صلاح الدین مصلحتی فرد؛ حمید حسن پور
چکیده
امروزه بهدلیل اهمیت تولید محصولات ارگانیک و افزایش تقاضا، استفاده از ترکیبات سالم و ارگانیک نظیر آمینو اسیدها (اسید گلوتامیک) جهت افزایش کیفیت و کمیت محصول، میتواند مؤثر میباشد. در این پژوهش تأثیر اسید گلوتامیک با سه سطح (صفر، 200 و 300 میلیگرم بر لیتر) به صورت محلولپاشی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون در شرایط ...
بیشتر
امروزه بهدلیل اهمیت تولید محصولات ارگانیک و افزایش تقاضا، استفاده از ترکیبات سالم و ارگانیک نظیر آمینو اسیدها (اسید گلوتامیک) جهت افزایش کیفیت و کمیت محصول، میتواند مؤثر میباشد. در این پژوهش تأثیر اسید گلوتامیک با سه سطح (صفر، 200 و 300 میلیگرم بر لیتر) به صورت محلولپاشی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون در شرایط هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج اثر اسید گلوتامیک بر ارتفاع بوته، شکل میوه، عملکرد کل، طعم میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه، آنتوسیانین کل و ویتامین ث معنیدار بود. بیشترین عملکرد کل، مواد جامد محلول، سفتی بافت و آنتوسیانین کل و ویتامین ث میوه در تیمار اسید گلوتامیک با غلظت 300 میلیگرم بر لیتر مشاهده شد. همچنین بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون در تیمار شاهد ثبت شد. بر اساس این پژوهش، کاربرد اسید گلوتامیک با غلظت 300 میلیگرم بر لیتر در جهت بهبود خواص کمی و کیفی میوه توتفرنگی پیشنهاد می شود، ولی نیاز به پژوهشهای بیشتری دارد.