سهیلا احمدخانی؛ علی سلیمانی؛ فرهنگ رضوی؛ عزیزاله خیری
چکیده
میوه زغالاخته منبع مهمی از ویتامینها و ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده و حفظ ارزش غذایی، کیفیت ظاهری و سفتی بافت میوه در شرایط پس از برداشت از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش اثر تیمار پساز برداشت فنیلآلانین (صفر، 2، 4، 6 میلیمولار) و زمان انبارمانی (7، 14 و 21 روز) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زغالاخته طی مدت انبارمانی ...
بیشتر
میوه زغالاخته منبع مهمی از ویتامینها و ترکیبات آنتیاکسیدانی بوده و حفظ ارزش غذایی، کیفیت ظاهری و سفتی بافت میوه در شرایط پس از برداشت از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش اثر تیمار پساز برداشت فنیلآلانین (صفر، 2، 4، 6 میلیمولار) و زمان انبارمانی (7، 14 و 21 روز) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زغالاخته طی مدت انبارمانی بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. میوهها بلافاصله پس از تیمار در سردخانهای با دمای 1± 2 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±85 درصد قرار گرفتند. براساس نتایج، بالاترین محتوی آنتوسیانین (mg CYN-3-GLU /100g FW 6/2)، فلاونوئید (mg QE/100g FW 16/13)، فنل کل (mg GAE/100g FW 80/371)، مواد جامد محلول (66/17 درصد) در هفته سوم و همچنین بیشترین میزان آسکوربیکاسید (mg/100g FW 89/26) در تیمار 2 میلیمولار فنیلآلانین مشاهده شد. کمترین میزان پراکسیدهیدروژن µmol/100g FW) 36/0) و سرمازدگی و بیشترین میزان پرولین ( mg/g FW36/0) در هفته سوم در تیمار 6 میلیمولار فنیلآلانین مشاهده شد. بطور کلی نتایج نشان داد برای نیل به هدف مهم انبارمانی زغالاخته در سردخانه که حفظ شاخصهای فیزیکی و شیمیایی مطلوب این میوه و ماندگاری بیشتر نسبت به نگهداری در دمای معمولی میباشد، تیمار 2 میلیمولار فنیلآلانین میتواند مناسبترین تیمار باشد.
ساناز مولائی؛ ولی ربیعی؛ علی سلیمانی؛ فرهنگ رضوی
چکیده
انار (Punica granatum L.) از میوههای نیمهگرمسیری و حساس به سرمازدگی است، لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیتهایی همراه میباشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (0، 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی، کیفیت تغذیهای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهبرداری ...
بیشتر
انار (Punica granatum L.) از میوههای نیمهگرمسیری و حساس به سرمازدگی است، لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیتهایی همراه میباشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (0، 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی، کیفیت تغذیهای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهبرداری جهت سنجش صفات مورد نظر طی سه دوره 30، 60 و 90 روزه انجام گرفت. نتایج نشان داد تیمار ژل آلوئهورا درصد سرمازدگی و پوسیدگی را به طور معنیداری کاهش داد و پس از 90 روز انبارمانی کمترین میزان سرمازدگی (16/11 درصد) و پوسیدگی (66/18 درصد) در میوههایی تیمارشده با ژل آلوئهورا 80 درصد مشاهده شد. این تیمار همچنین سطح مالوندیآلدهید (به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدهای غشا)، نشت الکترولیت و کاهش وزن میوه را به خوبی کنترل نموده است. علاوه بر این، تیمار 80 درصد آلوئهورا موجب افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز و حفظ میزان اسید آسکوربیک شد. مقادیر بالای فنول کل، فلاونوئید و آنتوسیانین در میوههای تیمار شده با ژل آلوئهورا مشاهده شد که در نتیجه فعالیت بالای آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز و فعالیت پایین آنزیم پلیفنول اکسیداز بود. در نتیجه، کاربرد ژل آلوئهورا با غلظت 80 درصد، به عنوان یک پوشش طبیعی، میتواند و ایمن موجب افزایش تحمل به تنش سرمایی و حفظ خواص کیفی میوه انار در طول دوره انبارمانی شود.
احمد اجنی؛ علی سلیمانی؛ علی اصغر زینانلو؛ اسماعیل سیفی
چکیده
صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی درختان 12 ساله زیتون رقم های زرد و دیره در پاسخ به تغییرات دمایی فصل رشد منطقه طارم (استان زنجان، شمال غرب ایران) در طی دو سال متوالی 1396-1397 مطالعه شد. آزمایش بهصورت کرتهای خردشده در زمان (کرت اصلی شامل نوع رقم و کرت فرعی زمان) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا گردید. نمونهبرداری و یادداشت دادهها ...
بیشتر
صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی درختان 12 ساله زیتون رقم های زرد و دیره در پاسخ به تغییرات دمایی فصل رشد منطقه طارم (استان زنجان، شمال غرب ایران) در طی دو سال متوالی 1396-1397 مطالعه شد. آزمایش بهصورت کرتهای خردشده در زمان (کرت اصلی شامل نوع رقم و کرت فرعی زمان) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا گردید. نمونهبرداری و یادداشت دادهها در چهار زمان مختلف اردیبهشت، تیر، مرداد و مهرماه بهترتیب در دماهای 28، 45، 44 و 36 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج نشان داد فتوسنتز رقم دیره در شرایط تنش حرارتی تیرماه در مقایسه با اردیبهشتماه، حدود دو برابر بیشتر از رقم زرد کاهش یافت. رقم زرد علیرغم داشتن فتوسنتز بالا، میزان رشد و وزن خشک تجمعی شاخسارهای پایینتری داشت که بالا بودن بازده عملکرد میوه در این رقم از دلایل عمده این موضوع بود. تجمع پرولین در بافت برگ رقم دیره نتوانست نقش زیادی در ایجاد تحمل بیشتر در این رقم داشته باشد. میزان کربوهیدراتهای محلول در رقم زرد و در همه مراحل مورد ارزیابی بیشتر از رقم دیره بود. در کل، رقم زرد تحمل بیشتری به افزایش تنش حرارتی در طی فصل رشد نشان داد.