اثر عصاره برگ حنا و سدیم نیترو پروساید بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عمر گلجایی گل شاخه ‏بریده داوودی (‏Chrysanthemum morifolium‏)‏

صدف نورانی نیاکی؛ راهله ابراهیمی؛ اورنگ خادمی؛ فواد فاتحی

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 181-192

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.302255.1800

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر عصاره برگ حنا و سدیم نیتروپروساید بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی و عمر گلجایی گل شاخه بریده داوودی، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول عصاره برگ حنا در سه سطح (صفر، 100 و 200 ppm)، عامل دوم سدیم نیتروپروساید در سه سطح (صفر، 5/0 و 1 میلی­مولار) و عامل سوم زمان نمونه­برداری ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی اسید جیبرلیک و سولفات روی بر ترکیدگی میوه و خصوصیات کمی ‌و کیفی انار ‏رقم ملس ساوه

خدیجه کرمی؛ جواد عرفانی مقدم؛ مسعود بازگیر؛ اورنگ خادمی

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 317-328

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.273643.1583

چکیده
  در این پژوهش، به منظور کاهش ترکیدگی و بهبود ویژگی­های کمی ‌و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه، از تیمار اسیدجیبرلیک (صفر، 30 و 60 میلی­گرم در لیتر) و سولفات روی (صفر، 1500 و 3000 میلی­گرم در لیتر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. محلول­پاشی اسیدجیبرلیک و سولفات روی در سه مرحله از رشد میوه در ...  بیشتر

بررسی تکمیلی دورگ‌های بی‌دانۀ جدید به‌دست‌آمده از تلاقی برخی رقم‌های دانه‌دار و بی‌دانۀ انگور

علیرضا رحیمی؛ علی عبادی؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ مجید اسمعیلی؛ اورنگ خادمی؛ امید گودرزی

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 1-13

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.128839.835

چکیده
  در این تحقیق به‌منظور دستیابی به نژادگان (ژنوتیپ)های برتر برای کاربردهای تازه‌خوری و کشمشی، چهار رقم بی‌دانۀ ایرانی به‌عنوان والد پدری و هفت رقم دانه‌دار به‌عنوان والد مادری با یکدیگر تلاقی داده شدند. از مجموع 1400 نتاج به‌دست‌آمده به ترتیب 322 و 419 نتاج به‌دست‌آمده از 28 نوع تلاقی در طی دو سال 1389 و 1390، در کنار والد پدری و همچنین رقم‌های ...  بیشتر

ارزیابی تأثیر محلول‌پاشی جیبرلین و کلسیم در مراحل مختلف رشدی بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه ای

میثم محمدی؛ مهدی صیدی؛ اورنگ خادمی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 823-832

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.211788.1048

چکیده
  به‌منظور بهبود عملکرد و کیفیت فلفل دلمه­ای در شرایط گرم و خشک استان ایلام، تأثیر محلول­پاشی با اسید جیبرلیک (50 میلی­گرم بر لیتر) و  کلسیم (5/0 درصد) در دو مرحله از رشد (اوایل و اواخر فصل برداشت، به ترتیب 70 و 120 روز پس از کاشت نشاءها) هرکدام با دو یا سه بار تکرار محلول­پاشی در هر مرحله بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای رقم "کالیفرنیا ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر بسته‌بندی نانو سیلیکات و پلی‌اتیلن بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری میوۀ خرمالو (Diospyros kaki Thunb)

فهیمه نصر؛ ولی ربیعی؛ فرهنگ رضوی؛ اورنگ خادمی

دوره 48، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 203-217

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.213319.1059

چکیده
  عمر کوتاه و حساسیت به سرمازدگی بزرگ‌ترین مشکل پس از برداشت رقم‌های خرمالو است. از جمله تیمارهای مؤثر در افزایش ماندگاری پس از برداشت میوه­ها استفاده از فناوری نانو است. در این پژوهش تأثیر به کارگیری ظرف‌های نانو سیلیکات، ظرف‌های پلی­اتیلن معمولی و بدون بسته­­بندی (شاهد) بر حفظ خواص کیفی میوۀ خرمالو رقم کرج در چهل روز انبارداری ...  بیشتر