علوم میوه
صمیرا احمدی پور؛ عیسی ارجی؛ علی عبادی؛ وحید عبدوسی
چکیده
بهمنظور بررسی عکسالعمل به خشکی برخی از ارقام تجاری زیتون، آزمایش گلدانی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در شهرستان گیلانغرب واقع در استان کرمانشاه در سال 1394 در هوای آزاد به اجرا در آمد. تیمارها شامل سه سطح آبیاری بهمیزان 100 (شاهد)، 75 و 50 درصد ظرفیت مزرعه و سه رقم زیتون (زرد، آمیگدالولیا و کنسروالیا) بودند. ...
بیشتر
بهمنظور بررسی عکسالعمل به خشکی برخی از ارقام تجاری زیتون، آزمایش گلدانی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در شهرستان گیلانغرب واقع در استان کرمانشاه در سال 1394 در هوای آزاد به اجرا در آمد. تیمارها شامل سه سطح آبیاری بهمیزان 100 (شاهد)، 75 و 50 درصد ظرفیت مزرعه و سه رقم زیتون (زرد، آمیگدالولیا و کنسروالیا) بودند. نتایج نشان داد که رشد رویشی از قبیل ارتفاع نهال، تعداد و سطح برگ و طول ریشه بهطور معنیداری تحت تأثیر تنش آب، بسته به رقم قرار داشت. ارقام تحت تنش کمآبی، دارای تفاوت معنیداری در میزان فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز بودند. بیشترین میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز در رقم کنسروالیا و تیمار 50% آبیاری مشاهده شد. مقدار فنل، تحت تنش کمآبی افزایش نشان داد. ارقام زرد، آمیگدالولیا و کنسروالیا بهترتیب بیشترین تا کمترین میزان فنل را تحت تیمارهای تنش خشکی در مقایسه با گیاهان شاهد داشتند. میزان مالوندیآلدهید در تیمارهای مختلف تحت تأثیر تنش خشکی دارای تفاوت معنیدار بود. بیشترین افزایش میزان مالوندیآلدهید در تیمار 50% آبیاری در رقم زرد با حدود 57 درصد افزایش در مقایسه با گیاهان شاهد مشاهده شد. بهطورکلی، پاسخ ارقام به تنش خشکی متفاوت بود و هر کدام پاسخی خاص نشان دادند. رشد رویشی شاخساره تحت شرایط تنش خشکی در رقم زرد بیشتر از کنسروالیا و آمیگدالولیا بود و رقم زرد از لحاظ افزایش مقدار فنل و فعالیت پراکسیداز و کاتالاز در شرایط تنش خشکی برتر بود درحالیکه ’کنسروالیا‘ بیشترین افزایش مقدار قند را داشت.
علوم میوه
Isa Arji
چکیده
The present study was carried out during 2007, 2008 and 2009 on 6 olive cultivars to investigate the process of oil and dry matter accumulation in response to warm and dry conditions in Dallaho Olive Research Station of SarpoleZehab, Kermanshah province, Iran. Results showed that oil begins to accumulate in the fruit from July, increases gradually through August and reaches its maximum as the fruit becomes completely black in November. Patterns of oil accumulation over the period of the study varied between cultivars. Dry matter acquisition was continuous and increased with a slow slope in all ...
بیشتر
The present study was carried out during 2007, 2008 and 2009 on 6 olive cultivars to investigate the process of oil and dry matter accumulation in response to warm and dry conditions in Dallaho Olive Research Station of SarpoleZehab, Kermanshah province, Iran. Results showed that oil begins to accumulate in the fruit from July, increases gradually through August and reaches its maximum as the fruit becomes completely black in November. Patterns of oil accumulation over the period of the study varied between cultivars. Dry matter acquisition was continuous and increased with a slow slope in all cultivars during fruit growth. Oil content correlated with the percentage of fruit dry matter, so that Roghani with the highest dry matter had the highest oil content in fresh fruit and dry matter. There was a linear relationship between dry matter and oil content in all cultivars. This relationship varied for different cultivars and was not strong however it can be an indicator of oil content. According to the results, olive cultivars showed different responses to warm conditions and oil accumulation was related to temperature. In conclusion, oil accumulation is a trait that can be influenced by environmental conditions and it depends on olive cultivars.
علی اصغر زینانلو؛ عیسی ارجی؛ محمد رضا تسلیم پور؛ محمد رمضانی ملک رودی؛ محمود عظیمی
چکیده
عوامل مختلفی بهویژه رقم و اقلیم در تولید روغن زیتون با کیفیت مطلوب نقش اساسی دارند. این پژوهش با 12 رقم زیتون در ایستگاههای تحقیقات زیتون (طارم، رودبار، گرگان، کازرون و سرپل ذهاب) بررسی شد. میوههای ارقام در هر منطقه با شاخص برداشت 4ـ 5/4 برداشت شد. دادههای مربوط به ترکیب اسیدهای چرب براساس آزمایش فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوکهای ...
بیشتر
عوامل مختلفی بهویژه رقم و اقلیم در تولید روغن زیتون با کیفیت مطلوب نقش اساسی دارند. این پژوهش با 12 رقم زیتون در ایستگاههای تحقیقات زیتون (طارم، رودبار، گرگان، کازرون و سرپل ذهاب) بررسی شد. میوههای ارقام در هر منطقه با شاخص برداشت 4ـ 5/4 برداشت شد. دادههای مربوط به ترکیب اسیدهای چرب براساس آزمایش فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوکهای کامل تصادفی ارزیابی شد. نتایج نشان داد مقدار اسید پالمیتیک در مناطق گرم سرپل ذهاب و کازرون بهطور کاملاً معنادار بیشتر بود. تشکیل اسید اولئیک بهطور کاملاً معنادار تحتتأثیر رقم و دمای منطقه است. مقدار آن در مناطق طارم، گرگان و رودبار بیشتر از مناطق سرپل ذهاب و کازرون بود. رقم آمفیسیس در تمام مناطق آزمایششده اولئیک اسید بالا داشت. مقدار اسید لینولئیک منطقۀ سرپل ذهاب بیشتر از منطقۀ گرگان بود. نتایج نشان داد از میان ارقام مطالعهشده بهترین ترکیب اسیدهای چرب مربوط به رقم کرونیکی برای مناطق زیتونکاری طارم، رودبار و گرگان و فقط رقم آمفیسیس برای مناطق گرم مناسب بود. رقم شنگه پایینترین کیفیت ترکیب اسیدهای چرب بهویژه در مناطق گرم را داشت.