سید عبدالحسین محمدی جهرمی؛ عبدالحسین ابوطالبی جهرمی؛ وحید عبدوسی؛ علی رضا طلایی
چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر عناصر نیتروژن و آهن در جهت افزایش کمی و کیفی میوه، روی درختان لیموشیرین شش ساله با پایه مکزیکنلایم در جهرم انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار و هر تکرار شامل یک درخت لیموشیرین انجام شد. در مهرماه محلولپاشی اوره و سولفات آهن با غلظتهای صفر، 3 و 5 گرم ...
بیشتر
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر عناصر نیتروژن و آهن در جهت افزایش کمی و کیفی میوه، روی درختان لیموشیرین شش ساله با پایه مکزیکنلایم در جهرم انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار و هر تکرار شامل یک درخت لیموشیرین انجام شد. در مهرماه محلولپاشی اوره و سولفات آهن با غلظتهای صفر، 3 و 5 گرم درلیتر، هر یک به تنهایی و ترکیبی، قبل از وارد شدن درخت به مرحله گلانگیزی روی درختان هدف انجام گرفت. براساس نتایج، مقادیر مختلف اوره و نیز اثرمتقابل آن با سولفات آهن بر همه صفات کمی و کیفی میوه در سطح 5 درصد اثر معنیداری داشت. سولفات آهن بر pH، اسید کل، ویتامین ث، متوسط وزن میوه و عملکرد در سطح پنج درصد اثر معنیداری نشان داد. بیشترین میزان عملکرد تک درخت (203 کیلوگرم)، درصد آب میوه (4/45 درصد) و ویتامین ث (26/44 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) از کاربرد ترکیبی اوره 5 و سولفات آهن 3 گرم درلیتر بهدست آمد.