رقیه جوانپور؛ رضا صالحی محمدی؛ میثم نژاد صاحبی؛ سید جواد موسوی زاده
چکیده
بهمنظور بررسی عملکرد کمّی و کیفی سه تودۀ محلی خربزه (Cucumis melo gr. Inodorus) به نامهای زردجلال، آناناسی و خاتونی پژوهشی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار در مزرعۀ تحقیقاتی جهاد دانشگاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. پنج رقم کــــدوی هیبرید تجاری به نامهای Ace، Shintozwa، ShintoHongto، Zuktozwa و Ferro-RZ بهعنوان پایه ...
بیشتر
بهمنظور بررسی عملکرد کمّی و کیفی سه تودۀ محلی خربزه (Cucumis melo gr. Inodorus) به نامهای زردجلال، آناناسی و خاتونی پژوهشی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 16 تیمار و سه تکرار در مزرعۀ تحقیقاتی جهاد دانشگاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. پنج رقم کــــدوی هیبرید تجاری به نامهای Ace، Shintozwa، ShintoHongto، Zuktozwa و Ferro-RZ بهعنوان پایه استفاده شدند. هر تودۀ زردجلال، آناناسی و خاتونی غیرپیوندی نیز بهمنزلۀ شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که اثرات پایه و پیوندک بر بسیاری از صفات کمّی و کیفی از نظر آماری معنادار بود. براساس نتایج بهدستآمده، تودۀ زردجلال روی پایۀ Zuktozwa با 76/4 عدد، بیشترین تعداد میوه در بوته را ثبت کرد. این درحالی است که تودۀ زردجلال روی پایۀ Shintozwa تعداد میوۀ بازارپسند بیشتر (16/3 عدد) و عملکرد تکبوتۀ بالاتری (44/8 کیلوگرم) را نسبت به سایر تودهها و پایهها نشان داد. تودۀ آناناسی روی پایۀ Zuktozwa بیشترین قطر محل پیوند، قطر پایه و قطر پیوندک را داشت. تودۀ زردجلال و آناناسی روی پایۀ Zuktozwa با 89/12 و 72/12 درصد، بیشترین مادۀ خشک اندام هوایی را تولید کرد. تودۀ آناناسی روی پایۀ Zuktozwa با 86/11درصد، مادۀ خشک میوۀ بالاتری داشت. قطر حفرۀ بذری در میوههای تودۀ زردجلال پیوندشده روی پایۀ Zuktozwa با 5/9 میلیمتر بیشتر از سایر تودهها و پایهها بود. تودۀ آناناسی روی پایۀ Zuktozwa از طول میوه، قطر میوه و قطر گوشت کمتری برخوردار بود. تودۀ آناناسی پیوندشده روی پایۀ Zuktozwa با 11 واحد بریکس، شیرینترین میوهها را تولید کرد.
رقیه جوانپور؛ سید ضیا نصرتی؛ میثم نژاد صاحبی
چکیده
پژوهش حاضر در بهار و تابستان سال زراعی 1389 با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی تنظیمکنندۀ رشد فنیل فتالامات بر عملکرد و اجزای عملکرد سه سبزی میوهای شامل گوجهفرنگی، بادنجان و خیار و کلمپیچ بهعنوان یک نوع سبزی برگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل زمان محلولپاشی و تعداد دفعات محلولپاشی ...
بیشتر
پژوهش حاضر در بهار و تابستان سال زراعی 1389 با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی تنظیمکنندۀ رشد فنیل فتالامات بر عملکرد و اجزای عملکرد سه سبزی میوهای شامل گوجهفرنگی، بادنجان و خیار و کلمپیچ بهعنوان یک نوع سبزی برگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل زمان محلولپاشی و تعداد دفعات محلولپاشی با فنیل فتالامات اسید (غلظت هزار میلیگرم در لیتر) بود. گیاهانی بدون محلولپاشی بهمنزلۀ شاهد در نظر گرفته شدند. اولین مرحلۀ محلولپاشی در زمان شروع گلدهی بود و دو نوبت بعدی به فواصل 15 روز درمجموع تا 3 بار و در مورد خیار تا چهار بار تکرار شدند. نتایج آزمایش در مورد گوجهفرنگی نشان داد بیشترین تعداد میوه در بوته (73 عدد)، بیشترین عملکرد بوته (5 کیلوگرم) و عملکرد در واحد سطح (10 کیلوگرم) از محلولپاشی در شروع گلدهی به دست آمد. بررسی عملکرد خیار نشان داد بیشترین تعداد میوه (41 عدد) و عملکرد بوته (4/6 کیلوگرم) به محلولپاشی در زمان گلدهی اختصاص داشت. در مورد بادنجان بالاترین مقادیر تعداد میوه در بوته (7/6 عدد)، وزن تکمیوه (3/447 گرم) و عملکرد تکبوته (3 کیلوگرم) مربوط به تیمار اول محلولپاشی (قبل از بازشدن گلها) و تیمار دوم محلولپاشی (دو هفته بعد از بازشدن گلها) بود. مطالعۀ تیمار محلولپاشی روی کلمپیچ نیز آشکار ساخت سنگینترین هد کلم (4/2 کیلو گرم به ازای هر هد) و بیشترین وزن کل تکبوته (680/3 کیلوگرم) از محلولپاشی در سه نوبت محلولپاشی (بعد از استقرار نشاها، دو هفته بعد از اولین مرحله و دو هفته بعد از دومین مرحلۀ محلولپاشی) به دست آمد.