فاطمه جمالی؛ عزیزاله خندان میرکوهی؛ محسن کافی
چکیده
امروزه، افزایش رشد و نمو گیاهان با استفاده از مواد آلی طبیعی از جمله عصاره جلبکهای دریایی به عنوان یک هدف دنبال میگردد. به منظور بررسی تاثیر عصاره جلبک قهوهای سارگاسوم بر رشد و عملکرد گیاه زینتی داودی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول عصاره جلبلک در سه سطح (صفر آب (به ...
بیشتر
امروزه، افزایش رشد و نمو گیاهان با استفاده از مواد آلی طبیعی از جمله عصاره جلبکهای دریایی به عنوان یک هدف دنبال میگردد. به منظور بررسی تاثیر عصاره جلبک قهوهای سارگاسوم بر رشد و عملکرد گیاه زینتی داودی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول عصاره جلبلک در سه سطح (صفر آب (به عنوان شاهد)، 10 و 20 درصد) و عامل دوم روش کاربرد در دو سطح (محلولپاشی و محلولدهی پای بوته) بود. قلمههای ریشهدار در گلدانهایی که با خاک مزرعه با بافت لومی-شنی پر شده بود، کشت گردیدند. تیماردهی در هفت نوبت به فاصله دو هفته پس از انتقال قلمههای ریشهدار به گلدان اصلی انجام شد. نتایج نشان داد سطوح مختلف جلبک سارگاسوم بر اغلب صفات از قبیل وزن تر گیاه، وزن تر ریشه، تعداد برگ، طول ساقه، تعداد شاخه، تعداد گل و قطر گل، کلروفیلها، کاروتنوئیدها، کربوهیدرات محلول برگ اثر مثبت و بر پراکسیداسیون لیپید و نشت یونی اثر منفی داشت. همچنین تاثیر روش کاربرد محلولپاشی بر رشد رویشی و زایشی بهتر از روش محلولدهی پای بوته بود. بر پایه نتایج این آزمایش میتوان پیشنهاد کرد که استفاده از عصاره جلبک سارگاسوم به صورت محلولپاشی با غلظت 10 درصد، میتواند باعث افزایش رشد رویشی و زایشی گل داودی گردد.