بهینه‌سازی مراحل افزایش درون شیشه‌ای ژنوتیپ‌های گل محمدی (Rosa damascena Mill.)

محمد امیدی؛ عباس یداللهی؛ نوراله احمدی؛ فرهاد بیرانوند

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 773-784

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.117729.713

چکیده
  گل‌محمدی یکی از مهم‌ترین گیاهان معطر در ایران و جهان است. اسانس استخراج‌شده از گلبرگ این گل در داروسازی، صنایع آرایشی و بهداشتی و همچنین غذایی استفاده می‌شود. استفاده از روش‌های معمول برای افزایش این گیاه با دشواری‌هایی چون انتقال عامل‌های آلودگی و محدود بودن گیاه مادری همراه است. با توجه به برتری‌های روش‌های افزایش درون شیشه‌ای ...  بیشتر