داود هاشم آبادی؛ سمانه ظهیری برسری؛ فاطمه زارع دوست؛ مریم جدید سلیماندارابی؛ حسن فیضی
چکیده
به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تأثیر نانو کود کامل (0 (K0)، 5 (K1) و 10 (K2) میلیگرم در لیتر)، نانو لوله کربن (0 (L0) و 2 (L1) میلیگرم در لیتر) و تاریخهای مختلف کاشت (25 مرداد (T1)، 5 شهریور (T2) و 15 شهریور (T3)) آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد تأخیر در تاریخ ...
بیشتر
به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تأثیر نانو کود کامل (0 (K0)، 5 (K1) و 10 (K2) میلیگرم در لیتر)، نانو لوله کربن (0 (L0) و 2 (L1) میلیگرم در لیتر) و تاریخهای مختلف کاشت (25 مرداد (T1)، 5 شهریور (T2) و 15 شهریور (T3)) آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد تأخیر در تاریخ کاشت بههمراه کاربرد نانو کودها موجب افزایش صفات کمی و کیفی زعفران شد و "L1K1T3" در صفات طول دوره گلدهی (66/14 روز)، تعداد گل (033/4 عدد)، وزن تر کلاله (0488/0 میلیگرم)، وزن خشک کلاله (022/0 میلیگرم)، سافرانال، پیکروکروسین و کروسین (بهترتیب با 56/44، 13/81 و 33/188 حداکثر جذب در طول موج مشخص بر اساس ماده خشک حداقل) برترین تیمار بود و در تمام صفات مذکور، به جز پیکروکروسین، تفاوت معنیداری با ""L1K2T3 نداشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین گلبرگ متعلق به سه تیمار "L1K2T3"، "L1K2T2" و "L1K1T3" بود. بهطورکلی میتوان گفت که کاربرد نانوکودها با فراهمی مناسب عناصر غذایی و کاشت بنهها در شهریور با فراهم نمودن رطوبت و دمای مناسب برای رشد، موجب بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران در این منطقه شد.