مهین سعیدی؛ حبیب شیرزاد؛ پرویز نوروزی؛ قادر قاسمی
چکیده
استفاده از تیمارهایی از جمله نانوکودها و شبههورمونها در کشتهای بدون خاک از عوامل مهم تاثیرگذار در کمیت و کیفیت محصولات باغی میباشند. به منظور بررسی برهمکنش نانوپتاسیم (صفر، 1، 2 و 3 گرم در لیتر) و سدیمنیتروپروساید (صفر، 200، 400 و 600 میکرومول در لیتر) بر گیاه توتفرنگی رقم کامارزا در سیستم کشت بدون خاک، آزمایشی به صورت ...
بیشتر
استفاده از تیمارهایی از جمله نانوکودها و شبههورمونها در کشتهای بدون خاک از عوامل مهم تاثیرگذار در کمیت و کیفیت محصولات باغی میباشند. به منظور بررسی برهمکنش نانوپتاسیم (صفر، 1، 2 و 3 گرم در لیتر) و سدیمنیتروپروساید (صفر، 200، 400 و 600 میکرومول در لیتر) بر گیاه توتفرنگی رقم کامارزا در سیستم کشت بدون خاک، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد همه خصوصیات مورفولوژیک از جمله تعداد میوه، طول و قطر میوه و وزن میوه از لحاظ آماری، تفاوت معنیداری با نمونههای شاهد داشتند. بیشترین تعداد، طول و وزن میوه در تیمار 400 میکرومول در لیتر سدیمنیتروپروساید و 1 گرم در لیتر نانوپتاسیم مشاهده شد. نتایج نشان داد تمامی خصوصیات فیتوشیمیایی و فعالیتهای آنتیاکسیدانی و آنزیمی از لحاظ آماری در سطح احتمال یک درصد دارای تفاوت معنیداری با نمونه های شاهد بودند. بیشترین میزان فنل کل در تیمار ترکیبی (2 گرم بر لیتر نانوپتاسیم و 400 میکرومول در لیتر سدیمنیتروپروساید) مشاهده گردید و بیشترین میزان فعالیت آنزیم PAL نیز مربوط به تیمار ترکیبی (3 گرم در لیتر نانوپتاسیم و 600 میکرومول در لیتر سدیمنیتروپروساید) بود. بهطور کلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد تیمار نانوپتاسیم و سدیمنیتروپروساید میتواند کمیت، کیفیت و بازارپسندی میوه توتفرنگی را به طور قابل ملاحظهای افزایش دهد.