اثر پلی‌آمین‌ها بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی گل شاخه‌بریدنی زنبق (‏Iris hollandica 'Blue ‎Magic'‎‏)‏

سید هاشم مرتضوی؛ مسعود ارغوانی؛ معظم حسنپور اصیل؛ عزیزاله خیری

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 269-280

https://doi.org/10.22059/ijhs.2020.287494.1701

چکیده
  پلی‌آمین‌ها گروهی از پلی‌کاتیون‌های آلی با وزن مولکولی کم هستند که دو یا تعداد بیشتری گروه آمین دارند و به دلیل نقش مثبت آنها در بهبود فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه، کاربرد آنها در کشاورزی رو به افزایش است. این پژوهش گلخانه‌ای به منظور بررسی اثر پلی‌آمین‌ها بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی گل شاخه‌بریدنی زنبق (Iris hollandica 'Blue Magic') به ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر محلول‌پاشی سیلیکات کلسیم بر میزان کلسیم، محتوای پاداکسندۀ کل و برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ دو رقم توت‌فرنگی

نادر محمودی سوره؛ علیرضا فرخزاد؛ حمید حسن پور

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 585-599

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.203349.980

چکیده
  افزایش کمی و کیفی میوه‌ها و ویژگی‌های تغذیه‌ای آن‌ها، نقش مهمی در بازارپسندی و درآمد باغداران دارد. سیلیکون و کلسیم از جمله عنصرهایی هستند که می­توانند نقش مؤثری در بهبود کیفیت میوه‌های تولیدی داشته باشند. این پژوهش برای ارزیابی تأثیر محلول‌پاشی سیلیکات کلسیم (50،0، 100 و 200 میلی­گرم در لیتر) بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی، محتوای ...  بیشتر

تأثیر کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و ژل آلوئه‏ ورا بر عمر پس از برداشت و ویژگی آنتی‏ اکسیدانی انگور قزل‌ازوم

محمدرضا اصغری؛ لیلا احدی؛ سجاد ریایی

دوره 46، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 677-685

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.56915

چکیده
  امروزه، به دلیل تأثیرات زیانبار مواد شیمیایی بر سلامت انسان و محیط زیست، استفاده از این مواد با محدودیت‌هایی روبه‌روست. از‌این‌رو، یافتن مواد سالم برای استفاده در فناوری پس از برداشت میوه‏ها و سبزی‌ها ضروری است. در این پژوهش، تأثیر غلظت‏های مختلف اسید سالیسیلیک (0، 1، 2 میلی‏مولار) به همراه ژل آلوئه‏ورا در غلظت‏های 0، 25 درصد ...  بیشتر