علوم میوه
برآورد وراثت‌پذیری، همبستگی صفات عملکردی و ارزیابی میوه‌شناختی نتاج سیب

حمید کوه نشین لیلی؛ حسن حاج نجاری؛ داوود بخشی

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 291-300

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.227424.1186

چکیده
  به‌منظور بررسی برخی از مهم­ترین ویژگی­های 560 نتاج بارور تنی و ناتنی سیب در سال‌های 1393 و 1394، پژوهشی روی درختان 7-6 ساله مستقر در باغ دورگ (هیبرید) واقع در ایستگاه تحقیقات مشکین‌آباد کرج صورت پذیرفت. این نتاج دورگ زودرس و متوسط رس در سال‌های 1385 و 1386 از بین 7000 دانهال به‌دست‌آمده از 44 ترکیب تلاقی (1384-1383)، بر پایۀ نشانگرهای ریخت‌شناختی ...  بیشتر

تأثیر پوشش‌های مختلف پس از برداشت بر میزان رنگ و آنتوسیانین انار ملس ساوه در دورة انبارداری سرد

حسین میغانی؛ محمود قاسم‌نژاد؛ داود بخشی

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 753-762

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.127226.794

چکیده
  رنگ پوست و بذر پوشینة (آریل) انار (بخش خوراکی) از شاخص‌هایی است که کیفیت میوه و انتخاب مصرف‌کننده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این پژوهش تأثیر سه نوع پوشش (کیتوزان 1 و 2 درصد، واکس ژداسول و واکس بریتکس) بر شاخص‌های رنگ آریل و آنتوسیانین‌های موجود در آب انار رقم ملس ساوه در دورة 120 روز انبارداری در دمای 5/4 درجۀ سلسیوس بررسی شد. شاخص‌های ...  بیشتر

بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب‌سوختگی و شاخص‌های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه

حسین میغانی؛ محمود قاسم نژاد؛ داود بخشی

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 491-499

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.59811

چکیده
  آفتاب‌سوختگی عارضه‌ای فیزیولوژیکی است که با کاهش کیفیت میوة انار، سالانه آسیب و زیان زیادی به باغداران وارد می‌کند. در این پژوهش، تأثیر کائولین بر حفظ کیفیت و کاهش آفتاب‌سوختگی میوة انار رقم ملس ترش ساوه بررسی شد. درختان انار طی فصل رشد در سه مرحله به ترتیب 45، 75 و 105 روز پس از تشکیل میوه با چهار سطح کائولین فرآوری شده (0، 5/2، 5 و 10 درصد) ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در چهار ژنوتیپ‏ بادام پیوند‌شده روی پایۀ GF677 تحت تنش شوری

علی مومن پور؛ علی ایمانی؛ داود بخشی؛ حامد رضایی

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 409-427

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55862

چکیده
  ترکیب پایه و پیوندک، خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی برگ و ریشۀ‏ بادام را در شرایط شوری، تحت‌تأثیر قرار می‏دهد. در این پژوهش، آثار شوری آب بر خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی برگ و ریشۀ‏ تعدادی از ژنوتیپ‏ها و ارقام بادام بررسی شد. ژنوتیپ‏های ‌مطالعه‌شده شامل مامایی، نان‏پاریل، A200 و 1-25 پیوند‌شده روی پایۀ GF677 و پایۀ GF677 (پیوند‌نشده) ...  بیشتر