روح الله کریمی؛ سعید زارعی
چکیده
در این پژوهش، اثر کاربرد برگی سولفاتپتاسیم (صفر، 1500 و3000 میلیگرم در لیتر) در ترکیب با اسید جیبرلیک (صفر، 30، 60 و 90 میلیگرم در لیتر) بر عملکرد و اجزای آن و شاخصهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوه انگور رقم بیدانهسفید بررسی شد. پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک تاکستان واقع در شهرستان ملایر اجرا ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر کاربرد برگی سولفاتپتاسیم (صفر، 1500 و3000 میلیگرم در لیتر) در ترکیب با اسید جیبرلیک (صفر، 30، 60 و 90 میلیگرم در لیتر) بر عملکرد و اجزای آن و شاخصهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوه انگور رقم بیدانهسفید بررسی شد. پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در یک تاکستان واقع در شهرستان ملایر اجرا شد. تیمار محلولپاشی در سه مرحله شامل یک هفته قبل از گلدهی، دو و چهار هفته بعد از گلدهی اجرا شد. براساس نتایج بیشترین میزان مواد جامد محلول و محتوای آنتوسیانین، اسید آسکوربیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی حبهها مربوط تاکهای تیمارشده با غلظت 3000 میلیگرم در لیتر سولفاتپتاسیم در ترکیب با غلظت 30 میلیگرم در لیتر اسیدجیبرلیک بود. بیشترین میزان فنول و فلاونوئیدکل حبهها به ترتیب مربوط به تاکهای تیمارشده با غلظت 3000 میلیگرم سولفات پتاسیم در ترکیب 60 میلیگرم در لیتر و 90 میلیگرم در لیتر اسیدجیبرلیک بود. همچنین بیشترین محتوای ساکاروز و گلوکز مربوط به میوه تاکهای تیمارشده با سطح سوم سولفاتپتاسیم در ترکیب با سطح دوم اسیدجیبرلیک بود. کاربرد برگی سولفاتپتاسیم منجر به افزایش رسوراترول و وینیفرین در تاکهای تیمارشده با اسیدجیبرلیک شد. همچنین بیشترین فعالیت آنزیمهای کاتالاز، گایاکولپراکسیداز و آسکورباتپراکسیداز در تاکهای تیمارشده با غلظت 90 میلیگرم در لیتر اسیدجیبرلیک در ترکیب با غلظت 3000 میلیگرم در لیتر سولفاتپتاسیم مشاهده شد. در مجموع کاربرد برگی 3000 میلیگرم در لیتر سولفاتپتاسیم بهویژه در ترکیب با سطوح متوسط اسیدجیبرلیک ضمن بهبود عملکرد و تجمع ماده خشک بیشتر منجر به افزایش قند و ظرفیت آنتیاکسیدانی حبهها شد.