علوم میوه
1. اثر پوشش خوراکی آلژینات‌سدیم بر ماندگاری میوه توت‌فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa)

سولماز پورعزیز؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ مجید اسماعیلی زاده

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 515-526

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.255508.1435

چکیده
  مصرف توت‎فرنگی تازه به‌دلیل داشتن ویتامین، فنل، آنتوسیانین‌ و دیگر مواد پاداکسنده که در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های مختلف مؤثر است افزایش بسیاری داشته، ولی کاهش ویژگی‌های کمی و کیفی این محصول در طی نگهداری و عرضه به بازار، یکی از چالش‌های مهم محسوب می‌شود. استفاده از فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی، به­دلیل دارا بودن مواد طبیعی ...  بیشتر

علوم میوه
2. ارزیابی تأثیر سالیسیلیک‌اسید بر انبارمانی میوه لیمو‌ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)

مژده یوسفی؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ محمد حسین شمشیری

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1045-1059

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.246332.1351

چکیده
  میوه لیموترش به‌دلیل داشتن ارزش اقتصادی و ترکیبات مفید تغذیه‌ای حائز اهمیت می‌باشد. عدم وجود امکانات انبارداری و بسته‌بندی مناسب منجر به کاهش مصرف لیموی تازه نسبت به سایر روش‌های فرآوری می‌شود. این تحقیق به­منظور بررسی اثر غلظت‌های 0، 1، 2 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک‌­اسید بر انبارمانی (0، 20، 40 و 60 روز) میوه لیموترش در قالب آزمایش ...  بیشتر

علوم میوه
3. ارزیابی تأثیر اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوۀ سیب رقم‌های زرد و قرمز لبنانی (Red & Golden Delicious)

زهرا صداقتی؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 551-562

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.240328.1308

چکیده
  تأثیر غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوه‌های سیب رقم زرد و قرمز لبنانی موجود در باغ کنتوئیۀ رفسنجان در زمان برداشت، 45، 90، 135 و 180 روز پس از انبارمانی بررسی شد. تیمارها شامل بدون شست‌وشو، آب مقطر، اسید سالیسیلیک 1، 2 و 3 میلی‌مولار به مدت نیم و یک ساعت در سردخانه با دمای 1±2 درجۀ ‌سلسیوس بررسی شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر