ابوذر هاشم پور؛ رضا فتوحی قزوینی؛ داود بخشی؛ سمانه اسدی صنم
دوره 41، شماره 1 ، تیر 1389
چکیده
در این پژوهش شاخصهای کیفی، ترکیبات فنولی (هیدروکسی تیروزول، تیروزول، اسید وانیلیک و سینامیک)، اسیدهای چرب و رنگیزههای روغن زیتون ارقام زرد، روغنی و ماری در منطقه کازرون واقع در استان فارس مطالعه گردید. اندازهگیری ترکیبات فنولی نشان داد روغن رقم ماری دارای میزان بالاتری اسید سینامیک و وانیلیک به ترتیب با 40/1 و 18/1 میلیگرم در کیلوگرم ...
بیشتر
در این پژوهش شاخصهای کیفی، ترکیبات فنولی (هیدروکسی تیروزول، تیروزول، اسید وانیلیک و سینامیک)، اسیدهای چرب و رنگیزههای روغن زیتون ارقام زرد، روغنی و ماری در منطقه کازرون واقع در استان فارس مطالعه گردید. اندازهگیری ترکیبات فنولی نشان داد روغن رقم ماری دارای میزان بالاتری اسید سینامیک و وانیلیک به ترتیب با 40/1 و 18/1 میلیگرم در کیلوگرم روغن در مقایسه با ارقام زرد و روغنی بود. در حالی که روغن رقم زرد بیشترین میزان تیروزول (18/1 میلیگرم در کیلوگرم) را داشت. همچنین میزان فنول کل در روغن رقم روغنی بیشترین میزان (9/179 میلیگرم در کیلوگرم) و در روغن رقم ماری در کمترین میزان (9/169 میلیگرم در کیلوگرم) بود. تجزیه اسیدهای چرب با دستگاهGC نشان داد که رقم ماری دارای بالاترین میزان اسید اولئیک (92/77 درصد) و کمترین میزان اسید پالمتیک (05/14 درصد) است. همچنین بیشترین میزان کلروفیل و کاروتنوئید به ترتیب مربوط به ارقام زرد و روغنی بود.
رضا فتوحی قزوینی؛ غلامعلی پیوست؛ حسین آذریان
دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387
چکیده
به منظور تعیین رابطه بین ارتفاع گلدان و میزان آبشویی محلول غذایی بر میزان آلبینیسم توتفرنگی رقم "کاماروزا" در کشت عمودی بدون خاک، آزمایش گلخانهای در سال 1385 در بستر پرلیت به مورد اجرا در آمد. محصول بدست آمده طی سه زمان: دی- بهمن، اسفند – فروردین و اردیبهشت – خرداد مورد ارزیابی قرار گرفت. به دلیل آبشویی نیتروژن و پتاسیم محلول غذایی ...
بیشتر
به منظور تعیین رابطه بین ارتفاع گلدان و میزان آبشویی محلول غذایی بر میزان آلبینیسم توتفرنگی رقم "کاماروزا" در کشت عمودی بدون خاک، آزمایش گلخانهای در سال 1385 در بستر پرلیت به مورد اجرا در آمد. محصول بدست آمده طی سه زمان: دی- بهمن، اسفند – فروردین و اردیبهشت – خرداد مورد ارزیابی قرار گرفت. به دلیل آبشویی نیتروژن و پتاسیم محلول غذایی از طبقات بالاتر و تجمع در بخشهای پایین و نیز کاهش شدت نور، در بخشهای بالای ستون به میزان 42/40 درصد بیشتر از بخشهای پائینی ستون میوه آلبینو تولید گردید. نتایج آزمایش نشان داد که میوه آلبینو دارای نیتروژن و پتاسیم بیشتر و کلسیم کمتری بوده و نسبت N/Ca و K/Ca در آنها بیشتر است. میوههای گلدانهای پایین ستون کشت با 4/1 میلیگرم / گرم نیتروژن، 14/2 میلیگرم / گرم پتاسیم و 13/0 میلیگرم / گرم کلسیم کمتری نسبت به گلدانهای بالایی داشتند. همچنین در گلدانهای پایین، اندازه میوه و عملکرد بهطور معنیداری کاهش پیدا کرد. میوههای اوایل فصل بیشترین میزان میوههای آلبینو و مقادیر بالاتری از نیتروژن (29/1 گرم / میلیگرم) و پتاسیم (05/2 گرم / میلیگرم) را دارا بودند. در اواخر فصل به دلیل کاهش نیتروژن و پتاسیم در اندامهای ذخیرهای (ریشه و طوقه) درصد کمتری از میوههای آلبینو (55/19 درصد) بهدست آمد. بااین حال اثر متقابلی بین تاریخ برداشت و ارتفاع کشت مشاهده نشد.