علوم میوه
ارزیابی تأثیر سالیسیلیک‌اسید بر انبارمانی میوه لیمو‌ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)

مژده یوسفی؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ محمد حسین شمشیری

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1045-1059

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.246332.1351

چکیده
  میوه لیموترش به‌دلیل داشتن ارزش اقتصادی و ترکیبات مفید تغذیه‌ای حائز اهمیت می‌باشد. عدم وجود امکانات انبارداری و بسته‌بندی مناسب منجر به کاهش مصرف لیموی تازه نسبت به سایر روش‌های فرآوری می‌شود. این تحقیق به­منظور بررسی اثر غلظت‌های 0، 1، 2 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک‌­اسید بر انبارمانی (0، 20، 40 و 60 روز) میوه لیموترش در قالب آزمایش ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های پاداکسندگی انگور رقم‌های ‌"شاهانی" و ‌"فخری"

فاطمه نظری؛ موسی رسولی؛ معصومه ملکی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 301-312

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.204984.993

چکیده
  انگور (Vitis vinifera L.) ترکیب‌های پاداکسندۀ (آنتی­اکسیدان) بسیار سودمندی برای انسان دارد. متأسفانه اغلب ترکیب‌های پاداکسنده مانند فلاونوئیدها در هنگام رسیدگی انگور کاهش می­یابد. در این زمینه بررسی تیمار محرک (الیسیتور)هایی برای افزایش این ترکیب‌ها در هنگام مصرف لازم است. در این تحقیق تأثیر تیمار اسید سالیسیلیک در سه غلظت 0(شاهد)، 1/0 ...  بیشتر

علوم میوه
پیش‌بینی برخی ویژگی‌های کیفی میوۀ انار با استفاده از روش غیرزیانبار پردازش تصویر

علی میرحسینی؛ حسین صادقی؛ حسین مرادی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 443-451

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.41050.439

چکیده
  روش­های غیرزیانبار پایدار اهمیت زیادی دارند، چراکه محصول مورد بررسی به چرخۀ عرضه و مصرف برگشته و نیز مشکلات روش­های زیانبار مانند وقت­گیری و پرهزینه بودن را ندارند. از سوی دیگر تنوع و فراوانی ویژگی­های کیفی محصولات کشاورزی، از دیگر دلایل توسعۀ روش­های غیرزیانبار به‌شمار می­آید. بنابراین در این پژوهش توانایی روش‌های پردازش ...  بیشتر

علوم میوه
ارزیابی تأثیر اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوۀ سیب رقم‌های زرد و قرمز لبنانی (Red & Golden Delicious)

زهرا صداقتی؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 551-562

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.240328.1308

چکیده
  تأثیر غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوه‌های سیب رقم زرد و قرمز لبنانی موجود در باغ کنتوئیۀ رفسنجان در زمان برداشت، 45، 90، 135 و 180 روز پس از انبارمانی بررسی شد. تیمارها شامل بدون شست‌وشو، آب مقطر، اسید سالیسیلیک 1، 2 و 3 میلی‌مولار به مدت نیم و یک ساعت در سردخانه با دمای 1±2 درجۀ ‌سلسیوس بررسی شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

ارزیابی تأثیر محلول‌پاشی جیبرلین و کلسیم در مراحل مختلف رشدی بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه ای

میثم محمدی؛ مهدی صیدی؛ اورنگ خادمی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 823-832

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.211788.1048

چکیده
  به‌منظور بهبود عملکرد و کیفیت فلفل دلمه­ای در شرایط گرم و خشک استان ایلام، تأثیر محلول­پاشی با اسید جیبرلیک (50 میلی­گرم بر لیتر) و  کلسیم (5/0 درصد) در دو مرحله از رشد (اوایل و اواخر فصل برداشت، به ترتیب 70 و 120 روز پس از کاشت نشاءها) هرکدام با دو یا سه بار تکرار محلول­پاشی در هر مرحله بر برخی صفات کمی و کیفی فلفل دلمه‌ای رقم "کالیفرنیا ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر پوشش‌های خوراکی بر حفظ ترکیب‌های زیست ‏فعال و طولانی کردن دورۀ نگهداری اناردانۀ رقم رباب نی‌ریز

اصغر رمضانیان؛ پگاه احمدی؛ فریبرز حبیبی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 943-952

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.220093.1123

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر پوشش­های خوراکی کیتوزان، نانوکیتوزان، متیل­سلولز و پکتین بر حفظ ترکیب‌های زیست فعال و افزایش ماندگاری اناردانۀ رقم رباب نی­ریز (Punica granatum L. cv. Rabbab-e-Neyriz) بررسی شد. اناردانه­ها با محلول کیتوزان 5/1 درصد، متیل­سلولز 3 درصد، پکتین 3 درصد و نانوکیتوزان خالص (100 درصد) پوشانده شدند و در دمای 5 درجۀ سلسیوس به مدت 16 روز ...  بیشتر