مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ محمدعلی عسگری سرچشمه
چکیده
شوری خاک یکی از تنشهای مهم غیر زنده است که با بر هم زدن تعادل عناصر معدنی، رشد و باردهی گیاهان را تحت تأثیر قرار میدهد. در این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر تغذیه کلسیم و پتاسیم بر افزایش تحمل شوری درخت سیب، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در طی دو سال انجام شد که در آن از شش محلول غذایی جهت شبیه سازی سطوح مختلف تنش ...
بیشتر
شوری خاک یکی از تنشهای مهم غیر زنده است که با بر هم زدن تعادل عناصر معدنی، رشد و باردهی گیاهان را تحت تأثیر قرار میدهد. در این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر تغذیه کلسیم و پتاسیم بر افزایش تحمل شوری درخت سیب، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در طی دو سال انجام شد که در آن از شش محلول غذایی جهت شبیه سازی سطوح مختلف تنش که حاوی مقادیر متفاوتی از نمک کلریدسدیم به همراه تغذیه کلسیم، پتاسیم و منیزیم بود، استفاده شد. طبق نتایج، نهالهای روی پایه MM111 در هر دو سال سریعترین و بیشترین علایم رنگ پریدگی و خشکیدگی برگ را نشان دادند و پایه M9 نسبت به دو پایه دیگر در طی هر دو سال آزمایش علایم کمتری را نشان داد. میزان همبستگی بین درصد برگهای خشکیده شده، ریزش برگها و محدودیت رشد رویشی با درصد کلر برگها در طی هر دو سال بالاتر از همبستگی آن با درصد سدیم برگ بود. همچنین نتایج نشان داد نهالهای تغذیه شده با محلول غذایی D (5 میلی مولار KNO3، 5/3 میلی مولار Ca (NO3)2، 57/3 میلی مولار MgSO4 و 6 میلی مولار NaCl) توانستند در طی هر دو سال آزمایش علایم تنش شوری کمتری را نشان داده و رشد خود را حفظ کنند. نهالهای روی پایه M9 در طی مدت زمان تنش شرایط بهتری داشتند و پس از پایان تنش نیز دارای قدرت زندهمانی و برگشتپذیری بالاتری از دو پایه دیگر بودند.
مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ علیرضا طلایی
چکیده
قهوهایشدن آنزیمی یکی از واکنشهای مهم است که در میوه و سبزیهای زیادی منجر به کاهش کیفیت پس از برداشت آنها میگردد. به منظور مطالعه نقش احتمالی برخی ترکیبات مهم در این ناهنجاری و نحوهی تغییرات آنها طی انبارمانی، آزمایشی در قالب طرح تصادفی در گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی دانشگاه تهران روی میوه سیب رقم فوجی اجرا شد. در ...
بیشتر
قهوهایشدن آنزیمی یکی از واکنشهای مهم است که در میوه و سبزیهای زیادی منجر به کاهش کیفیت پس از برداشت آنها میگردد. به منظور مطالعه نقش احتمالی برخی ترکیبات مهم در این ناهنجاری و نحوهی تغییرات آنها طی انبارمانی، آزمایشی در قالب طرح تصادفی در گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی دانشگاه تهران روی میوه سیب رقم فوجی اجرا شد. در این تحقیق سرعت قهوهایشدن بافت میوه، فعالیت آنزیم پلیفنولاکسیداز، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، محتوای فنولها و میزان پراکسیده شدن لیپیدهای غشاء در طی 180 روز انبارمانی در 5 زمان مورد آزمایش قرار گرفت. بر اساس نتایج، ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیم پلیفنولاکسیداز در طی 90 روز انبارمانی تغییر معنیداری نداشتند، اما پس از 135 روز بهطور معنیداری کاهش یافتند. در پایان 180 روز انبارمانی، کمترین فعالیت این آنزیم ثبت شد. محتوای فنولها در طی انبارمانی تغییر محسوسی نشان نداد. مقدار پراکسیدهشدن لیپیدها پس از 90 روز انبارمانی، افزایش معنیداری یافت. قهوهایشدن بافت میوه با قدری کاهش در اواسط انبارمانی، در 135 روز افزایش معنیداری نشان داد و تا انتهای انبارمانی این مقدار را حفظ نمود. بنابرین میتوان پیش بینی نمود که در رقم فوجی، محتوای فنولها در قهوهایشدن بافت میوه همانند فعالیت آنزیم پلیفنولاکسیداز اهمیت بالایی دارد و علاوه بر این، فاکتور پراکسیدهشدن لیپیدها نیز در این فرایند حایز اهمیت میباشد.
مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ علیرضا طلایی
چکیده
در این تحقیق تأثیر تغذیۀ آهن و نیتروژن، در سه سطح (کلات آهن با غلظتهای 0، 5 و 10 قسمت در میلیون (پیپیام) و نیترات آمونیوم با غلظتهای 0، 40 و 60 قسمت در میلیون) بر درصد عنصرهای نیتروژن، پتاسیم و فسفر برگ و میوه در زمان برداشت و برخی از ویژگیهای کیفی محصول سیب رقم فوجی طی انبارمانی بررسی شد. بنابر نتایج این پژوهش، سطوح نیتروژن استفادهشده ...
بیشتر
در این تحقیق تأثیر تغذیۀ آهن و نیتروژن، در سه سطح (کلات آهن با غلظتهای 0، 5 و 10 قسمت در میلیون (پیپیام) و نیترات آمونیوم با غلظتهای 0، 40 و 60 قسمت در میلیون) بر درصد عنصرهای نیتروژن، پتاسیم و فسفر برگ و میوه در زمان برداشت و برخی از ویژگیهای کیفی محصول سیب رقم فوجی طی انبارمانی بررسی شد. بنابر نتایج این پژوهش، سطوح نیتروژن استفادهشده تأثیر معنیداری بر صفات کمی و کیفی میوه نداشت و تنها میزان ویتامین ث میوه را بهطور معنیداری افزایش داد. سطوح آهن بهکار برده شده بهطور معنیداری درصد کاهش وزن میوه در دورۀ انبارمانی را کاهش داد. تأثیر انبارمانی بر برخی از شاخصهای کیفی میوه معنیدار بود و منجر به کاهش کیفیت شد بهطوریکه این افت کیفیت از 95 روز انبارمانی به بعد ملموستر بود. میزان ویتامین ث، سفتی بافت، وزن خشک و اسیدهای آلی (اسیدیته) میوه در مدت انبارمانی کاهش معنیداری داشت. تیمار نیتروژن سبب افزایش معنیدار محتوای نیتروژن برگ و میوه شد، اما پتاسیم برگ و میوه را کاهش داد. تأثیر تیمار آهن بر میزان این سه عنصر در برگ و میوه معنیدار نبود و تنها پتاسیم میوه را بهطور معنیداری کاهش داد. بهطورکلی نتایج این تحقیق نشاندهندۀ نگهداری سهماهۀ این رقم بدون کاهش کیفیت است.
مصباح بابالار؛ مینا محبی؛ محمد علی عسکری؛ علیرضا طلایی
چکیده
اثــر محلولپاشی آهن و کاربرد خاکی نیتروژن هر یک در سه سطح متفاوت (آهن: صفر، 5 و 10 میلیگرم در لیتر و نیتروژن: صفر، 40 و 60 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد و برخی خصوصیات کیـفی محصول سیـــب رقم فوجیdomestica cv. Fuji)(Malus پیوندشده روی پایۀ مالینگ ((M9واقع در قطعۀ آزمایشی سیب دانشگاه تهران در سال 1392 مطالعه شده است. این پژوهش بهصورت آزمایش ...
بیشتر
اثــر محلولپاشی آهن و کاربرد خاکی نیتروژن هر یک در سه سطح متفاوت (آهن: صفر، 5 و 10 میلیگرم در لیتر و نیتروژن: صفر، 40 و 60 میلیگرم در کیلوگرم) بر عملکرد و برخی خصوصیات کیـفی محصول سیـــب رقم فوجیdomestica cv. Fuji)(Malus پیوندشده روی پایۀ مالینگ ((M9واقع در قطعۀ آزمایشی سیب دانشگاه تهران در سال 1392 مطالعه شده است. این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. براساس نتایج این پژوهش، افزایش سطوح آهن، منجر به افزایش معناداری در محتوای فنولی و درصد مادۀ خشک میوه شد. افزایش سطوح نیتروژن نیز سبب افزایش سفتی میوه، افزایش محتوای فنولی، کاهش اسید آسکوربیک، افزایش مادۀ خشک، کشیدگی میوه و کاهش رنگگیری پوست میوه شد. اثر متقابل نیتروژن و آهن نیز بر سفتی میوه، محتوای فنولی، میزان اسید آسکوربیک، مادۀ خشک، عملکرد، کشیدگی میوه و شاخصهای رنگی پوست میوه (*a*, b) معنادار بود. درمجموع میتوان غلظت 60 میلیگرم در کیلوگرم نیتروژن بهازای هر درخت را برای بهبود خصوصیات کیفی این رقم مناسب دانست، ولی بهنظر میرسد به غلظتهای بیشتری از آهن برای تأثیرگذاری نیاز است.