیلیکاسید بهتنهایی بر شاخصهای اتیلن و نشت یونی در دمای 1 درجه سانتیگراد در سطح یک درصد و در دمای 4 درجه سانتی گراد تنها بر شاخص نشت یونی در سطح یک درصد تأثیر داشت. همچنین اثر محلولپاشی آهن بر شاخص اتیلن بهتنهایی در دمای یک درجه سانتیگراد و بر شاخص کاهشوزن در هر دو دما معنیدار بود. میوههای نگهداری شده در دمای 1 درجه سانتیگراد انبارمانی بیشتری نسبت به دمای 4 درجه سانتیگراد نشان دادند و تا روز 60 ام قابلیت ارسال به بازار را داشتند.
طه رنجبر مالی دره؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ حامد شکری حیدری؛ احمد احمدی
چکیده
انبارمانی محصولات باغبانی با تیمارهای قبل و پس از برداشت مرتبط است. به همین منظور، آزمایشی در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول، سالیسیلیکاسید با غلظتهای صفر، 2 و 4 میلیمولار و کلات آهن با غلظتهای صفر، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمانهای 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلولپاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با ...
بیشتر
انبارمانی محصولات باغبانی با تیمارهای قبل و پس از برداشت مرتبط است. به همین منظور، آزمایشی در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول، سالیسیلیکاسید با غلظتهای صفر، 2 و 4 میلیمولار و کلات آهن با غلظتهای صفر، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمانهای 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلولپاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با دو دمای 1 و 4 درجه سانتیگراد صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل- اسپلیتپلات در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. صفات کیفی شامل سفتی بافت، ویتامین C، اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و میزان آنتوسیانینها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد سالیسیلیکاسید به تنهایی بر شاخصهای اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، ویتامین C و آنتوسیانینها در سطح یک درصد و سفتی در سطح پنج درصد تأثیر داشت. همچنین محلولپاشی آهن به تنهایی بر آنتوسیانینها در سطح یک درصد اثر معنیدار گذاشت. علاوه بر این، تمامی شاخصهای مورد بررسی در هر دو دما در طول مدت نگهداری دچار تغییرات معنیداری شدند. تیمار با سالیسیلیکاسید موجب حفظ مواد جامد محلول، ویتامینC ، آنتوسیانین، سفتی بافت و افزایش اسید قابل تیتراسیون گردید که غلظت 2 میلیمولار بیش از غلظت 4 میلیمولار مؤثر واقع شد. همچنین، تیمار با آهن 1/0 گرم بر لیتر سبب بهبود کیفیت میوه شد. درمجموع، دمای 1 درجه سانتیگراد بیش از 4 درجه سانتیگراد و بهترتیب تا 60 و 40 روز موجب حفظ کیفیت و بازارپسندی میوه شد.
محمدعلی عسگری سرچشمه؛ حامد شکری حیدری؛ مصباح بابالار؛ احمد احمدی؛ طه رنجبر مالی دره
چکیده
بهمنظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و آهن بر خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. سالیسیلیک اسید در چهار غلظت 0، 1، 2 و 4 میلیمولار و آهن سکوسترین در سه غلظت 0، 5 و 10 میلیگرم بر لیتر و در دو مرحله (40 و 80 روز پس از تمام گل) روی درختان هلو رقم زعفرانی محلولپاشی ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و آهن بر خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. سالیسیلیک اسید در چهار غلظت 0، 1، 2 و 4 میلیمولار و آهن سکوسترین در سه غلظت 0، 5 و 10 میلیگرم بر لیتر و در دو مرحله (40 و 80 روز پس از تمام گل) روی درختان هلو رقم زعفرانی محلولپاشی شدند. پس از برداشت میوهها، شاخصهایی مانند مواد جامد محلول، اسید قابل عیارسنجی، pH، سفتی میوه، درصد کاهش وزن (نسبت به روز صفر)، ظرفیت آنتیاکسیدانی، تولید اتیلن و نشت یونی در چهار دوره با فواصل زمانی 15 روزه (روزهای صفر، 20، 40 و 60) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد اعمال تیمارها موجب جلوگیری از کاهش وزن، نشت یونها و تولید اتیلن و همچنین باعث حفظ اسید قابل عیارسنجی، مواد جامد محلول و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها شد. از بین غلظتهای مورد استفاده، میوههای تیمارشده با سالیسیلیک اسید (غلظت 4 میلیمولار) و آهن سکوسترین (غلظت 10 میلیگرم بر لیتر) موجب حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی و جلوگیری از تولید اتیلن، کاهش وزن و نشت یونی شدند. میوههای تیمارشده، در نهایت تا روز 40اُم کیفیت خود را حفظ کرده و در روز 60اُم هیچکدام از میوهها بازارپسندی نداشتند.