سیده کانی میر سیدی؛ یوسف نصیری؛ محمد رضا مرشدلو؛ معروف خلیلی
چکیده
بهمنظور ارزیابی اثر کاربرد اسیدهای آمینه بر عملکرد و اسانس بابونه آلمانی در سطوح مختلف کودهای شیمیایی، آلی وزیستی، آزمایشی در سال 1396 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل کاربرد کودهای شیمیایی، ورمیکمپوست، کود دامی، کود مرغی و ...
بیشتر
بهمنظور ارزیابی اثر کاربرد اسیدهای آمینه بر عملکرد و اسانس بابونه آلمانی در سطوح مختلف کودهای شیمیایی، آلی وزیستی، آزمایشی در سال 1396 بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل کاربرد کودهای شیمیایی، ورمیکمپوست، کود دامی، کود مرغی و میکوریزا بهعنوان فاکتور اول و محلولپاشی و عدم محلولپاشی اسیدهایآمینه بهعنوان فاکتور دوم بودند. نتایج نشان داد بیشترین عملکرد گل در برداشت اول بهترتیب در تیمارهای کود مرغی (4/225 گرم در مترمربع)، شیمیایی (6/204 گرم در متر مربع) و کود دامی (6/186 گرم در مترمربع) بهدست آمد. در برداشتهای دوم، سوم، چهارم و کل تفاوت معنیداری بین کاربرد انواع کود مشاهده نشد. بیشترین درصد اسانس در برداشتهای اول (92/0 درصد)، دوم (95/0 درصد) و برداشت کل (8/0 درصد) با کاربرد ورمیکمپوست بدون تفاوت معنیدار با کود دامی و مرغی بهدست آمد. بیشترین عملکرد اسانس کل در تیمارهای کود مرغی (6/4 گرم در مترمربع) و ورمیکمپوست (41/4 کیلوگرم در مترمربع) بهدست آمد. کاربرد اسیدهایآمینه باعث افزایش معنیدار عملکرد گل، درصد اسانس، عملکرد اسانس و عملکرد بیولوژیکی نسبت به عدم کاربرد آنها در تمامی برداشتها شد.