بررسی تغییرات غلظت عناصر غذایی در برگ مکزیکن لایم (‏Citrus aurantifolia Swingle‏) طی ‏پیشرفت بیماری جاروک

طاهره رئیسی؛ مرتضی گل محمدی؛ علی اسدی کنگرشاهی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 731-741

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.296199.1761

چکیده
  بیماری جاروک مکزیکن لایم، که توسط Candidatus Phytoplasma aurantifolia ایجاد می‌شود، مهم‌ترین عامل محدودکننده تولید این محصول در مناطق جنوبی ایران است. این پژوهش با هدف بررسی تغییرات غلظت عناصر غذایی در برگ نهال‌های ریشه‌دار مکزیکن‌لایم آلوده‌شده با فیتوپلاسما و مکزیکن‌لایم سالم طی پیشرفت بیماری (330-90 روز) و امکان جداسازی نهال‌های سالم و آلوده ...  بیشتر

علوم میوه
بررسی چندشکلی نشانگرهای مولکولی SSR و ISSR در نژادگان‌های مختلف لیموترش بدون علائم بیماری جاروک

سمانه راهب؛ محمود قاسم نژاد؛ بهروز گلعین؛ مرتضی گل محمدی؛ عاطفه صبوری

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 1-11

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.215996.1086

چکیده
  لایم‌ها به دلیل کیفیت و اسیدیتۀ بالای عصارۀ میوه، به‌صورت تازه خوری و فرآوری شده استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر، رخداد بیماری جاروک، باعث بین رفتن هزاران اصله درخت لایم در جنوب ایران ‌شده است. مهم‌ترین روش کنترل این بیماری، کاشت نژادگان (ژنوتیپ)های متحمل است. بنابراین، در این پژوهش، تنوع ژنتیکی 33 نژادگان مختلف لایم بدون علائم ...  بیشتر