ساز‌و‌کارهای دفاعی مورفولوژیک، رشدی و بیوشیمیایی تحمل به خشکی در ارقام انتخابی تجاری سیب

حامد اکبری؛ حسن حاج نجاری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 تیر 1401

https://doi.org/10.22059/ijhs.2022.319911.1903

چکیده
  بررسی‌های فنوتیپی و عملکردی 93 رقم و نژادگان سیب پس از وقوع تنش خشکی شدید منجر به شناسایی 14 رقم تجاری و دو نژادگان گردید که از توانایی حفظ محصول تا زمان رسیدن برخوردار بودند. مطالعات تکمیلی پساتنش با ارزیابی 14 مولفه مرفولوژیک و ویژگی‌های رشدی مانند ارتفاع درخت، سطح سایه‌گستر، محیط تنه و شدت تظاهر صفات عادت رشد با هدف شناسایی ساز‌وکارهای ...  بیشتر

بررسی توزیع عناصر (پتاسیم، سدیم و کلر) در برخی ژنوتیپ‌های انگور (Vitis vinifera) در شرایط شوری

حمیدرضا طحانیان؛ علی عبادی؛ مریم شهبازی؛ حسین لسانی

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-9

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.63835

چکیده
  شوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تنش‌های محیطی، تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی را با مخاطره روبرو کرده است. آیندۀ تولید انگور (Vitis vinifera L.) به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات اقتصادی بخش باغبانی درگرو اصلاح و استفاده از پایه‌های مقاوم به­شوری است. هدف از این پژوهش بررسی تحمل شوری و چگونگی توزیع یون‌های مرتبط با تنش شوری در شش ...  بیشتر

علوم میوه
بررسی تغییرپذیری‌های عناصر غذایی، ویژگی‌های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین‌گونه‌ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم

حامد دولتی بانه

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 33-44

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.58210

چکیده
  انتخاب انگورهای متحمل به شوری به‌عنوان پایه یا رقم و یافتن شاخص­هایی برای غربال ژنوتیپ­های متحمل، بسیار اهمیت دارد. به این منظور تأثیر چند غلظت کلرید سدیم (0، 50، 100 و 150 میلی‌مولار) روی طول ریشه، وزن خشک‌ریشه و ساقه، شدت آسیب‌‌های شوری، پرولین، قندهای محلول، محتوای آب نسبی، میزان سدیم، کلر، پتاسیم و نیترات برگ رقم‌های رشه، ریش‌بابا، ...  بیشتر