فرهاد پیرزاد؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ علیرضا طلایی؛ حسین لسانی
چکیده
از مشکلات اصلی میوه انار طی انبارمانی، خسارت سرمازدگی در دمای پایینتر از 5 درجه سلسیوس بوده که با قهوهای شدن پوست، بذر پوشینهها و کاهش کیفیت تغذیهای آنها همراه است. در این پژوهش اثر تیمارهای ترکیبی آرژنین (صفر، 1 و 2 میلیمولار) و متیل جاسمونات (صفر، 1/0 و 2/0 میلیمولار) بهصورت محلولپاشی روی درخت، طی سه مرحله 60، 40 و 20 روز ...
بیشتر
از مشکلات اصلی میوه انار طی انبارمانی، خسارت سرمازدگی در دمای پایینتر از 5 درجه سلسیوس بوده که با قهوهای شدن پوست، بذر پوشینهها و کاهش کیفیت تغذیهای آنها همراه است. در این پژوهش اثر تیمارهای ترکیبی آرژنین (صفر، 1 و 2 میلیمولار) و متیل جاسمونات (صفر، 1/0 و 2/0 میلیمولار) بهصورت محلولپاشی روی درخت، طی سه مرحله 60، 40 و 20 روز قبل از برداشت به منظور کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت تغذیهای آریلهای میوه انار در دمای 5/0±4 درجه سلسیوس در روزهای صفر، 30، 60، 90 و 120 روز انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمار ترکیبی آرژنین 2 میلیمولار و متیل جاسمونات 1/0 میلیمولار سبب کاهش میزان خسارت سرمازدگی (74/37 درصد)، نشت یونی (42/31 درصد) و مالوندیآلدهید (46/29 درصد) در میوههای انار شد. همچنین میوههای انار تیمار شده میزان آسکوربیک اسید، فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالایز، میزان فنل کل و آنتوسیانین بالاتر و میزان فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز کمتری داشتند که در نهایت منجر به افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها شد. این تیمار سبب افزایش فعالیت آنزیمی آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز به ترتیب به میزان 04/9، 18/8 و 21/44 درصد در مقایسه با شاهد شد که در نتیجه آن تجمع هیدروژن پراکسید در این میوهها کاهش یافت. بنابراین تیمار ترکیبی آرژنین و متیل جاسمونات از طریق بهبود سیستم آنتیاکسیدانی و کاهش میزان خسارت سرمازدگی منجر به افزایش کیفیت تغذیهای، حفظ سیالیت غشا سیتوپلاسمی و بازار پسندی میوههای انار شده است.
محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ علی رضا طلایی؛ حسین لسانی
چکیده
در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف متیل جاسمونات بهصورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانهای پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5/0±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد بهمدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلیمولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت ...
بیشتر
در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف متیل جاسمونات بهصورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانهای پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5/0±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد بهمدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلیمولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان آسکوربات پراکسیداز (34 درصد)، کاتالاز (41 درصد) و سوپراکسید دیسموتاز (26 درصد) سبب کاهش در میزان هیدروژن پراکسید (36 درصد) قسمت آریل و پوست میوههای انار شد که در نهایت منجر به افزایش سیالیت غشای سیتوپلاسمی گردید. همچنین قسمتهای آریل و پوست میوههای انار تیمار شده با متیل جاسمونات 2/0 میلیمولار بهطور معنیداری میزان فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز کمتری (47 درصد) نسبت به میوههای شاهد نشان دادند. بهطورکلی کاربرد متیلجاسمونات را میتوان بهعنوان یک روش سودمند جهت حفظ کیفیت تغذیهای میوههای انار از طریق افزایش میزان فعالیت سیستم آنتیاکسیدانی، تلقی کرد.
مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ محمد علی عسکری سرچشمه؛ علیرضا طلایی؛ حسین لسانی
چکیده
انار از جمله میوههای حساس به سرمازدگی است و نگهداری آن در دمای پایینتر از 5 درجۀ سلسیوس منجر به ظهور نشانههای سرمازدگی میشود. این پژوهش بهصورت یک آزمایش ترکیبی از تیمار پیش و پس از برداشت غلظتهای مختلف متیلجاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیمولار) بر کاهش سرمازدگی و ترکیبهای پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) و ارزش تغذیهای میوۀ ...
بیشتر
انار از جمله میوههای حساس به سرمازدگی است و نگهداری آن در دمای پایینتر از 5 درجۀ سلسیوس منجر به ظهور نشانههای سرمازدگی میشود. این پژوهش بهصورت یک آزمایش ترکیبی از تیمار پیش و پس از برداشت غلظتهای مختلف متیلجاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیمولار) بر کاهش سرمازدگی و ترکیبهای پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) و ارزش تغذیهای میوۀ انار رقم ملس ساوه انجام شد. میوهها در دمای 1±4 درجۀ سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 4 ماه نگهداری شدند. تیمار 2/0 میلیمولار متیلجاسمونات بهطور معنیداری سبب کاهش شاخص سرمازدگی، میزان نشت یونی و مالوندیآلدئید به ترتیب به میزان 54، 20 و 27 درصد شد. میوههای تیمارشده با سطح 2/0 میلیمولار متیلجاسمونات دارای ترکیبهای فنلی، آنتوسیانینهای کل، ظرفیت پاداکسندگی و فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز بیشتری در مقایسه با شاهد داشتند. همچنین میوههای انار تیمارشده با متیلجاسمونات درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول کل و pH کمتر، ویتامین ث و اسید کل بیشتری در مقایسه با میوههای شاهد داشتند. بهطورکلی متیلجاسمونات را میتوان بهعنوان یک روش سودمند و کاربردی برای افزایش مقاومت میوههای انار به آسیب سرمازدگی و بازدارندۀ کاهش ارزش تغذیهای میوهها در مدت انبارمانی و انتقال آنها به بازار، بهکار برد.