تأثیر ضد میکروبی عصارۀ مورخوش (Zhumeria majdae) و 8- هیدروکسی کینولین سولفات بر عمر پس از برداشت گل شاخه‌بریدۀ میخک (Dianthus caryophyllus “White Liberty”)

داود هاشم آبادی؛ حمیده باقری؛ محمدرضا شفیعی؛ محدثه رضا علی پور

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 785-796

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.124946.775

چکیده
  میخک یکی از پرطرفدارترین گل‌های تولیدی در سطح جهان است. انسداد آوندهای چوبی و تنش آبی از مهم‌ترین دلایل کاهش ماندگاری پس از برداشت این گل شاخه‌بریده است. این پژوهش با هدف تأثیر عصارۀ گیاهی مورخوش با غلظت‌های (0، 10، 20 و 30 درصد) و 8-هیدروکسی کینولین سولفات با غلظت‌های (0، 200، 400 و 600 میلی‌گرم در لیتر) روی عمر گلجایی (Vase life) میخک‌های بریدۀ ...  بیشتر

تأثیر نانوذرات نقرۀ بیولوژیک بر رشد باکتری‏ های موجود در محلول‏ های نگهدارنده و افزایش عمر گلجایی گل شاخه‌بریدنی رز رقم ’وایت نااُمی‘

موسی سلگی؛ منصور قربانپور

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 429-439

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55863

چکیده
  در این پژوهش نانوذرات نقرۀ تولید‌شده با استفاده از عصارۀ گلبرگ‏های زعفران در 3 آزمایش‏ جداگانه در جلوگیری از رشد باکتری‏های موجود در محلول نگهدارنده با هدف افزایش عمر گلجایی گل‏ شاخه‌بریدۀ رز رقم ’وایت نااُمی‘ به کار برده شد. در آزمایش اول تأثیر نسبت‏های مختلف نانوذرات نقره و عصارۀ گلبرگ‏های زعفران (1:20، 1:5 و 1:2) بر ...  بیشتر