ساناز مولائی؛ ولی ربیعی؛ علی سلیمانی؛ فرهنگ رضوی
چکیده
انار (Punica granatum L.) از میوههای نیمهگرمسیری و حساس به سرمازدگی است، لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیتهایی همراه میباشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (0، 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی، کیفیت تغذیهای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهبرداری ...
بیشتر
انار (Punica granatum L.) از میوههای نیمهگرمسیری و حساس به سرمازدگی است، لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیتهایی همراه میباشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (0، 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی، کیفیت تغذیهای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونهبرداری جهت سنجش صفات مورد نظر طی سه دوره 30، 60 و 90 روزه انجام گرفت. نتایج نشان داد تیمار ژل آلوئهورا درصد سرمازدگی و پوسیدگی را به طور معنیداری کاهش داد و پس از 90 روز انبارمانی کمترین میزان سرمازدگی (16/11 درصد) و پوسیدگی (66/18 درصد) در میوههایی تیمارشده با ژل آلوئهورا 80 درصد مشاهده شد. این تیمار همچنین سطح مالوندیآلدهید (به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدهای غشا)، نشت الکترولیت و کاهش وزن میوه را به خوبی کنترل نموده است. علاوه بر این، تیمار 80 درصد آلوئهورا موجب افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز و حفظ میزان اسید آسکوربیک شد. مقادیر بالای فنول کل، فلاونوئید و آنتوسیانین در میوههای تیمار شده با ژل آلوئهورا مشاهده شد که در نتیجه فعالیت بالای آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز و فعالیت پایین آنزیم پلیفنول اکسیداز بود. در نتیجه، کاربرد ژل آلوئهورا با غلظت 80 درصد، به عنوان یک پوشش طبیعی، میتواند و ایمن موجب افزایش تحمل به تنش سرمایی و حفظ خواص کیفی میوه انار در طول دوره انبارمانی شود.