تأثیر تیمار پس از برداشت فنیل آلانین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زغال اخته طی انبارمانی سرد

سهیلا احمدخانی؛ علی سلیمانی؛ فرهنگ رضوی؛ عزیزاله خیری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 تیر 1401

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2022.325698.1943

چکیده
  میوه زغال اخته منبع مهمی از ویتامین ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و حفظ ارزش غذایی، کیفیت ظاهری و سفتی بافت میوه در شرایط پس از برداشت از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش اثر تیمار پس از برداشت فنیل آلانین (صفر، 2، 4، 6 میلی مولار) و زمان انبارمانی (7، 14 و 21 روز) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زغال اخته طی مدت انبارمانی بصورت آزمایش ...  بیشتر

تأثیر ژل آلوئه‌ورا‎ ‎برکاهش سرمازدگی، پوسیدگی و حفظ ویژگی‌های کیفی میوه انار ‏‏(‏Punica granatum L.‎‏) طی دوره انبارمانی

ساناز مولائی؛ ولی ربیعی؛ علی سلیمانی؛ فرهنگ رضوی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 565-580

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.308327.1834

چکیده
  انار (Punica granatum L.) از میوه‌های نیمه­گرمسیری و حساس به سرمازدگی است، لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیت­هایی همراه می­باشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (0، 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی، کیفیت تغذیه­ای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه­برداری ...  بیشتر

بررسی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی رقم‌های زرد و دیره زیتون تحت تنش حرارتی

احمد اجنی؛ علی سلیمانی؛ علی اصغر زینانلو؛ اسماعیل سیفی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 785-795

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.282976.1659

چکیده
  صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی درختان 12 ساله زیتون رقم های زرد و دیره در پاسخ به تغییرات دمایی فصل رشد منطقه طارم (استان زنجان، شمال غرب ایران) در طی دو سال متوالی 1396-1397 مطالعه شد. آزمایش به­صورت کرت­های خردشده در زمان (کرت اصلی شامل نوع رقم و کرت فرعی زمان) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی اجرا گردید. نمونه­برداری و یادداشت داده­ها ...  بیشتر