1. اثر کاربرد قارچ تریکودرما (‏Trichoderma harzianum‏) بر خصوصیات بیوشیمیایی و رنگیزه‌های ‏فتوسنتزی گیاه ریحان تحت تنش خشکی

مجتبی صلاحی استاد؛ بهرام عابدی؛ یحیی سلاح ورزی

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 999-1009

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.303476.1818

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر کاربرد قارچ تریکودرما در شرایط تنش خشکی بر خصوصیات بیوشیمیایی و رنگیزه­های فتوسنتزی گیاه ریحان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اول آبیاری در سه سطح (50، 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی) و عامل دوم تلقیح با قارچ تریکودرما در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح با قارچ تریکودرما ) بودند. نتایج ...  بیشتر

2. اثر دور آبیاری و محلول‌پاشی تیتانیوم به دو فرم نانو و غیر نانو بر خصوصیات رشدی و عملکردی گل ‏محمدی (‏Rosa × damascena Mill.‎‏)‏

یحیی سلاح ورزی؛ مریم کمالی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 701-710

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.286694.1694

چکیده
  خشکی از عوامل مهم محدودکننده تولیدات باغی است و این موضوع در مناطق خشک و نیمه‌خشک از اهمیت بیشتری برخوردار است. با توجه به اهمیت نانوتکنولوژی در بهبود روش‌های موجود در گیاهان باغی این آزمایش روی گل محمدی (Rosa× damascena Mill) به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و درسه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در بهار و تابستان ...  بیشتر

3. افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت سیب گلاب با استفاده از پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا و اسانس ‏آویشن شیرازی

منا قاضی مقدم؛ یحیی سلاح ورزی؛ بهرام عابدی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 899-911

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.275581.1599

چکیده
  سیب گلاب یک رقم تجاری ایران است که به‌دلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوه­ای‌شدن در اثر آسیب­های مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار صورت پذیرفت. عامل اول پوشش خوراکی در پنج سطح (ژل آلوئه‌ورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی، ژل آلوئه­ورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی ...  بیشتر

4. تاثیر ریزموجودات مفید روی پاسخ‌های مورفوفیزیولوژیکی انار رقم شیشه‌کپ تحت تنش شوری

محمد عارف پوریان؛ غلامحسین داوری نژاد؛ یحیی سلاح ورزی

دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 441-447

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.53495

چکیده
  ریزموجودات مفید (EM)، یکی از کود‏های زیستی تجاری شامل باکتری‏های فتوسنتزی، باکتری‏های اسید‏ لاکتیک، قارچ و اکتینومیست‏هاست. برای ارزیابی اثر ریزموجودات مفید (صفر و 1 درصد) و تنش شوری (0، 50، 100 و 150 میلی‏مولار) بر صفات مورفوفیزیولوژیک انار رقم شیشه‏کپ، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در گلخانۀ ...  بیشتر