علوم میوه
مصطفی قاسمی؛ کاظم ارزانی؛ عباس یداللهی؛ حسین حکم آبادی
چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تنش خشکی روی رشد و غلظت عناصر معدنی برگ و ریشۀ چهار پایۀ دانهالی پسته شامل بادامی ریز زرند، قزوینی، سرخس و بنه انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل 100 درصد نیاز آبی گیاه (شاهد)، 65 درصد نیاز آبی گیاه (تنش متوسط) و 30 درصد نیاز آبی گیاه (تنش شدید) بودند که 75 روز روی دانهالهای چهارماهۀ پسته اعمال شدند. در انتهای ...
بیشتر
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تنش خشکی روی رشد و غلظت عناصر معدنی برگ و ریشۀ چهار پایۀ دانهالی پسته شامل بادامی ریز زرند، قزوینی، سرخس و بنه انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل 100 درصد نیاز آبی گیاه (شاهد)، 65 درصد نیاز آبی گیاه (تنش متوسط) و 30 درصد نیاز آبی گیاه (تنش شدید) بودند که 75 روز روی دانهالهای چهارماهۀ پسته اعمال شدند. در انتهای آزمایش، مقدار عناصر غذایی در برگ و ریشۀ گیاهان بررسی شد. نتایج نشان داد که تنش خشکی تأثیرات معناداری روی بیومس و وضعیت مواد معدنی برگ و ریشۀ پایههای مطالعهشده داشت. از نظر وزن خشک ساقه، ریشه و برگ، پایههای بنه و بادامی ریز زرند کمتر تحتتأثیر خشکی قرار گرفتند. پایۀ بنه بیشترین مقدار عناصر فسفر و منگنز برگ و فسفر، پتاسیم و کلسیم ریشه را در شرایط تنش آبی نشان داد. پایۀ بادامی ریز زرند نیز بیشترین مقدار منیزیم برگ و ریشه را در شرایط تنش آبی داشت. پایۀ قزوینی بیشترین مقدار ازت، پتاسیم و مس برگ و آهن، مس و روی ریشه را در شرایط تنش آبی داشت. پایۀ سرخس نیز بیشترین مقادیر آهن برگ و ازت و منگنز ریشه را در شرایط تنش خشکی نشان داد. براساس نتایج میتوان نتیجه گرفت تنش خشکی تأثیرات منفی بر پایههای دانهالی پسته داشت و پایۀ بنه و بادامی ریز زرند نسبت به سایر پایهها مقاومت بیشتری به تنش خشکی نشان دادند.
علیرضا طلایی؛ مجید اسمعیلی زاده؛ حسین لسانی؛ امان اله جوانشاه؛ حسین حکم آبادی
دوره 41، شماره 3 ، آذر 1389، ، صفحه 265-274
چکیده
به منظور بررسی اثر حلقهبرداری، تنک میوه، اوره، ساکاروز و روی بر ماندگاری جوانههای گل پسته آزمایشی با 12 تیمار شامل حلقهبرداری، تنک میوه، اوره )5/0 درصد(، ساکاروز )3 و 5 درصد( و ترکیب هر دو با اوره، سولفات روی )05/0 درصد و 1/0 درصد روی خالص( و ترکیب هر دو با اوره در 3 تکرار و طی دو مرحله در سالهای 1386 و 1387 به اجرا در آمد. تیمارها در دو مرحله ...
بیشتر
به منظور بررسی اثر حلقهبرداری، تنک میوه، اوره، ساکاروز و روی بر ماندگاری جوانههای گل پسته آزمایشی با 12 تیمار شامل حلقهبرداری، تنک میوه، اوره )5/0 درصد(، ساکاروز )3 و 5 درصد( و ترکیب هر دو با اوره، سولفات روی )05/0 درصد و 1/0 درصد روی خالص( و ترکیب هر دو با اوره در 3 تکرار و طی دو مرحله در سالهای 1386 و 1387 به اجرا در آمد. تیمارها در دو مرحله رشد سریع اندوسپرم و هضم اندوسپرم و شروع تشکیل لپههای بذر اعمال شدند. براساس نتایج به دست آمده دراین پژوهش تیمارهای مذکور باعث کاهش درصد ریزش جوانه گل و افزایش وزن خشک آن شدند. کمترین مقدار ریزش و بیشترین وزن خشک جوانه گل مربوط به تیمار حلقهبرداری بود. همه تیمارها به جز روی 05/0 درصد و ساکاروز 3 درصد سبب کاهش معنیدار ریزش جوانهها شدند. همچنین اختلاف وزن خشک جوانههای گل کلیه تیمارها با شاهد معنیدار بود. بررسی روند ماندگاری جوانههای گل نیز نشان داد که بیشترین میزان و سرعت ریزش جوانههای گل در فاصله بین 15 تیر تا 15 مردادماه میباشد که نقش تیمارها کاهش سرعت و مقدار ریزش در این فاصله بود. بین مراحل مختلف تیمار از نظر آماری تفاوت معنیداری وجود نداشت.